• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Keukenblok renovatie Hobby ?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Johannes1956

Gevestigd lid
Lid geworden
27 apr 2019
Berichten
396
Waarderingsscore
70
Ik ben bezig met mijn keukenblad, van muur tot muur, beetje werk, maar dan heb je ook wat.
Alleen dat inductie koken, heb liever nog ouderwets Gas, maar dat is verleden tijd helaas


640ce661d9166-Keukenblad_vervangen_01.jpg


640ce737ebb45-Keukenblad_02.jpg


640ce765880f8-Keukenblad_03.jpg
 
Ziet er goed uit!

Als je inductie eenmaal gewent bent, wil je niet meer zo snel terug.
Makkelijk schoon te maken en water kookt sneller.
 
Ziet er goed uit.
Aan inductie wen je vrij snel, alleen..... er zijn 2 soorten, met of zonder perilex stekker.
Het werkt in feite even goed, maar ik heb op mijn Etna met gewone stekker er wel het nadeel is dat je niet een fritespan en twee andere dingen (ook al staan die andere dingen op stand 1) kunt gebruiken want die fritespan moet op stand 9. Met 2 andere dingen erbij gaat ie terug naar standje 8 en dat is net te weinig.

Persoonlijk vind ik ook dat de olie om oliebollen te kunnen bakken net niet heet genoeg wordt t.o.v. gas. Lijkt misschien maar zo, maar dat idee had ik wel.

Echter voor 2 mensen om te koken is een met gewone stekker zeker genoeg. Scheelt je ook weer aparte stekker en je verbruikt minder stroom.

Met perilex kun je wel alle platen op max hebben staan.

Water kookt zeker sneller, de timerfunctie (als je die hebt) is handig, gemakkelijker schoon te maken.
Wij kunnen nog op gas koken indien nodig, maar gaan niet snel meer terug, net zoals Aarie25 al schrijft.
 
@Black Tiger

Deze is met een perilex stekker, dus apart aangelegd voor de inductieplaat.
En op max wil dan zeggen op 9 plus de Boostfunctie, eerst maar eens wennen.
bij ons is het hele gasnetwerk eruit gesloopt, kan dus nooit meer gebruik maken van Gas.
;) alhoewel op Campinggas kun je ook nog heel wat mee doen
 
Die boost is dacht ik alleen voor snel iets aan de kook te brengen, werkt volgens mij dan ook maar tot een 100 graden of zo. Een fritespan moet aan 170 a 180 graden kunnen komen.
Maar in elk geval is die ook wel sneller warm dan op gas. :)

Campinggas kun je inderdaad ook nog wel leuke dingen mee doen maar is toch niet je van het. Wij hebben een houten plaat op het gasfornuis en daarop de Etna. Werkt perfect en nog ruimte over ernaast ook nog omdat we een 5-pits gasfornuis hebben.

Gezien jij inbouw hebt, had ik al het vermoeden dat het een met perilex stekker zou zijn.
Dat wennen komt wel, gaat met name als je dingen wat zachter wilt zetten en bijv. met eieren koken welke stand en zo.
Over twee weken wil je niets anders meer.;)
 
Goeie koks koken nog steeds liever op gas. Nauwkeurige regelbaar dan elektrisch.
Wanner moet je van het gas af. ??
Wij hebben paar jaar geleden nieuwe keuken nog gewoon op gas gelaten.
Ze zijn ook bezig met waterstof, hebben ze toch die leidingen weer nodig.
 
:yum vandaag de eerste Test gedaan, even een pan Zoervleisj (Zuurvlees) gemaakt. Streek gerecht uit Limburg.
Oorspronkelijk werd Limburgs zoervleisj bereid met Paardenvlees, de wat rijkere mensen gebruikten voor de bereiding van zuurvlees, rundvlees, want er ruste een taboe op het eten van paardenvlees, ja daar kan ik me wel wat bij voorstellen, ben zelf ook een paardenvriend, want stel je voor het transport van Sinterklaas op eten en al die boze kindertjes :worried:





640f4022e5495-Zuurvlees_01.jpg
 
Goeie koks koken nog steeds liever op gas. Nauwkeurige regelbaar dan elektrisch.
Wanner moet je van het gas af. ??
Wij hebben paar jaar geleden nieuwe keuken nog gewoon op gas gelaten.
Ze zijn ook bezig met waterstof, hebben ze toch die leidingen weer nodig.
Aha, eindelijk iemand die het begrijpt ;)
tja alle Gasleidingen en Gasmeters zijn eruit gesloopt, we zijn verplicht om dus met Stroom te gaan werken, waarom eigenlijk weet niemand, misschien ontploffingsgevaar :eyes:
 
:yum vandaag de eerste Test gedaan, even een pan Zoervleisj (Zuurvlees) gemaakt. Streek gerecht uit Limburg.
Vorig jaar een paar dagen verbleven in een kasteel in Schin op geul.
Toen zuurvlees gegeten, wat was dat lekker.
Hier noemen wij het stoofvlees, maar dat is net iets minder lekker dan jullie zuurvlees.
 
Goeie koks koken nog steeds liever op gas.
Dat is al achterhaald inmiddels. Goede koks koken nu ook op professionele inductieplaten en verschil is er ook niet meer. Alleen het gevoel nog, zijn ook al artikelen over verschenen.

Hier noemen wij het stoofvlees, maar dat is net iets minder lekker dan jullie zuurvlees.
Van stoofvlees wat ik ken zitten minder brokken vlees in, meer draadjesvlees eerder en iets anders klaar gemaakt.
 
Van stoofvlees wat ik ken zitten minder brokken vlees in, meer draadjesvlees eerder en iets anders klaar gemaakt.
Er zullen vast meerdere varianten zijn.
Als je kijkt naar zuurvlees, vind je ook verschillende recepten. Met stroop, met ontbijtkoek of met beide.

Ga zaterdag eens een zuurvlees recept maken, in de hoop dat die (bijna) net zo lekker is als toen in Limburg.
 
Er zit enorm veel verschil in inductie platen..
Een Etna plaatje kan je echt niet vergelijken met bijvoorbeeld een Bora. Verder moet je in veel gevallen de meterkast aanpassen/vernieuwen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat veel mensen alles willen maar niet het geld willen uitgeven om het goed te doen. Dan krijg je problemen zoals eerder genoemd.
 
Er zit enorm veel verschil in inductie platen..
Een Etna plaatje kan je echt niet vergelijken met bijvoorbeeld een Bora. Verder moet je in veel gevallen de meterkast aanpassen/vernieuwen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat veel mensen alles willen maar niet het geld willen uitgeven om het goed te doen. Dan krijg je problemen zoals eerder genoemd.
Dit was mijn lieveling, enkele jaren, wat zal ik dat missen een echte schoonheid in de keuken.


640f98e8d0fd2-Mijn_lieveling_Borretti.PNG
 
Wij hebben paar jaar geleden nieuwe keuken nog gewoon op gas gelaten.
Ze zijn ook bezig met waterstof, hebben ze toch die leidingen weer nodig.
Op waterstof kun je alleen niet koken, dus als dat je woning in komt, dan moet je alsnog over op een alternatief voor koken. Zelf hoop ik bij ons meer op groengas, ik ben ook een fan van op gas koken.
 
Op waterstof kun je alleen niet koken, dus als dat je woning in komt, dan moet je alsnog over op een alternatief voor koken. Zelf hoop ik bij ons meer op groengas, ik ben ook een fan van op gas koken.
Ja ik blijf ook fan van op Gas koken, hoe dat komt, weet ik niet.
Bij stroom is altijd de kans aanwezig op uitval door wat dan ook, je zal maar met iets speciaal aan het koken zijn en dan poef stroom uit val.
Heb ik ooit eens gehad, een lekkere Cake aan het bakken in de oven en na een tien tal minuten de hele wijk zonder stroom, alles was toen donker en heeft menige uren geduurd, de cake niet meer kunnen afbakken :mad:
 
Als je kijkt naar zuurvlees, vind je ook verschillende recepten.
Nja, dat kun je van alles zeggen. Maar eigenlijk is het 't zelfde recept. Van zuurvlees is er alleen dat sommigen er wel en anderen er geen peperkoek in doen. Deze is ook meer bedoeld om te binden dan voor smaak.
Stroop hoort er eigenlijk sowieso in, wil je de goede kleur krijgen ook.
Maar hoe langer een recept bestaat hoe vaker diverse mensen er weer meerdere aanpassingen aan maken. Ik ben van Mestreech en proef verschil tussen stoof- en zuurvlees heel goed.
Ik heb wel een recept zoals wij dat hier maken thuis als je interesse hebt. :)
Op internet zie ik dat er zijn die sucade gebruiken. Kan ook, maar eigenlijk is het paardenpoulet of anders runderpoulet.
Je kunt het echter van alles maken, we hebben het zelfs al eens van kippenpoulet gemaakt.

Er zit enorm veel verschil in inductie platen..
Ja logisch, dat is met alles zo. Dat heb je met auto's ook en gasfornuizen ook. Maar een Etna plaat is wel een van de besten v.w.b. het meer goedkopere segment. Daar is Etna en Inventum de top. Bora zit niet in die prijsklasse net zoals Opel ook een top auto is (of was) maar Ferrari bouwt ook geen auto's in de Opel prijsklasse. :)

Dat is ook precies waar ik op doelde dat professionele koks nu ook met professionele inductie koken.

Ja stroomuitval kan altijd gebeuren @Johannes1956 , dat risico is er met gas minder inderdaad.
 
Nja, dat kun je van alles zeggen. Maar eigenlijk is het 't zelfde recept. Van zuurvlees is er alleen dat sommigen er wel en anderen er geen peperkoek in doen. Deze is ook meer bedoeld om te binden dan voor smaak.
Stroop hoort er eigenlijk sowieso in, wil je de goede kleur krijgen ook.
Maar hoe langer een recept bestaat hoe vaker diverse mensen er weer meerdere aanpassingen aan maken. Ik ben van Mestreech en proef verschil tussen stoof- en zuurvlees heel goed.
Ik heb wel een recept zoals wij dat hier maken thuis als je interesse hebt. :)
Op internet zie ik dat er zijn die sucade gebruiken. Kan ook, maar eigenlijk is het paardenpoulet of anders runderpoulet.
Je kunt het echter van alles maken, we hebben het zelfs al eens van kippenpoulet gemaakt.


Ja logisch, dat is met alles zo. Dat heb je met auto's ook en gasfornuizen ook. Maar een Etna plaat is wel een van de besten v.w.b. het meer goedkopere segment. Daar is Etna en Inventum de top. Bora zit niet in die prijsklasse net zoals Opel ook een top auto is (of was) maar Ferrari bouwt ook geen auto's in de Opel prijsklasse. :)

Dat is ook precies waar ik op doelde dat professionele koks nu ook met professionele inductie koken.

Ja stroomuitval kan altijd gebeuren @Johannes1956 , dat risico is er met gas minder inderdaad.
Dat kan jij logisch vinden maar er zijn heel veel mensen die dat niet logisch vinden.
Het gros van de mensen willen het geld niet uitgeven en denken ach doe die in het midden segment maar. Eindstand krijgen ze toch spijt.

Enige wat ik zeg is dat een Boretti (gas) of een Bora (inductie) echt goed zijn en geen issues geven.
En nee ik lul niet uit m'n nek. Moeders werkt haar hele leven al in de keukens (bijna met pensioen) en daar komen elke week verschillende klanten terug omdat ze toch die 1500 euro meer hadden moeten uitgeven voor bijvoorbeeld een Bora om te koken, een Miele voor de vaatwasser, een Quooker i.p.v. de goedkopere kraan om maar even wat dwarsstraten te noemen.

Ook in de IT is dat zo. Mensen willen een iPhone, kopen een Android want Apple is te duur. Later komen ze daar op terug want iOS werkt toch mooier.
Nog een voorbeeld? Mensen willen een fiets met elektrische ondersteuning. Middenmotor is te duur dus dan maar de voorwielmotor. Na een jaar ruilen ze hem toch in voor een exemplaar met middenmotor.
Wij mensen, zeker Nederlanders, zijn gewoon krenterig en willen het geld niet uitgeven. Later merken we dat het toch niet altijd de meest verstandige keuze is geweest.
 
Maar eigenlijk is het 't zelfde recept. Van zuurvlees is er alleen dat sommigen er wel en anderen er geen peperkoek in doen. Deze is ook meer bedoeld om te binden dan voor smaak.
Stroop hoort er eigenlijk sowieso in, wil je de goede kleur krijgen ook.
Maar hoe langer een recept bestaat hoe vaker diverse mensen er weer meerdere aanpassingen aan maken. Ik ben van Mestreech en proef verschil tussen stoof- en zuurvlees heel goed.
Ik heb wel een recept zoals wij dat hier maken thuis als je interesse hebt. :)
Op internet zie ik dat er zijn die sucade gebruiken.
Ik had gelezen dat het in Limburg per regio verschilt wat ze gebruiken, maar ook per gezin kan het anders zijn.

Ik ga deze zaterdag maken.
Ik weet niet of die van jou veel anders is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan