• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Linux met een dock

Status
Niet open voor verdere reacties.

EvC

Nieuwsgierig Aagje
Lid geworden
9 aug 2016
Berichten
1.225
Waarderingsscore
13
Dit onderwerp is speciaal in beeld gebracht omdat er nergens een optimale uitleg is te vinden voor Linux gebruikers die een dock willen toepassen.
Je kunt deze uitleg zien als een algemene handleiding. Bij elke Linux distributie is deze methode te gebruiken, al zullen de verschillende desktop omgevingen wel een iets andere aanpak vergen.

Je kunt je afvragen, ja, maar dan lijkt het op macOS. Dat is ook zo, en het werkt superhandig.
Je kunt je ook afvragen waarom Linux en macOS het niet op de Windowsmanier doen: alles in één taakbalk, zonder applicatiestarters die een nieuw venster openen.
Het antwoord moet ik dan schuldig blijven. Mijn uitleg is dat men niet op Windows wil lijken, men wil zich onderscheiden.
In feite is een dock een gedeelte uit een Windows taakbalk.

Er zijn twee Linux uitzonderingen die één taakbalk gebruiken zonder applicatiestarters: en dat zijn Zorin OS en Solus Budgie.

Lees hier verder:


59396dab9d4f4-Schermafdruk_van_2017-06-08_15-59-36.png
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan