• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Opgelost CARDFILE.EXE

Status
Niet open voor verdere reacties.

Robby Scot

Nieuw lid
Lid geworden
9 nov 2019
Berichten
25
Waarderingsscore
1
Zoals mijn vorige vraag is dit ook een progje dat op mijn pc stond in de jaren '80 en '90
Dit zijn een paar duizend adressen waar ik allemaal gewerkt heb, wanneer en wat ik daar gedaan heb.
Ook dit krijg ik voor de duivels niet meer open.
Als je daar iets in aanmaakte had het de extentie .CRD, dus een voorbeeld: werk.CRD
Iemand een ideetje?

Mijn dank
 
Dat zal een 16 bit programma zijn en dat wil als programma al zo niet op een 64bit Windows. Met een 32bit Windows (welke altijd nog een 16bit subsysteem heeft) zou je nog kunnen gaan klooien.

Of je de bestanden los van het programma zou kunnen openen weet ik niet, maar ik zou eens via het context menu openen met Kladblok. In die tijd werden zulk soort programmabestanden nog wel eens in ASCII opgeslagen, en dat is met Kladblok te lezen.
 
Hallo Erikdenhouter, ik had hier nog een oude 32 bit pc staan en heb daar eens geprobeerd om de gegevens te bekijken, maar helaas, ik krijg de melding dat ik geen machtiging heb om dit uit te voeren. Verdorie.
 
Met DOXILLIAN heb ik er ook enkele open gekregen.
 
Er is iemand die ook een 64 bits aanpassing heeft gedaan.
Alleen weet ik niet of dit veilig is te gebruiken (virus enz)
Ik heb dit even vertaald van uit het Engels.

Toen ik mijn nieuwe 64-bits Windows-laptop kreeg, vond ik een klein probleem. Er is geen CardFile voor Windows 7 (of Windows 8, of Windows 8.1, of Windows 10).

Ik gebruik al computers sinds het prille begin, dus ik gebruik nog steeds wat software uit die tijd. Toen Windows begon (versie 3.0 / 3.1) bevatte het een programma genaamd CardFile.

Met dit programma kon je je weetjes op een overzichtelijke manier ordenen. Dit programma was 16 bits (zoals Windows in die tijd was). Latere 32-bits versies van Windows bevatten CardFile niet, maar de oude 16-bits versie zou er nog steeds graag in draaien (opmerking: ik heb sindsdien vernomen dat Microsoft een 32-bits versie van Cardfile heeft gemaakt die met NT 3.51 werd geleverd).

64-bits Windows-versies (Windows 7 / Windows 8 / Windows 8.1 / Windows 10) kunnen de oude CardFile.exe echter niet uitvoeren, zelfs niet als u aangeeft dat deze in de compatibiliteitsmodus moet worden uitgevoerd.

Dus omdat ik een programmeur ben, heb ik mijn eigen 64-bits CardFile-vervanging voor Windows 7, 8, 8.1, 10 geschreven (maar het zou op alle toekomstige 64-bits versies moeten werken). Deze versie is compatibel met de oude Microsoft 16 bit-versie. Het is zelfs mogelijk om een nieuwe database te laden in de oude 16 bits versie, maar hoewel de nieuwe versie niet de limiet van 440 karakters heeft, gaan deze extra karakters verloren als u deze laadt in de oude 16 bits versie. Overigens belt deze software niet via een modem, zoals de oude versie deed omdat ik deze functionaliteit niet nodig had. Ik heb het ook mogelijk gemaakt om unicode-tekens te gebruiken (gebruik de 'Open 16 bit CardFile' en 'Save as 16 bit CardFile' als je dat niet wilt. Als je oude kaartbestanden vreemde tekens hebben zoals 'ü' en zo, dan gebruik voor de eerste keer de optie 'Open 16 bit CardFile', daarna kunt u gewoon opslaan en openen.

Omdat deze software voornamelijk voor mezelf is en me niet veel tijd heeft gekost, heb ik besloten om er freeware van te maken in de hoop dat anderen er ook van kunnen profiteren. Ik heb het mogelijk gemaakt om bij het opstarten enkele advertenties in ongebruikte witruimte te tonen. Maar omdat dit op geen enkele manier hinderlijk is, besloot ik het freeware te noemen in plaats van adware.

Installatie is eenvoudig. Klik gewoon op de juiste link hieronder (als u het niet zeker weet, kiest u de 32-bits versie). Sla het bestand vervolgens op in een map (of open het). Open vervolgens het zipbestand en kopieer het bestand CardFile.exe naar de plaats waar u uw *.crd-bestanden opslaat. Open vervolgens de software (dubbelklik). Druk vervolgens in de software op Setup. En klik vervolgens twee keer op Ja.

U kunt de gezipte versie van de software downloaden door op de onderstaande links te klikken. Ik heb zowel een 32-bits als een 64-bits versie verstrekt, zoals velen daarom hebben gevraagd.

Gebruik op eigen risico!!
 
Oh, dat ziet er ook bruikbaar uit.

Mocht je met de 32bit Windows proberen (ook voor dat andere progje) dan dit nog:
...ik krijg de melding dat ik geen machtiging heb om dit uit te voeren.
In de Eigenschappen van de executable van het programma kan je een compatibiliteitsmodus instellen (zie tab) voor een ouder besturingssysteem ? En als dat gedaan is het programma starten via een rechtsklik en 'Uitvoeren als Administrator'.
 
Ik ga deze link morgen eens proberen Aarie 25
 
Beste Erikdenhouter, dat gaat mijn petje wel wat teboven hoor.
Groetjes
 
Beste Erikdenhouter, dat gaat mijn petje wel wat teboven hoor.
Groetjes
Als je het programma start dan dubbelklik je ergens op:
óf een snelkoppeling
óf een executable (een uitvoerbaar programma met de extensie .exe)

Maakt niet uit welke, maar rechtsklik er nu eerst op, en kies onderaan voor 'Eigenschappen'.
Dan opent zich een venster met o.a. een tab die heet 'Compatibiliteit'.
Open die, en daar kan je het programma zo instellen om net te doen alsof het besturingssysteem een oudere versie is, b.v. Windows XP, of nog oudere.
 
Kan heel wat kaarten et dit progje openen. Er zijn er wel enkele waar niet alle gegevens opstaan. Maar wat wil je, de gegevens zijn al meer dan 20 jaar oud.
Nu nog zo iets vinden voor Calender en ik ben een gelukkig man.

Dank je Aarie25
 
Goed om te horen dat het werkt.
Geen dank!
 
je kan ook windows 3.1 installeren op een virtual machine
voor een dergelijk probleem en de software daarop uitvoeren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan