• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Opgelost PC bescherming

Status
Niet open voor verdere reacties.

catmen

learning senior
Lid geworden
17 jun 2011
Berichten
807
Waarderingsscore
31
juist een TV program gezien over hacking bedrijven in India die PC blokkeren en losgeld vragen. Soms is het bluf en hoef je de pc maar off en terug on te zetten en is het opgelost, in andere gevallen is hij werkelijk geblokkeerd.
Was eens gaan kijken naar allerlei PC bescherminen en zie daar total AV de beste score krijgt, ik gebruik nu de bescherming van windows 10 zelf, is die voldoende? moet je die afzetten in de veronderstelling dat je een externe PC bescherming aanschaft?

Catmen
 
Wat dacht je van een incrementele backup die je elke dag laat maken en die terugzet, probleem opgelost.
En je bent zelf degene die dat soort gedoe uitlokt door je surf en klikgedrag.
Heeft niets met een AV te maken.
 
juist een TV program gezien over hacking bedrijven in India die PC blokkeren en losgeld vragen.

De beste beveiliging is om hun niet met Teamviewer of een ander programma toegang te geven, zodat hun er geen syskey wachtwoord op kunnen zetten.
 
Oké, dan lopen ze op YouTube achter.
Want ik kijk regelmatig mensen die de scanners aanpakken en daar is het nog gewoon te zien. Ook in video's van enkele maanden oud.
Maar wel goed dat Microsoft dit heeft verwijderd, scheelt een hoop problemen voor slachtoffers.
 
Een back up maak ik maandelijks met acronis true image naar een externe HD, ik doe niet zo veel met mijn pc dat dit dagelijks moet gebeuren, een fervente internetter ben ik in het geheel niet en al zeker niet naar “rare“ websites, wat me wel opvalt is dat ik mails krijg op mijn e-mail adres van organisaties waar ik nooit mee te maken kreeg en daar horen hulp voor mijn windows pc bij van uit India of zo van die landen, ook krijg ik mails van lieve dames Die een lieve man zoeken terwijl ik gelukkig gehuwd ben Zeker niet “lief” en bovendien nog stok oud ook, ik denk dat er een grote handel in e-mail adressen bestaat, Persoonlijke mails van banken Waar ik zelfs geen rekening heb, het is toch niet abnormaal dat ik mij zo veel mogelijk wil beveiligen tegen zulke trash daarom overwoog ik een pc beveiliging, mogelijk is de standaard bij windows 10 voldoende maar je pc unlocken zou me meer geld kosten vrees ik dan een pc beveiliging, vroeger bij win 7 pro had ik norton een abonnement voor drie pc terwijl ik er maar een heb en naar men zei werkte deze toepassing Zeer vertragend. Dus nu met win 10 heb ik alleen de standaard beveiliging.
catmen
 
Oké, dan lopen ze op YouTube achter.
Want ik kijk regelmatig mensen die de scanners aanpakken en daar is het nog gewoon te zien. Ook in video's van enkele maanden oud.
Maar wel goed dat Microsoft dit heeft verwijderd, scheelt een hoop problemen voor slachtoffers.
Die gebruiken nog wel eens de Face Syskey, als je een Test pc of VM heb is dat leuk om eens mee te testen.
Link: upSysKey - Scam Bait Club
 
Dan zal het met de VM te maken hebben, want dat gebruiken ze altijd om de scammers aan te pakken.
Maar dan weten ze in India zeker nog niet dat het niet meer bestaat.
 
Total AV draait ondertussen mee in de tests van AVTest.org, maar scoort midelmatig.


 
ik gebruik al een hele tijd de microsoft scanner en firewall.
en heb daar geen klachten over
mails die je niet vertrouwd of afkomstig zijn van bedrijven of mensen waar je niets mee hebt niet openen mocht het wel belangrijk ogen kan je er beter even over bellen waarbij je het telefoonnummer zelf opzoekt niet zomaar de gegevens gebruiken die in de mail staan
 
Misschien moet ik ook maar vertrouwen in de standaard bescherming van windows 10 ipv extra uitgaven te doen, de meeste onbetrouwbare mails (die ik zoizo niet open) zitten steeds al in mijn spambox die ik integraal verwijder.
Vroeger bij mijn vorige windows 7 PC gebruikte ik norton internet security, de eerste maal voor 3 PC's waarvan ik er gaandeweg 2 van weg deed, ik nam kontakt met norton en zij verminderden mijn jaar abonnement dat automatisch betaald werd via mastercard voor één PC op een zeker moment betaalde ik terug voor drie PC's, hadden ze een oud kontrakt gevonden? in ieder geval het had wat mailverkeer en chats als gevolg voor er een terugstorting werd gedaan, dat vond ik niet zo leuk, alles was bovendien in het Engels.
catmen
 
Denk maar zo, de beste beveiliging is de persoon achter de computer.
Je kunt nog zo goed beveiligd, maar 1 verkeerde link en je bent als nog besmet.

Zorg gewoon dat alle programma`s up to date zijn, klik nooit zo maar op onbekende linkjes,
Krijg je een melding dat er een update voor een bepaald programma is, kijk dan op de officiële site of dit echt klopt en werkt het daarbij. Download software bij de site van de makers zelf en niet zo maar van een onbekende site enz....
 
Ok bedankt voor het delen van jullie inzicht, ik zal de aanbevelingen zeker ter harte nemen, trouwens mijn software is allemaal gekocht of ik betaal er maandelijks/jaarlijks voor (Photoshop,nieuwe Versie acronis) of soms erkende freeware.
catmen
 
Ik heb voor nu dit topic op opgelost gezet, maar mocht je vragen hebben kun je die hier natuurlijk gewoon stellen.
 
" nieuwe Versie acronis "

Voor EaseUS kan je met een "lifetime licentie" steeds de laatste versie krijgen mits een éénmalige aankoop (is iets duurder dan een jaarlijkse licentie maar kost daarna niets meer)
 
Teamviewer moet je alleen gebruiken als je de mensen waaraan je de code geeft ook echt kent. Wil je toch met zo'n telefoondienst in zee vraag dan of je op kan hangen en ze direct terug kan bellen. Kan dit niet, dan weet je vaak al genoeg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan