• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Linux Mint 18.1 XFCE

Status
Niet open voor verdere reacties.

Sijbesma EMH

Vaak hier
Lid geworden
3 nov 2007
Berichten
963
Waarderingsscore
13
Gister heb ik op een oudere laptop deze Linux versie gezet.

Het was een HP DV 6 met 1 Gb intern geheugen. Hierop stond Windows Vista en had ruim een uur nodig om op te starten.

Nadat de Linux was geïnstalleerd duurde dit nog maar 4 en een halve minuut. Ik heb nog even goed moeten zoeken om de Wifi te kunnen gebruiken, maar nadat ik dit verholpen had kon ie ook draadloos via haar eigen Wifi.

Vandaag de laptop weer afgeleverd bij de eigenaresse (70 jaar) en haar printer geïnstalleerd.

Nu is zij weer gelukkig dat de laptop het doet en bovendien dat er ook een Libre Office pakket opstaat.

Blij voor haar en ook een beetje trots op mijzelf. Dit is de eerste Linux welke ik installeerde voor iemand anders vandaar.

Groeten Bert.:)
 
Linux Mint 18.1 geïnstalleerd op een laptop.
Werkt, buiten dat ik toch nog veel foutmeldingen zie bij update opties... (? kan pakketten niet installeren en zo...), Op dit moment,
nu ik het geïnstalleerd heb, redelijk oke.
Nuja, ik heb het er nog maar net opstaan dus- en moet het nog verder verkennen.

Wat mij echter nu al wel enórm ergert, is dat bij heel veel opties het wachtwoord gevraagd wordt.
Nu héb ik dat wachtwoord uiteraard, dus in principe geen probleem. Maar kan dat niet uitgeschakeld worden ?
Zodat ik nergens meer een wachtwoord hoef in te typen ???
Het zou me enorm veel ergernis schelen.
 
Dat vind ik nu juist het grote voordeel van Linux, dat steeds om je wachtwoord gevraagd wordt. Als je dat uit zou schakelen dan kan ook malware zich zonder jouw expliciete toestemming installeren of wijzigingen aanbrengen aan je instellingen.
 
porrelaar en Abraham54 Dan hebben we daar een verschil van mening over. Ik wil overigens toegeven dat het gevaarlijker zou kunnen zijn, klopt. Maar toch wens ik het uit te kunnen schakelen. Dus als jullie een opties weten... ?
 
Desnoods veranderen naar een iets makkelijker wachtwoord is dan mijn aanbeveling.
Die optie zit in het beheer/configuratiescherm.
 
Overigens (ik heb Linux dus net geïnstalleerd), krijg ik ook geen internetverbinding (daar zouden de foutmeldingen bij updates ook mee te maken hebben, denk ik nu).
In Windows, kun je rechtsonder op de werkbalk onderin het wel instellen. Dan kon je wel uit bij een schermpje waarin je een code, zoals bijvoorbeeld (ik noem uiteraard iets fictiefs !): 2AC6X89713 of zoiets in kunt typen, en voila, Internetverbinding.

In Linux klik ik links op het vakje van: 'Systeeminstellingen'. Dan onder 'Apparatuur', op: Netwerk. Daarna komen er drie opties in beeld, in een vakje, te weten:
- Wi-Fi
- Wired
- Netwerkproxy
Ik ga er vanuit dat ik: Wi-Fi hebben moet, mijn modem kennende en ervaring daarmee hebben met andere laptops die met een Windows-versie werken.
Maar ik kom er niet verder mee, dus geen internet op deze laptop...
Hoe stel ik dus de internetverbinding in ?
 
Had je tijden de installatie van Mint wel internet (ethernet/WLAN)
 
Hallo Abraham54.
Heb Linux Mint 18.1 Serena geïnstalleerd. Kreeg dat idee vanwege:
https://www.nationaalcomputerforum.nl/forums/andere-besturingssystemen.56/
Alles pakte goed uit. Heb dus Linux vanaf de DVD geïnstalleerd. Daarbij was de laptop niet... met een kabel verbonden.
Ik kreeg na installatie, bij het daarna willen updaten dus ook wat foutmeldingen (Begrijp ik dus nu).

Ik heb de laptop even met een ethernetkabel verbonden en toen veel geupdate (zonet). Aan de kabel hangende deed ie alles prima.
Daarna weer zonder kabel, die ik nodig heb voor deze pc, Toen de laptop weer opgestart. Maar nu dus weer geen internet.
Ik zou trouwens, nu vandaag de tijd wel hebben om het gehele proces (installatie van de DVD), opnieuw te doen. Maar ja,
als dat niet nodig is ? Dan in principe liever niet. Het blijft tijd kosten natuurlijk.
 
In de systemtray (systeembalk, rechts van de taakbalk) kun je navigeren naar je Wi-Fi netwerknaam.
Dat aangeklikt zal het naar het modemwachtwoord vragen om de Wi-Fi verbinding tot stand te brengen.
 
Hallo EvC,
Rechts van de taakbalk staan een paar icoontjes. De meest linkse daarvan zijn twee schuin tegenover elkaar staande pijltjes voor internetverbinding. Als ik daarop klik komt er een kadertje in beeld met mijn modem en dat van anderen hier in de buurt. Een stuk of 10. Mijn modem (een Thomson) staat er ook bij. Bovenaan het kader staat Bekabeld vetopgelicht. Daar staat een dunne streep onder en daaronder Draadloos, ook vet opgelicht. Achter Draadloos staat rechts een vakje met klein schuifknopje. Hij staat nu op: 1 Als ik dat verschuif naar links, dan wordt het 0, dan verdwijnen alle modems, die van mij en die van de buurt.

Als ik dan op mijn modem klik (Thomson), dan komt er een kadertje, iets met: 'Authentication required by Wi-Fi network'. Waarin ik mijn wachtwoord voor Linux in moet voeren. Dan klik ik op connect. Het kadertje verdwijnt, maar komt steeds na enkele seconden weer, zodat ik eindeloos aan de gang blijf met mijn Linux Wachtwoord in te voeren....
Hmmm, terwijl ik mijn laptop naast me heb staan, en dit ondertussen uitprobeer, probeerde ik nu net eens in plaats van mijn Linux wachtwoord, De code van mijn modem daar in te typen. Klaarblijkelijk was dàt het punt. Na opnieuw opstarten (controle of het nu ook echt daadwerkelijk goed is), blijkt dat het nu... in orde is. Ik heb nu de draadloze internetverbinding zoals het moet zijn.
Wel mijn dank voor je poging (en van anderen hier) om mee te denken. Ik ben weer blij !
 
You're welcome.
 
Goeden morgen Naaldhak, daar had ik ook last van tijdens mijn installatie. Wel bedraad internet maar geen draadloos internet. Heb ik wat rond gezocht en toen mijn netwerkkaart opgezocht en via een terminalvenster geïnstalleerd. Waarna deze laptop prima draadloos internet had.

Ik had dit niet vermeld in mijn topic, omdat ik dit zelf had opgelost. Sorry ik had niet gedacht dat andere computergebruikers via mijn topic dit ook eens zouden proberen.
Maar goed van je dat het uiteindelijk gelukt is.

Groeten Bert.
 
Dank je Sijbesma EMH (Bert). Als ik de oplossing heb voor een probleem van mij, hier aangekaart door mij, dan plaats ik de oplossing ook altijd. Plaats ik de oplossing (nog) niet ? Dan héb ik hem gewoon nog niet.
Thanx
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan