• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Ringtone geblokkeerd nummer

Status
Niet open voor verdere reacties.

Kumquat

Bekend gezicht
Lid geworden
29 jan 2012
Berichten
145
Waarderingsscore
0
Hi,

Ik wil 1 nummer (tijdelijk) blokkeren, wanneer ik dat doe krijg je een "nummer is niet in gebruik" melding te horen. Ik wil eigenlijk dat het lijkt of ik gewoon niet opneem. Dus heb ik gekeken of ik beltoon "stil" voor enkel dit nummer kon instellen, maar vooralsnog heb ik dit niet kunnen vinden. Als ik mijn foon op stil zet hoor ik het natuurlijk ook niet, maar dan hoor ik ook andere bellers niet meer en dat is nu net niet de bedoeling :) Ik heb een Galaxy J5. Heeft iemand hier een tip voor?
 
Ik denk niet dat die optie bestaat, als je een nummer blokkeerd krijgt die gene volgens mij jou voicemail te horen.
Zie voorbeeld hier onder.

Soms wil je telefoonnummers blokkeren omdat je door een bepaalde persoon of partij wordt lastig gevallen. Met deze tip laten we je zien hoe je met Android telefoonnummers blokkeert, zodat je met rust gelaten wordt.

Bekende telefoontjes blokkeren in Android
nummerblokkeren-169x300.jpg
Als je een telefoonnummer wilt blokkeren, moet je eerst kijken of het een privé/onbekend of normaal telefoonnummer is. Als het een normaal telefoonnummer betreft, moet je het nummer eerst als een contact opslaan en vervolgens in de contactgegevens op de menuknop drukken. Je komt dan bij een optiemenu waar je kunt aanvinken dat je het telefoonnummer direct naar je voicemail wilt sturen. Mocht je die uit hebben staan, kan de beller je dus niet meer bereiken.

De precieze locatie van de instellingen kan verschillen van toestel tot toestel, dus hou daar rekening mee. Doorgaans zitten ze echter wel op ongeveer dezelfde plek.

Let op: als je een voicemail hebt, kan de geblokkeerde beller nog wel voicemailberichten inspreken. Bij bijvoorbeeld HTC-telefoons kun je dit uitschakelen door lang op een contact te drukken en dan voor ‘blokkeren’ te kiezen. Je voicemail deactiveren moet je doorgaans bij je provider doen en de methode hiervoor verschilt. Meestal kan dit via een nummer dat te vinden is via de site van de provider, soms kan het via de app van het bedrijf.

Veel moderne smartphones bieden ook de optie om contacten aan een (automatische) blokkeerlijst toe te voegen. Ga daarvoor naar Contacten, druk op de te blokkeren persoon en vervolgens op de meer- of menuknop rechtsboven.
 
Kun je geen nieuwe ringtone maken? Maak er een die geen geluid geeft en koppel die aan het betreffende nummer.
 
Kun je geen nieuwe ringtone maken? Maak er een die geen geluid geeft en koppel die aan het betreffende nummer.

Geweldig idee! Maar hoe maak ik een nieuwe ringtone?
 
Geweldig idee! Maar hoe maak ik een nieuwe ringtone?
Dat ligt er aan wat voor toestel je hebt. Als je een toestel hebt waarbij je een standaard mp3 als ringtone kunt gebruiken maak je die simpel met een voicerecorder, plaatst hem op je toestel en koppelt hem aan de contactgegevens van de beller in kwestie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan