• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Spammers

Status
Niet open voor verdere reacties.
Leuk als je geen smartphone hebt.
Ligt er aan. Er zijn authenticatie apps zoals Authy die je ook op je pc kunt installeren.
Alleen dacht ik dat je wel een telefoon nodig had om te activeren maar misschien kan dat ook nog via SMS.
 
@gouwepeer nee gelukkig gaat het niet helemaal verdwijnen, men krijg 3 keuzes als ik het goed heb, ik kies dan voor een code die dan naar mijn mailadres word verzonden, vermits deze wel aankomt :joy: niet bang worden het wijst zich allemaal vanzelf uit,en hoogst waarschijnlijk zal men er pas op het eind van het jaar mee gaan beginnen.
 
Leuk als je geen smartphone hebt.
Zo krijgen ze weer een hele golf nieuwe hardware aankopen voor mekaar, want om een moderne app te kunnen installeren moet je phone ook nog eens een 'recent' model zijn.
 
Zo krijgen ze weer een hele golf nieuwe hardware aankopen voor mekaar, want om een moderne app te kunnen installeren moet je phone ook nog eens een 'recent' model zijn.
Wat???

Ik ga niet alles voor je uitzoeken dus ik beperkt me even tot iOS. Maar Google Authenticator werkt vanaf iOS 13.0.
iOS 13.0 werkt vanaf een iPhone 6S en nieuwer.
De iPhone 6S kwam uit in 2015...

Hoe bedoel je 'een hele golf nieuwe hardware aankopen'? Een telefoon van 8 jaar oud kan je gewoon gebruiken om 2-stapsverificatie te gebruiken.
 
Ik bedoel de installatie van apps. Elke app voor Android die ik wil installeren is niet geschikt voor mijn versie (4.4.2). En naar ik aanneem zeker niet als het betrekking heeft op beveiliging.
( Oud, 2015 gekocht, maar draait nog prima op originele accu 😊 )
 
Dat ligt er maar net aan. Apps worden ontwikkeld op basis van een versie van het besturingssysteem. Een bank-app heeft te maken met een hoge mate van veiligheid. De versie waarop deze apps nog werken zullen beperkter zijn dan die van nu.nl bijvoorbeeld.
Google authenticator heeft weer een heel ander doel en werkt op tamelijk oude software prima.
 
Als ik een heel simpele app wil installeren, b.v. de enige mogelijkheid om contact met een NPO radio studio/uitzending te krijgen (er zijn geen andere contact mogelijkheden), welke dus in feite een licht veredelde SMS tekst app is, dan kan ik hem al niet installeren omdat mijn besturingssysteem (lees: PHONE ) te oud is. Hier heb ik de indruk van gekregen dat er de wens is om de hele gemeenschap de laatste hardware te laten aanschaffen om mee te kunnen komen.
 
Ja dat is onzin maar goed. Jouw telefoon is oud en de ontwikkelaars stoppen gewoon met de ontwikkeling van software voor dergelijk 'oude' apparatuur omdat de rest van de wereld veel sneller vernieuwt.
Ik vind het ook een beetje onzin maar we leven gewoon in een consumptie en wegwerp maatschappij.
 
...we leven gewoon in een consumptie en wegwerp maatschappij.
Het is in elk geval niet goed om hierin te berusten.

Ik heb er mijn hele leven niet aan meegedaan.

Vandaar dat ik ook geen smartphone heb.
 
Het is in elk geval niet goed om hierin te berusten.

Ik heb er mijn hele leven niet aan meegedaan.

Vandaar dat ik ook geen smartphone heb.
Ja wat ik al zei; ik vind er ook het mijne van. Echter is het wel gewoon realiteit.
Consumeren is een uitermate goed verdienmodel en 95% van de organisaties willen zo veel mogelijk winst maken. De rest is bijzaak. Hoewel ze willen doen overkomen van niet.
 
Hoe meer individuen zich schikken naar "de realiteit", des te onveranderbaar wordt die.
 
Dat klopt wat je zegt @Leono maar v.w.b. techniek komt die er uiteindelijk toch. Je kunt nu al niet meer inloggen met wachtwoord bijv. bij de belasting maar je moet met een app verifieren. Voor de overgangsperiode, omdat veel ouderen geen smartphone hebben of een aantal er niet of moeilijk mee overweg kunnen is er nog de SMS verificatie.
En zo zijn er veel dingen die veranderen.

Want @nlreiniernl heeft daar wel een punt. Het gaat altijd voornamelijk om de verdienmodellen, geld is wat er teld. De rest is bijzaak.
Kijk bijv. maar Microsoft met zijn Windows 11. Zogenaamd voor de beveiliging moet je systeem nu die TPM aan kunnen.
Je kunt wel W10 blijven draaien, maar dat is over enkele jaren toch echt voorbij net als XP en W7. En ondanks dat je dan misschien een systeem hebt waar W11 prima op zou draaien, ben je toch verplicht op zijn minst een nieuw moederbord te kopen.

Voor bepaalde zaken moeten we ons inderdaad niet te snel schikken, maar de jongere generatie is opgegroeid met deze modernere technieken via de telefoon en vind het vaak alleen maar handig.
 
...maar v.w.b. techniek komt die er uiteindelijk toch.
Wat het bedrijfsleven en de overheid doen, oké.

Maar nieuwe techniek die al dan niet massaal door de consumenten wordt omarmd is toch een ander verhaal.

De cultuur is nog steeds: alles vervangen wat nog prima werkt, omdat er iets nieuws „op de markt“ is.

Dat is dus iets waar men mee zou moeten ophouden. En ik geloof dat dat prima kan.

Gebruik alles wat je ooit gekocht of gekregen hebt tot het uit elkaar valt. Oude mensen gooien we ook niet weg omdat er nieuwere zijn.

Er moet veel meer gelaten dan gedaan worden!
 
Ja opzich mee eens maar dat is echt een persoonlijke opvatting. Dat is nog even naast het feit dat sommige dingen wel moeten. In dit voorbeeld is de beveiliging van systemen en apparaten, voor jou uiteindelijk, een belangrijke zaak. Soms moet dat gewoon afgewongen worden door bijv. een TPM of een telefoon welke min of meer van deze tijd is.

De bank heeft jaren geleden ook afgewongen dat je geen geld meer kan overschrijven met een overschrijfkaart om maar ff wat te noemen.
 
De bank heeft jaren geleden ook afgedwongen dat je geen geld meer kan overschrijven met een overschrijfkaart om maar ff wat te noemen.
Dat kan nu juist nog wel. Mijn vriendin doet het!
 
Acceptgiro gaan binnenkort uitgefaseerd worden. Papieren overschrijving kan juist nog wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan