• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Is licentiecode 8.1 nog geldig na upgrade naar windows 10?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Goa

Nieuw lid
Lid geworden
17 apr 2017
Berichten
18
Waarderingsscore
0
Hallo,

Ik heb ongeveer 2.5 jaar geleden een nieuwe windows 8.1 gekocht in de winkel. Deze heb ik op mijn beste pc genstalleert en geactiveerd met de geleverde licentiecode en daar heb ik op een gegeven moment een upgrade naar windows 10 gedaan.

Nu heb ik ook nog een 2e pc.
Kan ik op deze 2e pc (ervan uitgaande dat deze 2e pc aan de systeemvereisten voldoet), de windows 8.1 opnieuw installeren en activeren zonder dat dit invloed heeft op de 1e pc met de upgrade naar windows 10? Of moet ik weer een nieuwe windows versie kopen. Het gaat mij er namelijk om dat ik de pc met windows 10 wil blijven gebruiken. dit is namelijk mijn beste pc. Ik ben bang dat ik mijn gegevens kwijt raak of dat ik de pc met windows 10 dan niet meer kan gebruiken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
aarie25 bedankt voor je reactie. Maar het probleem zit hem erin dat ik op de 2e pc een nieuw besturingsysteem moet zetten. er staat nog niets op.
 
ja deze is nog geldig om op je 2de pc de Win8.1 te activeren ...dit doet ook niets aan je hoofd pc immers werd daar de Win8.1 licentie vervangen door deze van Windows 10
 
ok bedankt emi
 
hoe ik dit weet is omdat ik dit eerder al zelf heb toegepast ...
 
Dat het werkt wil niet zeggen dat het legaal is. De licentiecode voor 8.1 is geldig voor n (1) pc/laptop. Je hebt de licentie geactiveerd op een machine en deze is daarmee aan deze machine gekoppeld. Microsoft heeft je toegestaan om deze versie van Windows te upgraden naar 10, met nog steeds dezelfde licentiecode. Je mag deze dus niet nogmaals gebruiken op een andere machine zonder dat je deze op de eerste machine verwijdert. Hij is dus in principe niet meer geldig.
 
aarie25 bedankt voor je reactie. Maar het probleem zit hem erin dat ik op de 2e pc een nieuw besturingsysteem moet zetten. er staat nog niets op.

Dan zou je voor een paar tientjes Windows 7 kunnen kopen en dan upgraden naar Windows 10.
 
als je windows 8.1 geactiveert is en je doe een upgrade naar windows 10 is die normaal automatisch geactiveert.
 
Volgens mij heeft de enthousiaste heer Hans60 gelijk: u had Windows 8.1 en die is getransformeerd naar Windows 10. (Vervangen dus).

Het zou iets anders zijn als u vanaf Windows 10 graag terug zou willen naar uw vroegere 8.1.
 
ja als je van windows 10 naar 8 gaat is het anders dan moet je wel terug activeren als je van geactiveerde 8 naar 10 gaat via upgrade hoef je niet te activeren dan is dat automatisch gedaan.
heb het zelf gedaan lange tijd geleden met laptop hier.
 
Je heb 1 licentie, die is geldig voor 1 computer. Niet voor 2, dus Hans60 heeft hierin gelijk.
 
nee je kan je licentie op meerdere pc's gebruiken heb ik al zelf gedaan.
 
Dat iets kan, betekend niet dat het ook mag.
 
nee je kan je licentie op meerdere pc's gebruiken heb ik al zelf gedaan.

Dan heb je geen originele versie meer, dus een illegale versie.
Elke computer heeft zijn eigen nummer en dat is niet voor niets.
 
nee je kan je licentie op meerdere pc's gebruiken heb ik al zelf gedaan.
Wel gebruiken maar niet activeren, dat kan er maar met één PC.
Vraag mij af waarom je die foute informatie zo graag met ons wilt delen.

Of je moet een VLK hebben.
 
ik heb hier 3 virtuele Windows(en)10 en natuurlijk ook deze op de SSD en er 1tje op een HDD
de virtuele Windows(en) gebruiken de key van de HDD ..
en deze zijn alle geactiveerd met een digitale licentie .
*dien er wel bij te vermelden dat dit dus een Retail licentie is welke ik destijds gebruikte op de Windows 8.1 welke geupgrade werd naar de Windows 10
echter de virtuele Windows(en) zijn verse installaties geactiveert met de Retail key Windows 8.1 welke dan omgezet werden naar een digitale licentie
 
Ook een Retail licentie is geldig voor één (1) computer tegelijk. Het verschil met een OEM licentie is dat je de Retail mag meenemen naar een nieuwe computer op voorwaarde dat je de oude de-activeert. Een OEM licentie hoort gekoppeld te worden aan een pc en mag daarna officieel niet meer overgezet worden naae een nieuwe, ook al wordt de oude gede-activeerd.
 
Ook een Retail licentie is geldig voor één (1) computer tegelijk. Het verschil met een OEM licentie is dat je de Retail mag meenemen naar een nieuwe computer op voorwaarde dat je de oude de-activeert..

klopt een Retail kun je maar voor 1 computer gebruiken en dat is dan ook hier zo ..
ik zei eerder al dat de Virtuele Windows(en) met Retail key van de HDD geactiveert werden ....weet dat dus de HDD niet in gebruik is als ik opstart via de SSD (de Windows 10 op de SSD heeft zijn eigen licentie ) dus als ik een virtuele Windows 10 opstart is dus de Retail key van de HDD slechts 1x in gebruik... echter heb ik hier soms de 3 virtuele Windows(en) gelijktijdig draaien op dit systeem en dat heeft hier nog nooit problemen gegeven .
**je kan met een Retail licentie tot 1000 keer dezelfde Windows op 1 zelfde systeem plaatsen indien je opslaglocatie en je aanwezige ram dit zou toelaten maar je kan nooit meerdere systemen gelijktijdig draaien of je zou deze virtueel moeten draaien .
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan