Nationaal Computer Forum
Voor al je problemen met computers, tablets en smartphones

Setup kan geen vasteschijfstations vinden

Weergegeven resultaten: 1 t/m 17 van 17
  1. #1
    New Member
    Geregistreerd
    1 november 2016
    Berichten
    8
    Bedankt
    1
    Is bedankt: 0

    Standaard Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Ik heb een IBM-PC en die is stuk en ik weet niet hoe ik dit oplos. Ik ben bekend met PC's en het type van die pc is ''6578-tbg''

  2. #2
    Frequent Member
    Geregistreerd
    16 december 2011
    Berichten
    784
    Bedankt
    0
    Is bedankt: 43

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Wederom: dit los je op met zoutzuur...
    Zolang je totaal geen informatie geeft over wat het apparaat wel of niet doet en wat je zelf al geprobeerd hebt en welke foutmeldingen je krijgt blijft het voor iedereen glazenbollenwerk wat de problemen zijn....
    Luiheid: de gewoonte om te rusten vóórdat je moe bent....

  3. #3
    Moderator Rubensky's schermafbeelding
    Geregistreerd
    17 oktober 2011
    Berichten
    5.136
    Bedankt
    24
    Is bedankt: 197

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Er is eerder door jou iets over gemeld dacht ik. Gaat het echt om HD's of om de oude diskettes de verre voorlopers van de harde schijven?
    Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet!

  4. #4
    Generalist
    Geregistreerd
    4 november 2008
    Berichten
    7.170
    Bedankt
    0
    Is bedankt: 311

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    https://www.cnet.com/products/ibm-ne...20-gb-6578reu/
    Ik ben bekend met PC's
    Maar niet erg goed.
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
    https://www.piriform.com/speccy/download
    http://www.piriform.com/docs/speccy/using-speccy/publishing-a-speccy-profile-to-the-web

  5. #5
    Moderator porrelaar's schermafbeelding
    Geregistreerd
    17 november 2011
    Berichten
    5.159
    Bedankt
    74
    Is bedankt: 438

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Gezien de titel van dit topic (Setup kan geen vasteschijfstations vinden) ga ik er voor het gemak van uit dat de vraagsteller probeert om Windows XP opnieuw te installeren op zijn antieke pc, waarvan hier de specificaties staan: https://www.cnet.com/products/ibm-ne...6578reu/specs/
    Ja, dit is een oudje. Ik schat het bouwjaar op 1999.
    De vraagsteller moet erg gehecht zijn aan deze computer, want hij heeft hem in augustus nog laten repareren: http://www.nationaalcomputerforum.nl...d.php?t=130031
    Wat is er toen aan gerepareerd? Wat is er vervangen?

    Zelf zou ik absoluut geen geld meer investeren in zo'n oude machine, maar misschien is het een hobby-project voor WinXPsp3.
    Je kunt tijdens de installatie van Windows XP de melding "Setup kan geen vasteschijfstations vinden" krijgen wanneer er geen ouderwetse IDe harde schijf meer in die computer zit, maar een modernere SATA harde schijf.
    Dan kun je, wanneer je die melding krijgt, op F6 drukken en de driver voor de SATA controller via een diskette installeren.

    Vraagsteller schrijft echter: "Ik heb 2 diskettes eentje is stuk en de andere is beveiligd."
    Dan zul je wat nieuwe onbeschreven diskettes moeten aanschaffen. Die zijn nog steeds te koop: klik!

    Klik ook eens op de volgende link: https://www.schoonepc.nl/instal/setup.html
    Dat hele verhaal gaat over de installatie van Windows XP. Scrol op die pagina omlaag totdat je komt bij het omkaderde gedeelte met het kopje Wordt de harde schijf niet herkend; lees dat gedeelte en vooral ook de tip die daar staat.

  6. #6
    Moderator Rubensky's schermafbeelding
    Geregistreerd
    17 oktober 2011
    Berichten
    5.136
    Bedankt
    24
    Is bedankt: 197

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Porrelaar,

    Dan zal je wel een pc moeten hebben waarmee je de driver op de diskette kan installeren.
    Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet!

  7. #7
    Generalist
    Geregistreerd
    4 november 2008
    Berichten
    7.170
    Bedankt
    0
    Is bedankt: 311

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Link was al gegeven, bril zeker stuk?
    En sata bestond toen nog niet, schijf kan wel stuk zijn.
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
    https://www.piriform.com/speccy/download
    http://www.piriform.com/docs/speccy/using-speccy/publishing-a-speccy-profile-to-the-web

  8. #8
    Moderator porrelaar's schermafbeelding
    Geregistreerd
    17 november 2011
    Berichten
    5.159
    Bedankt
    74
    Is bedankt: 438

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    @Lange Pier: ik gaf inderdaad dezelfde link naar de specificaties als jij. Mijn bril is niet stuk, maar ik was bezig met een en ander nazoeken en jij reageerde intussen. Zoiets kan voorkomen.
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier
    En sata bestond toen nog niet
    De vraagsteller schreef elders: "De PC was in augustus gerepareerd."
    Wie weet was er toen wel een ander moederbord en SATA harde schijf in gezet. Daarom vroeg ik ook: "Wat is er toen aan gerepareerd? Wat is er vervangen?"

    Maar laten we nu eerst maar een reactie van WinXPsp3 afwachten.

  9. #9
    New Member
    Geregistreerd
    1 november 2016
    Berichten
    8
    Bedankt
    1
    Is bedankt: 0

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Ik vermoed dat het een IDE-schijf is, en met dat die PC in augustus is gerepareerd bedoel ik dat de reparatie toen was voltooid en in juli ofzo de reparatie is begonnen. Ik wist niet wat er gerepareerd/vervangen is, omdat ik er niet bij was.

    --- Update ---

    Totale onzin.

    --- Update ---

    De PC is stuk, een keer deed Firefox het niet (ik ga zelden met die PC op het internet), systeemherstel uitgevoerd, Firefox verwijderd, op een andere PC een CD met Firefox-setup gebrand, cd in die IBM-PC gezet, toen liep hij vast, met aan/uit-knop uitgezet, aangezet en toen kwam de melding ''1962 No operating system found. Press F1 to repeat boot sequence.''

  10. #10
    Administrator Abraham54's schermafbeelding
    Geregistreerd
    9 augustus 2007
    Locatie
    Grootste stad in Twente
    Berichten
    87.016
    Bedankt
    33
    Is bedankt: 1.885
    Weblogartikelen
    1

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Domheid is ook een gave Gods, maar men mag haar niet misbruiken (Bismarck).
    Proud member of



    Wens je als dank voor de goede hulp een donatie te doen? Kijk dan
    hier

  11. Abraham54 wordt bedankt door:


  12. #11
    New Member
    Geregistreerd
    1 november 2016
    Berichten
    8
    Bedankt
    1
    Is bedankt: 0

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    ''Totale onzin'' had ik eigenlijk tegen iemand anders

  13. #12
    New Member
    Geregistreerd
    1 november 2016
    Berichten
    8
    Bedankt
    1
    Is bedankt: 0

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Het probleem is nu nog groter geworden. Ik kreeg een 301 Keyboard Error. Ik kan niks doen met het toetsenbord. Alle 3 lampjes op het toetsenbord waren toen ik die error kreeg de hele tijd aan. Zelfs als de PC uit is. De titel van die error is ''POST Startup Error'' dus moet ik een nieuw moederbord of toetsenbord kopen?

  14. #13
    Administrator Abraham54's schermafbeelding
    Geregistreerd
    9 augustus 2007
    Locatie
    Grootste stad in Twente
    Berichten
    87.016
    Bedankt
    33
    Is bedankt: 1.885
    Weblogartikelen
    1

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Hoe oud is die computer van jou?
    Domheid is ook een gave Gods, maar men mag haar niet misbruiken (Bismarck).
    Proud member of



    Wens je als dank voor de goede hulp een donatie te doen? Kijk dan
    hier

  15. #14
    Administrator
    Silence!! I kill you!
    weballey's schermafbeelding
    Geregistreerd
    29 mei 2007
    Berichten
    16.707
    Bedankt
    0
    Is bedankt: 591

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Wil je per se deze computer blijven gebruiken? Dit soort apparaten kun je gewoon gratis krijgen. Voor een mooie goedwerkende P4 betaal je hoogtuit een keer 25 euro. Voor 50 euro koop je kant en klare, veel nieuwere systemen, vaak met legitieme windows en office erbij.
    Laatst gewijzigd door weballey; 3 december 2016 om 18:18
    “Wij leren van de geschiedenis dat wij niet leren van de geschiedenis.”

  16. #15
    New Member
    Geregistreerd
    1 november 2016
    Berichten
    8
    Bedankt
    1
    Is bedankt: 0

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Als het goed is van 1999 of 2000

  17. #16
    Administrator Abraham54's schermafbeelding
    Geregistreerd
    9 augustus 2007
    Locatie
    Grootste stad in Twente
    Berichten
    87.016
    Bedankt
    33
    Is bedankt: 1.885
    Weblogartikelen
    1

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    Antiek en technisch versleten.
    Economisch gezien is deze computer al tien jaar versleten.
    Domheid is ook een gave Gods, maar men mag haar niet misbruiken (Bismarck).
    Proud member of



    Wens je als dank voor de goede hulp een donatie te doen? Kijk dan
    hier

  18. #17
    New Member
    Geregistreerd
    1 november 2016
    Berichten
    8
    Bedankt
    1
    Is bedankt: 0

    Standaard Re: Setup kan geen vasteschijfstations vinden

    De 301 Keyboard Error is opgelost. Alvast bedankt voor de informatie die ik nu heb!



Soortgelijke discussies

  1. setup kan geen vaste schijfstations vinden
    By Sneek in forum Algemeen
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 19 juni 2012, 13:40
  2. Setup kan geen vaste schijfstations vinden
    By Sjef van Zon in forum Algemeen
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 11 april 2012, 00:06
  3. setup kan geen vasteschijfstations in uw computer vinden
    By smmeij in forum Hardware Problemen
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 31 maart 2008, 18:44
  4. setup kan geen vasteschijfstations geven
    By jannn in forum Windows XP
    Reacties: 17
    Laatste bericht: 23 augustus 2007, 12:18
  5. Setup kan geen vaste schijstations vinden
    By harmeneef in forum Windows XP
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 11 juni 2007, 15:38

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •