• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Thunderbolt 3 PCIe

Status
Niet open voor verdere reacties.

Demious

Nieuw lid
Lid geworden
27 jun 2020
Berichten
5
Waarderingsscore
0
Ik overweeg de aanschaf van een Presonus Quantum 2626 audio interface, maar deze heeft een Thunderbolt 3 aansluiting, wat betekend dat ik een passende aansluiting op mijn PC moet bouwen. Mijn PC is gebouwd met een MSI Z370-A Pro moederbord en heeft een 5-pins Thunderbolt header aansluiting.
Ik heb al gezien dat de Asus en Gigabite Thunderbolt kaarten alleen geschikt zijn voor respectievelijk Asus en Gigabite. Ik lees dat er kaarten zijn die geschikt zijn voor meerdere merken, maar het is me niet duidelijk geworden welke dit precies zijn. Het beste voor mij zou natuurlijk de MSI Thunderbolt M3 PCIe-kaart zijn, maar noch Google, noch MSI, kan mij vertellen waar deze verkrijgbaar zijn.

Kan iemand mij adviseren over waar ik heen kan gaan om een Thunderbolt 3 kaart voor mijn PC te kopen?

Cheers!
Maarten
 
Deze kaart heb ik niet erg aandachtig bekeken, omdat deze een 9-pins header heeft en geschikt is voor moederborden met een Z170 chipset. Ik zou niet durven zeggen van welke merken de moederborden in de compatibiliteitslijst zijn, maar er staat iig geen Z370 bij. Hij is dus niet compatible met mijn moederbord. Helaas...
Toch bedankt voor je reactie :)
 
Lees alleen maar verkeerde aannames, moederbord heeft GEEN thunderbold aansluitng maar USB 3.1 type A en elke PCI-e kaart past op elk bord met die aansluiting.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@Lange Pier - verhelderend artikel, het moederbord dient dus ook een Thunderbold header aansluiting te hebben, nodig voor de energie verzorging van Thunderbolt.
 
In het manual van de MSI Z370-A Pro vind ik er niets over.
 
Ik ben me er zelf ook pas net in aan het verdiepen, hoor en ik moet alles dat ik tegenkom nog filteren tussen nuttig en niet nuttig, wat vanzelf wel komt naarmate ik meer informatie vind.

Bedankt voor de links, daar ga ik eens even induiken.

In het manual van de MSI Z370-A Pro vind ik er niets over.
Blz37 JTBT1: Thunderbolt Add-on Card Connector
 
Ik heb alles eens bekeken en de Gigabyte Titan Ridge moet het volgens mij idd kunnen. Daar zit iig een kabeltje met de juiste aansluiting bij, ik vind op meerdere plekken dat deze idd geschikt is voor andere merken dan alleen Gigabyte, dus ik ga dit maar eens proberen.
Bedankt voor jullie inbreng!

Cheers!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan