• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Optische kabel

Status
Niet open voor verdere reacties.

Frank1968

Vaak hier
Lid geworden
3 feb 2004
Berichten
949
Waarderingsscore
2
Goedemiddag,

Ik wil graag een versterker via een optische kabel met mijn PC verbinden. IK weet niet precies welke uitgangen die kabel moet hebben om hem aan mijn PC te kunnen verbinden. Ik heb een foto van de achterzijde van mijn PC bijgevoegd.

Wat voor soort optische kabel heb ik nodig?

Alvast bedankt.
 

Bijlagen

  • Achterzijde PC.JPG
    Achterzijde PC.JPG
    419,6 KB · Weergaven: 27
Kan niet, je pc heeft geen optische aansluitingen. Je moet eerst een geluidskaart met optische spdif aansluiting in je pc installeren, daarna kan je pas de versterker met een optische kabel verbinden.
 
OK. Zou een coaxiale kabel wel kunnen?
 
Gewoon de specs van je geluidskaart even googlen en zien welke uitgangen erop zitten hé ... kunnen wij niet raden voor je.
 
OK. Zou een coaxiale kabel wel kunnen?
Nee, ook niet.

Je hebt echt een geluidskaart nodig met een optische of coaxiale uitgang, afhankelijk wat je wil gebruiken en vrij is op de versterker.
 
Gewoon de specs van je geluidskaart even googlen en zien welke uitgangen erop zitten hé ... kunnen wij niet raden voor je.
Daarom had ik ook een afbeelding van de achterkant van mijn PC bijgevoegd :)
 
Ja, je gaat verlies van kwaliteit hebben. Of het merkbaar is hangt af van 3 factoren:
1. De kwaliteit van de speakers.
2. De geluidskaart op het moederbord
3. De kwaliteit van de media bestanden.

Met goede speakers, een crappy audiochip met goede audiobestanden ga je het zeer waarschijnlijk horen, zeker als je de muziek goed kent.

Ga je speed metal draaien op budget speakers, is de kans wat kleiner.

Gebruik je een goede koptelefoon hoor je het gegarandeerd.
 
Het heeft niets te maken het aantal kanalen die getransporteerd moeten worden, maar met waar en waardoor het digitale audiosignaal wordt omgezet naar een analoog signaal waar de speakers wat mee kunnen.

De dac (Digital Analog Converter) op het moederbord is vaak nogal crappy en is omringd met allerlei electronische bronnen die allerlei storingen op de geluidskwaliteit kunnen hebben, als ruis, plopjes en kraken.
Als ik kijk naar de foto zie ik een simpele standaard computer waar zeer waarschijnlijk bespaart is op alles, dus ook op het moederbord. Een goede geluidschip die zo geplaatst is dat storingsbronnen weinig invloed hebben zal er 99 procent zeker niet opzitten.

Als je in plaats van een analoog signaal een digitaal signaal naar de versterker stuurt omzeil je die hele storingsgevoelige omzetting in de computer, maar gebruik je de dac in de versterker, die kwalitatief tig keer beter is dan die in de pc, geplaatst in een machine die ontworpen is om een zo zuiver mogelijk geluid te produceren.

Daar ligt het verschil.
 
Laatst bewerkt:
Nee, dat gaat niet goed werken, dan wordt eerst het signaal in de computer overgezet naar analoog, met alles wat hierboven al staat. Om daarna weer dat verslechterde signaal weer om te zetten naar digitaal.
Gewoon een geluidskaart met een optische spdif (laten) inbouwen of via usb aansluiten.
 
Bedoel je dat ik ook een usb kabel kan trekken tussen mijn PC en de versterker?

Mijn versterker heeft echter geen usb ingang. Bestaat daar dan een verloopstekker voor?
 
Zelf deed ik dat met een gewone afgeschermde audio kabel met 'n jackplugje aan de ene kant voor in de pc en aan de andere kant plugjes die in je versterker kunnen. Volgens mij gewoon in de handel met een kabel van een meter of tien.

Nog handiger, heb ik nu, is een bluetooth verbinding van Marmitek.
Is wel iets duurder dan een kabel en verbruikt wat stroom (twee kleinen voedinkjes) als je hem in bedrijf laat maar je bent van de verbindingskabelkabel af.
Ik meen dat ik deze heb: Audio Anywhere 625 kopen? | Marmitek

Jouw versterker is bluetoothe zie ik nu. Mss heb je dan aan een bluetooth zender op je pc genoeg, maar ik ben verder geen kenner op dit gebied.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb blijkbaar de discussie van vandaag gemist doordat ik mijn reactie al vroeg had klaargezet maar pas later heb verstuurd. In feite is mijn reactie daardoor achterhaald en niet meer relevant.
 
Op welke manier kan ik mijn PC met een USB-kabel verbinden met mijn denon versterker? De versterker heeft nl. geen USB poort.
 
Daarom had ik ook een afbeelding van de achterkant van mijn PC bijgevoegd :)
Maar zonder dat het deel geluidskaart te zien was - die insteekkaart zit waarschijnlijk lager ...als er al een in zit ! Een op moederbord gemonteerde geluidschip heeft nooit een coaxiale of optische uitgang.
 
Bedoel je dat ik ook een usb kabel kan trekken tussen mijn PC en de versterker?

Mijn versterker heeft echter geen usb ingang. Bestaat daar dan een verloopstekker voor?
Het cruciale in het ganse verhaal zijn de boxen ... kijk daar eerst eens naar - heb je volwaardig digitale luidsprekers ? Dus digitaal over de ganse lijn van invoer tot uitvoer ? Erg prijzige beestjes.
Heb je die niet dan investeer je met omvormers allerhande behoorlijk wat geld om digitaal ook digitaal te transporteren naar je (overigens prachtige !) versterker maar stuur je het resultaat dan naar een analoge output - wég alle winst van kwaliteit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan