• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Advies School hulp nodig

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ralfe

Nieuw lid
Lid geworden
5 jul 2018
Berichten
2
Waarderingsscore
1
Beste ict'ers,



Ik moet een opdracht maken in Database

Dit is mijn opdracht:

Op enig moment besluit de directie van "TAXIT" om ook de ritten te gaan bijhouden. Zij wil graag dagelijks een rapport "KILOMETERS-PER-DAG" op haar bureau gepresenteerd hebben, dat een overzicht dient te geven van alle gemaakte ritten van de vorige dag met daarbij getotaliseerd het totaalaantal gereden kilometers gegroepeerd per chauffeur.

In overleg met de programmeurs van "TAXIT" en de databasebeheerder wordt in de database een nieuwe tabel ondergebracht die de gereden taxiritten gaat vastleggen. Deze nieuwe rittentabel krijgt de volgende structuur:

RIT (rnummer, <cnummer>, <tnummer>, van plaats, naar plaats, datum, tijd, aantal kilometer)

De objecten TAXI en CHAUFFEUR hebben een ...

A. een-op-eenrelatie tot elkaar.
B. een-op-veelrelatie tot elkaar.
C. veel-op-veelrelatie tot elkaar.
Ik denk dat C het juist antwoord is?
Mocht het niet zo zijn, wil ik graag dat iemand mij kan toelichten waarom C, niet het juiste antwoord is.

Vraag 2
De objecten CHAUFFEUR en RIT hebben een ...

A. een-op-eenrelatie tot elkaar.
B. een-op-veelrelatie tot elkaar.
C. veel-op-veelrelatie tot elkaar.
Ik gok op: C.

Vraag 3

Om de tabel RIT vanuit de toepassingsprogrammatuur te kunnen raadplegen, moet het programma "INFOTAX" worden gewijzigd.
Welk databaseniveau is in dit verband voor het programma "INFOTAX" het meest van belang?

A. Het interne niveau.
B. Het conceptuele niveau.
C. Het externe niveau.

A. Het Interne niveau

Dat het programma "INFOTAX" moeten worden gewijzigd, betekent in dit geval dat er bij de programmatuur sprake is van ...


A. fysieke gegevensafhankelijkheid.
B. fysieke gegevensonafhankelijkheid.
C. logische gegevensafhankelijkheid.
D. logische gegevensonafhankelijkheid.

Ik denk dat D het juiste antwoord is

Thanks
Fernando
 
Met gokken kun je heel ver komen in het leven.
 
En waarom denk je dat? Als je je motivatie voor de gekozen antwoorden hier neer zet weten we hoe je denk en kunnen we kijken of je op die manier op de goede weg bent.
 
Doordat er in de tabel RIT wordt gesproken over een datum, tijd en aantal kilometer, is dit steeds een individuele rit. Een rit van een bepaald adres naar een adres, kan op een andere datum precies diezelfde adressen hebben, maar is wel een nieuwe rit. Je gok bij vraag 2 zou ik dus niet goed rekenen. Kijk maar eens of je met bovenstaande toelichting tot de juiste conclusie komt waarom dit niet correct zou zijn en wat wel het correcte antwoord moet zijn (ik geef hem al wel erg weg in de beredenering).

Vraag 1 is heel afhankelijk van de aannames die je hebt gedaan. Zoals Rubensky al zegt zul je je antwoord moeten motiveren voordat wij kunnen zeggen of het klopt of niet. Middels motivatie zou ik antwoord B en C kunnen motiveren en zouden ze allebei correct kunnen zijn, dit komt ook omdat er in de opdracht wat informatie mist over deze relatie. Antwoord A acht ik niet praktisch en deze zou je dan ook weg kunnen motiveren. Maar zonder jouw motivatie kunnen we niet inzien of je redenatie correct is en of je dus om de juiste redenen voor C hebt gekozen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan