• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

SSD clonen lukt niet.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Je dient de hele schijf te klonen, ik gebruik daar Minitool voor en daarin kun je de grootte van de partities aanpassen op de nieuwe schijf.

Alleen de partities klonen is uit ten boze, die schijf zal niet opstarten.
 
@L.P. tuurlijk dient men de gehele schijf ( SSD ) te klonen maar aangezien de (oude ssd) 250gb is en de nieuwe 500gb dient men deze partities C en D aan te passen of men zit met een niettoegewezenruimte !
 
Daarom vroeg ik ook met welke software die winkel de kloon probeerde te maken.
 
Ze clonen met Macrium Reflect.
Inmiddels heb ik begrepen dat de hele image wel goed wordt overgezet, maar dat er in de bootsector iets niet goed zit. Als dat wordt gerepareerd, dan wordt er weer een herstelprocedure in werking gezet en start Windows dus niet door.
 
Kijk naar bericht #10, van Dave.

Een kloon van de hele schijf zou ook de bootsector moeten overschrijven. Het is een sector voor sector bewerking. Alleen moet het kloonprogramma daarna als extra de schijfgrootte aanpassen.

Het zou zo misschien lukken:
* de inhoud van de datapartitie ergens opslaan.
* C: en D: samenvoegen tot één partitie.
* (Ik zelf zou daarna een schijfcontrole doen)
* Klonen.
* Dan D: opnieuw aanmaken.

Wij weten helaas niet welke fout er optreedt, wat er bij de stakende boot gemeld wordt.
 
Laatst bewerkt:
And now: the conclusion...
Een andere image, deze keer gemaakt met Veeam, leverde hetzelfde resultaat: een fout in de bootsector, waardoor Windows niet goed kon starten. Vreemd dat twee images, gemaakt met twee verschillende pakketten, dit resultaat gaf.

Hoe dan ook: een schone installatie van Windows 10 werd zonder problemen geïnstalleerd.
Dat wordt weer programma's installeren dit weekend...
Is er een overigens een legaal programma om de serie- en activatiecodes op de oude schijf te kunnen vinden? Dat scheelt me een hoop gezoek in de emails.

Iedereen bedankt voor het meedenken en de bijdragen!
 
Vermoedelijk een fout in de betreffende SSD.
Weet je ook welk merk SSD zij in die computer van jou hebben gestopt?
 
Vermoedelijk een fout in de betreffende SSD.
Weet je ook welk merk SSD zij in die computer van jou hebben gestopt?
Een Kingston. Maar ook op een SSD van een ander merk en uiteindelijk zelfs op de originele SSD werkte het ook niet (meer).
 
Je hebt toch wel de key's voor de aangekochte software bewaard?

En key's op een andere schijf zoeken kan maar wordt lastig met de gratis key finders, alleen die met een optie om een bron te kiezen en welke dat zijn, geen idee.
 

"Load Hive option - allows you to load the registry hive of another Windows installation. To use, put the hard drive in a working machine (must also be Windows 2000, XP, Vista, Windows 7, 8 or 10) or use Windows PE (not tested, should work) and click Load Hive. Then point it to the dead Windows install. If you're using Windows Vista, Administrator rights are required for this feature. You may have to right click on the Keyfinder and run as Administrator. "
 
Ik zie het, alleen de betaalde geeft wat meer. Ik zou het maar niet installeren.
 
Ondertussen: met het het doorspitten van de emails van de afgelopen jaren heb ik de meeste activatiesleutels al weergevonden. Ik kan zelfs via Microsoft nog Office 2013 downloaden!
Maandagochtend wordt dus Herinstallatiedag... :D
De pc-zaak was ondertussen zo vriendelijk alvast de gratis programma's die onder 8.1 waren geïnstalleerd te herinstalleren. Scheelt me ook weer werk.
En, ondanks de vele uren die ze in het werk aan m'n laptop hebben gestoken, was de prijs gelijk aan de oorspronkelijke opgave. En daarom kom ik al een hele tijd bij deze jongens... (Mag ik reclame maken?)
 
Ondertussen loopt alles weer. Het enige vreemde wat ik tegenkwam was dat Kaspersky Internet Security "dacht" dat Malwarebytes 3 geīnstalleerd was en dat dat problemen kon geven. Vreemd, want alleen versie 4 was aanwezig. Ook na deīnstallatie en een herstart bleef de melding komen.
Easus To Do bleef tijdens het installeren uren hangen op 93%. Daarom de installatie afgebroken en toen bleek het gewoon te werken, ook met de activatiecode.
Verder is de look and feel van 10 zodanig dat ik Classic Shell niet meer gebruik.
Het is af en toe even zoeken en spitten en sommige zaken zijn wat "annoying" (zoals het verstieren van het geluidsschema van het thema op de andere pc), maar over het algemeen ben ik best tevreden met Windows 10.
 
Ik weet niet of je het al gemerkt had, maar het oude Configuratiescherm is er ook nog, met andere mogelijkheden dan het nieuwe 'Instellingen' scherm. Het staat onder de tak 'Systeem' in je Startmenu. Die verschilt zeker weer van de ingang 'Systeem' wat je met een rechtsklik op je Startknop kan vinden.
Dit is een wat quirky gebied onder Windows 10.

Ik heb zo te lezen meer moeite gehad met de overgang dan jij :eyes:
 
Te vinden "C:\Windows\System32\control.exe" en alle *.cpl bestanden zijn er ook nog.
Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van de NT kernel, wel opgeleukt maar toch.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan