• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Reclame of geen reclame.

  • Onderwerp starter Verwijderd lid 167621
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
V

Verwijderd lid 167621

Gast
Dit is vast een vraag voor diegene die hier de portemonnee bewaakt en daar zag ik geen topic-mogelijkheid voor.
Ik zit nu een paar jaren op dit forum en ik heb circa 3 problemen voorgelegd. Nu heb ik een vraag.

Als ik op mijn laptop de topics lees, staat het er allemaal fris en fruitig bij: geen reclame. En dan is het leuk om zo veel mogelijk te lezen en de oplossingen te zien. Dit ligt vast aan mijn adblocker.
Maar ik lees ook dagdelen op mijn smartphone, en dat is eigenlijk niet te doen. Dwars door alles grote lappen reclame en je raakt gewoon de draad van het probleem kwijt. Geen adblocker op mijn smartphone!

Dus is mijn vraag: kan die reclame er niet tussen uit? Ik begrijp dat het geld dient om het forum te onderhouden, maar dat kan nooit zo duur zijn in verhouding tot de inkomsten van de reclame. Dit heb ik eerst onderzocht, en hoewel het per host kan schelen, het valt wel mee.
Er zijn heel wat forums die geen reclame hebben, of van een paar bedrijven. Het zou heel fijn zijn en ik denk dat ik namens velen schrijf.
 
Op mijn forum kun je niet lezen zonder je ad-blocker uit te schakelen. Het is of dat of maar niet kijken.
Daarentegen staan daar dan ook weloverwogen geen storende reclames, er is 1 balk aan de rechter zijkant met 1 reclame waar ook andere informatie in staat zoals top downloads, werkt totaal niet storend.
Dan staan er 2 banners onderaan elke pagina en dan moet je wel een behoorlijk stukje naar beneden scrollen. Daar heeft dus ook niemand last van.
Er is specifiek gekozen voor geen irritante popup of popunders en zeer zeker ook geen reclame tussen berichten door (vreselijk irritant).
Er is dus niet meer nodig om hosting en software te betalen, dit levert genoeg op, zijnde niet storend. In elk geval zeker toen het nog wat drukker was.

Ik weet niet hoe het hier op dit forum zit. Ik bezoek geen forums per mobiel en op m'n pc staat ook een hele goede adblocker.

Wat ik ermee wil zeggen is dat het helemaal niet nodig is om storende reclames te maken om er meer dan genoeg geld voor te krijgen om de boel te kunnen betalen. Zeker niet als je genoeg gebruikers hebt zoals hier.
Slecht reclame beleid levert uiteindelijk meer adblockers op, daarmee minder views en dus ook minder inkomsten. Even los ervan dat gebruikers sneller geneigd zijn (gezien er velen gebruik maken van tablet of mobiel) om voor een andere optie te kiezen (ander forum of social media).
Het is dus wel verstandig om hier eens goed over na te denken.
 
Een site waar je de ad blocker moet uitschakelen kan van mij den boom in.
Dat zegt dan meer over de gebruiker dan over het forum.
Een gebruiker die wel allemaal info wenst maar niet eens bereid is ook maar iets van steun te geven kan van mij dan ook de boom in.

Het toonaangevende punt is hier wel of niet storende reclame. Als een gebruiker totaal geen reclame wil zien, steunt hij ook het forum niet en de kosten die beheerders hebben. 2 niet storende bannertjes?
Dus wel hulp en/of info zoeken, maar niet bereid zijn er iets voor terug te doen (uitzonderingen daargelaten), is dan een minstens net zo goed argument genoeg om zich niet in te zetten voor zo'n gebruiker. ;)
 
niet storende reclame
Er is niet zoiets als niet storende reclame als het verplicht is.
Een vriendelijk verzoek om je site te whitelisten in forumbezoekers hun ad blocker lijkt mij de betere manier.
Wat mij betreft, een webbeheerder die de forumbezoekers verplicht naar reclame te kijken mogen ze per dag een hoge geldboete geven zolang de verplichting van kracht is.
Alle info die ik nodig heb vind ik op websites die ad blockers toestaan en heb dergelijke clowns niet nodig.
 
Dat zegt dan meer over de gebruiker dan over het forum.
Een gebruiker die wel allemaal info wenst maar niet eens bereid is ook maar iets van steun te geven kan van mij dan ook de boom in.

Het toonaangevende punt is hier wel of niet storende reclame. Als een gebruiker totaal geen reclame wil zien, steunt hij ook het forum niet en de kosten die beheerders hebben. 2 niet storende bannertjes?
Dus wel hulp en/of info zoeken, maar niet bereid zijn er iets voor terug te doen (uitzonderingen daargelaten), is dan een minstens net zo goed argument genoeg om zich niet in te zetten voor zo'n gebruiker. ;)
Een gebruiker kan uitgenodigd worden om iets te doneren. In december 2016 doneerde ik hier zo, nav.de handtekening van Abraham. En het hoeft niet veel te zijn. Nu, met al die reclame, zou je als gebruiker beter geholpen worden, dan wanneer er geen reclame-inkomsten waren? Want dat suggereer je wel! Het gaat dan een beetje richting vroeger: de particuliere patient kreeg een betere hulp dan bij het ziekenfonds.
Minder reclame zou al helpen en niet zo storend midden in een topic. Maar mijn vraag was: heb je al die reclame-gelden nodig, terwijl het elders wel zonder kan. Als jij, Black Tiger, in de portemonnee hier kan/mag kijken, kun je misschien betere plekken zoeken voor die reclames en een grens vinden bij wat echt nodig is.
Nu hebben de bezoekers maar 1 mogelijkheid: adblock. Maar dat wil het bedrijfsleven vast niet!
 
Er is niet zoiets als niet storende reclame als het verplicht is.
Dat is onzin. Dat ligt er maar helemaal aan. Of reclame (of iets anders) wel of niet storend is heeft niets met een verplichting op; zich te maken. Want als je het niet verplicht dan houdt iedereen toch gewoon zijn blocker actief.

Een vriendelijk verzoek om je site te whitelisten in forumbezoekers hun ad blocker lijkt mij de betere manier.
Dat ben ik met je eens. Op mijn site is dan ook een vriendelijk verzoek te vinden. De verplichting zit hem daarin dat je wel iets kunt lezen, maar zo gauw je ergens anders op klikt (andere download of andere thread) het verzoek weer tevoorschijn komt.

Wat mij betreft, een webbeheerder die de forumbezoekers verplicht naar reclame te kijken mogen ze per dag een hoge geldboete geven zolang de verplichting van kracht is.
Sorry, maar dat vind ik nogal een behoorlijk asociale instelling. Ik ben zelf ook een reclame hater, daarom dat ik ze niet storend maak.
Maar het is ronduit asociaal om een eigenaar van een forum, die tijd en moeite en kosten steekt in een hobby om anderen te helpen, een boete op te leggen omdat gebruikers per sé gratis gebruik willen maken van die dienst? Als jij er ook nog voor zou moeten betalen dan zou het een heel ander verhaal zijn.
Om te stellen dat beheerders zoals mij een boete zouden moeten krijgen omdat ze niet 100% gratis voor jou downloads en hulp beschikbaar willen stellen is asociaal.
Dat is typisch alles perse gratis willen krijgen en zo werkt het in de wereld niet.

En dat blijkt uit wel uit het restant van je antwoord.
Misschien kun jij je dat door bepaalde kennis en ervaring permitteren, maar de meeste anderen niet.

Ben niet gecharmeerd van mensen die het "voor wat hoort wat" principe niet wensen te respecteren en daar zelfs ook nog een boete aan zouden willen verbinden. LoL.
Jij hebt zeker nog nooit zelf een langjarig forum of zo gehad. :)

Anyway, het ging niet om mijn forum, het ging om dit forum hier en ik gaf een tip der verbetering en gaf mijn forum als voorbeeld.
Iedereen is vrij om eender welk forum we of niet te bezoeken, maar bezoekers moeten er wel aan denken dat ze geen eigenaar zijn. Boete gedachten zijn dus te gek voor woorden.
 
Een gebruiker kan uitgenodigd worden om iets te doneren.
Het is duidelijk dat jullie beiden niet langjarig een forum actief hebben gehad. Doneren doet een enkeling dat zet geen zoden aan de dijk.
Het gaat niet om mij maar er zijn er zat die niet veel hebben en afhankelijk zijn dus van reclames. Als je die niet storend maakt is het een "voor wat hoort wat" verhaal. Dat noemen ze sociaal.

Nu, met al die reclame, zou je als gebruiker beter geholpen worden, dan wanneer er geen reclame-inkomsten waren? Want dat suggereer je wel!
Nee dat is de conclusie die jij er aan verbindt of wat jij er van maakt, dat is helemaal niet waar namelijk. Je wordt even goed geholpen of er nu wel of geen reclame inkomsten zijn.
Het gaat er om dat er beheerders zijn die zonder die reclame inkomsten hun forum niet open kunnen houden. En waar ben je dan als gebruiker? DAAR gaat het om.
Dan kun je dus geen hulp meer krijgen want steeds meer forums verdwijnen. En dan maar klagen dat er nergens hulp te vinden is of downloads?

Minder reclame zou al helpen en niet zo storend midden in een topic. Maar mijn vraag was: heb je al die reclame-gelden nodig, terwijl het elders wel zonder kan
Zeg ik dan iets anders? Of heb je dat hele stuk gemist waarin ik schreef dat het veel beter kon en met minder reclame ook genoeg zou opbrengen? Dus zonder reclames midden in een topic?
Want ik ben wel van mening dat je de gebruikers ook een argument moet geven om de blocker uit te zetten. Als men storende reclames voert dan geef je ze juist een argument om hem aan te houden.

Elders kan het zonder? Ja hoe lang nog? Forums is een verdwijnende zaak, steeds meer gaan er weg en er zijn er 2 die blijven.
1.) Forums met admins met geld zat die het niet interesseert
2.) Forums met reclame.

En beiden worden steeds weiniger.
Dus jazeker, er is veel ruimte voor verbetering, maar wat ik probeer te zeggen is dat het van 2 kanten moet komen en men niet moet verwachten maar altijd alles gratis te kunnen krijgen.
Want dan is het op een gegeven moment gewoon echt voorbij.
 
Doneren doet een enkeling dat zet geen zoden aan de dijk.
Wat een onzin, heb je de cijfers van bvb Helpmij.nl al eens bekeken met hun vrijwillig lidmaatschap.
En ja ze hebben in helpmij ook reclame maar niet door een dictator verplicht.
Trouwens doneren kan op meerdere manieren, ik doneer in helpmij al een achttal jaar mijn tijd om proberen vragen op te lossen, dit lijkt mij ook een vorm van doneren.
 
Wat een onzin, heb je de cijfers van bvb Helpmij.nl al eens bekeken met hun vrijwillig lidmaatschap.
Dat is geen onzin, er zijn altijd uitzonderingen. Ligt er ook helemaal aan over welk soort forum het gaat en hoe lang het bestaat speelt ook vaak mee.
We spreken ook over het algemeen, niet over 1 forum.
Edit: voor dat lidmaatschap krijg je ook wel veel meer dan alleen geen banners dus dat is ook geen goed vergelijk.

En ik heb dus een bloedhekel aan bedelen voor donaties, dat moet juist 100% vrijwillig zijn.
Daarnaast vind ik dat je er een behoorlijk asociale mening op nahoudt mede door woorden als dictator te gebruiken voor een beheerder, zonder in te gaan op het voor wat hoort wat principe.

Natuurlijk kan doneren of helpen op meerdere manieren, maar dat kan lang niet iedereen.
Echter de stelling die jij er op na houdt slaat echt totaal nergens op.

Eerst zeg je dat men het kan vragen om de popup uit te zetten en als dat dan gebeurt dan is de forum beheerder toch een dictator. Jammer genoeg heb je geen inlevingsvermogen zo blijkt.

Ik zal dat ook beargumenteren.

Kijk zelf eens wat een hypocriete mening je er op na houdt:
JIJ als gebruiker wil een -eigenaar- van iets verplichten om jou iets 100% gratis te geven, of dat nu realistisch is of niet en als die dat niet doet moet ie beboet worden.
Maar als diezelfde eigenaar jou als gebruiker iets wil verplichten waar je nog niet eens last van hebt, om iets terug te krijgen de kosten om het jou als gebruiker zoveel mogelijk gratis ter beschikking te stellen, dan moet ie hoge boetes krijgen en is hij een dictator.
Zie je nu zelf echt niet hoe hypocriet dat is?

Even verder gaand in jouw denkwijze die je hier tentoon stelt:
Dus de slager die geen gratis lapje worst geeft aan kinderen in de winkel moet zwaar beboet worden omdat de slager dat 2 straten verder dat wel doet.
De webshop die nog verzendkosten in rekening brengt moet zwaar beboet worden omdat er andere webshops zijn die geen verzendkosten tellen.
Dat is allemaal hetzelfde. Ik durf te wedden dat je daar niet zo'n stellige mening tegenover stelt.
Maar dat doe je wel bij forums. Waarom? Omdat het dan over een hobby gaat? Omdat het JOUW mening is dat je perse alles 100% gratis moet krijgen en iemand met een hobby als eigenaar totaal geen rechten heeft om te bepalen of hij al dan niet 100% gratis wenst te verstreken?
 
Misschien ten overvloede, ik heb het niet over jou persoonlijk, maar puur over je mening.
Je hoort mij dus absoluut niet zeggen dat jij over het algemeen asociaal of hypocriet zou zijn, het gaat uitsluitend om deze specifieke mening.
Overigens ben ik ook nog steeds fel anti reclame, maar ik begrijp wel dat men in bepaalde situaties de kerk ook in het midden moet kunnen laten. En dat men niet moet verwachten alles gratis te krijgen.
 
Je begrijpt het nog altijd niet, het gaat me helemaal niet om iets 100% gratis te krijgen, ik betaal wat voor mij de moeite waard is, punt.
Het gaat mij om de verplichting, als ik besluit om een ad blocker te gebruiken omdat ik geen reclame wens te zien wil ik ook geen reclame zien en zeker niet verplicht worden door een of andere pipo.
Ik heb verder geen enkele zin om een oeverloze discussie aan te gaan en het is niet persoonlijk bedoeld.
 
Je begrijpt het nog altijd niet, het gaat me helemaal niet om iets 100% gratis te krijgen,
Jawel, ik begrijp het wel degelijk. Want het 100% gratis krijgen hangt samen met de irritatie die jij tegen die verplichting hebt.
Je begrijpt mij namelijk niet. Wat ik al eerder schreef, is die verplichting er niet dan schakelen mensen hun adblocker niet uit, ook al vraag je het hun. Zal een enkeling zijn. Kortom, lood om oud ijzer.

Ik ben -ook- in principe tegen verplichtingen, maar het gaat er om wat die verplichting in houdt. Jij hebt niet eens de moeite genomen om te gaan kijken zo blijkt, of enige vorm van tegemoetkoming v.w.b. die adblocker, ongeacht wat.
En ik heb wel begrip voor mensen (niet zijnde mijzelf) die alleen een forum of site kunnen onderhouden uit opbrengsten van reclame. Die gun ik ook een hobby.
Geeft zo'n verplichting dan nog storende reclame, ben ik weg. Is dat niet het geval, dan gun ik ook mensen met minder financiën zo'n site of forum en zet ik de blocker uit.

Jij ging in op dat ik terloops in mijn voorbeeld zij dat ik op mijn forum een verplichting had en gaf daar al een boze reactie op zonder te gaan kijken en wist dus ook niet hoe die verplichting in elkaar stak en dat het daarin ook heel vriendelijk gevraagd werd.

Anyway, we hoeven er niet verder over te discussieren als jij dat oeverloos vindt, maakt mij niet uit, ik probeerde alleen iets uit te leggen over waarom advertenties noodzakelijk kunnen zijn voor een forum beheerder.
En het ging hier om het NCF forum. Waar ik ook aangegeven heb dat er geen reclame tussen berichten door hoeft en dat dit ook irritant is.

Lees nog eens de laatste 2 alinea's van mijn reactie aan Kate. Dat is het hele verhaal.
Over mijn forum hoeven we het helemaal niet eens te hebben, je begon daar zelf over. ;)
 
Black Tiger, ik ga heel ver met je mee. En ik wil graag van jou aannemen dat er op de een of andere manier geld moet binnenkomen. Een forum is eigenlijk een vrijwilligers organisatie en als zodanig worden hier de problemen voor niets opgelost. Dat benodigde geld is dus alleen nodig om de software goed te laten werken, inclusief de updates en upgrades én om het forum er zo te laten uitzien dat aanstaande leden zich gaan melden.

Ik vind hier dus te veel en te storende reclame. En ik ben hier over begonnen omdat ik me afvraag of de inkomsten van al deze reclames nodig zijn om het forum op bovengenoemde manier te onderhouden. Want ook die werkzaamheden worden door vrijwilligers verricht!! Niemand wordt hier naar mijn mening ergens voor betaald, tenzij het anders geregeld is.

Als er geen inkomsten van de reclame meer zouden zijn, werken al deze mensen nog steeds belangeloos. De gelden moeten dus kostendekkend zijn voor de bovengenoemde werkzaamheden. En daar ben ik eigenlijk over begonnen. En ik vraag me af of minder reclame nog steeds genoeg zou opbrengen. Het zou wel heel fijn zijn als er flink gesnoeid in wordt. Veel mensen waarderen dat beslist!
En de vrijwilligers, ach die merken er weinig van, hun werk gaat gewoon door. Maar de bezoekers zijn vast blij!

Niemand van de leden durft/wil hier kennelijk over te beginnen: het gaat nu eenmaal zo, leuk of niet. En ik? Ik heb een adblocker op mijn laptop en ik overweeg ook zo iets op mijn smartphone. Het is dus niet uit eigen belang dat ik dit aankaart. En een discussie er over , schudt de boel een beetje op.

Maar ik ben wel bang dat wij leuk een discussie gevoerd hebben, waarna er een stilte gaat vallen in reclame-land! Het is net de politiek!
 
@ Kate, ik hou van stiltes in reclame-land :cool:
 
Ik vind hier dus te veel en te storende reclame.
Daar waren we het al over eens. Ook over het feit dat reclames tussen berichten door zeer storend werken voor gebruikers, zeker als je met probleem oplossing bezig bent.

Als er geen inkomsten van de reclame meer zouden zijn, werken al deze mensen nog steeds belangeloos.
De mensen die hier helpen zeker wel. Veel ervan zijn ook bekend van Piep en andere forums en die vinden het gewoon leuk om mee te helpen. De inkomsten van reclame gaan in principe alleen naar de eigenaar van een forum, tenzij die besluit om dat verder uit te delen aan medewerkers (komt zelden voor).
Om gelijk je vraag te beantwoorden of -al- die reclames nodig zijn om het forum te onderhouden is het antwoord neen. En dat kan ik rustig zeggen omdat ik precies weet wat hosting kost en wat forum software kost en wat de inkomsten van adsense kunnen zijn. Kortom, reclame tussen berichten door levert wat meer op, maar die zijn niet per sé nodig.
Met minder reclame brengt het dus mijns inziens nog steeds genoeg op omdat het forum druk genoeg bezocht wordt.

Niemand van de leden durft/wil hier kennelijk over te beginnen
Het zou ook nog kunnen dat anderen, net als Dotchiejack en mijzelf een adblocker gebruiken en helemaal niets merken van die reclames. Dus misschien bijna niet op mobiel of tablet zitten.
Als de meesten op een pc zitten met een adblocker merk je niks. ;)
 
Om gelijk je vraag te beantwoorden of -al- die reclames nodig zijn om het forum te onderhouden is het antwoord neen. En dat kan ik rustig zeggen omdat ik precies weet wat hosting kost en wat forum software kost en wat de inkomsten van adsense kunnen zijn. Kortom, reclame tussen berichten door levert wat meer op, maar die zijn niet per sé nodig.
Met minder reclame brengt het dus mijns inziens nog steeds genoeg op omdat het forum druk genoeg bezocht wordt.
En dat is dus mijn punt: er kan best minder reclame om alles te onderhouden met al die vrijwilligers! Waarom blijft al die reclame er dan???
 
Ik las alle berichten in dit topic met genoegen door.
Ik heb geen adblocker en ambieer er ook geen. Waarom niet?
Als ik eens een keer op zoek ben naar een bepaald product maar ik kan maar niet slagen, dan ben ik Teletekst, het NCF of whatever welke website maar wát dankbaar als er popupjes verschijnen van winkels / fabrikanten die het product verkopen waarnaar ik op zoek ben. Zo doe ik mogelijk weer nieuwe inspiratie / lees ik over andere merken / types. Wil ik de reclame niet lezen, dan kijk ik er gewoon niet naar.
 
@quandor Da's inderdaad ook een mogelijkheid. Bij sommige sites heb ik 'm ook uit staan voor precies dat doeleinde. Maar die hebben ook geen overdreven reclames.

Waarom blijft al die reclame er dan???
Dat is aan de admin, misschien wordt er te weinig over geklaagd?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan