• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Juiste videokaart?

Status
Niet open voor verdere reacties.

jeltjo

Vaak hier
Lid geworden
8 dec 2012
Berichten
783
Waarderingsscore
0
Hoi allemaal,

Even een vraagje. Mijn PC heeft onderstaande specificaties. Nu is mijn vraag, kan ik mijn huidige videokaart (GT-730) vervangen voor een nieuwe videokaart (GTX-1060)? Of is mijn PC hier te licht voor?
Acer T3-710;
- Win 10.
- Intel Core i5 6400, 2,7 GHz.
- 8 GB RAM
- Moederbord; Acer Aspire T3-710
- HDD 900 gb.

Gr. Jeltjo
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Kan op zich prima. Kijk nog wel even naar de voeding (peg stekkers, vermogen), en of er voldoende ruimte in je kast is.
 
Qua voeding, volgens internet kan deze pc 200watt leveren...dus dat moet ip voldoende zijn voor de videokaart toch?

Ik denk dat ik n probleem heb....ik heb geprobeerd om de videokaart in de kast te plaatsen maar het past niet omdat de videokaart niet verder kan zakken doordat stekkeraansluitingen op het moederbord in de weg zitten. Heeft iemand mss een oplossing? Of moet ik n heel nieuw moederbord aanschaffen om te zorgen dat de videokaart past?
 
Oke, dankje! Want itx is dezelfde kaart als de gtx 1060 alleen compacter? Qua kracht enzo hetzelfde?

Wat is dan slim qua voeding? Er nieuwe voeding inzetten....of kan ik beter n hele nieuwe pc bouwen?
 
De kaart presteert hetzelfde in games. Mogelijk maakt de koeler iets meer geluid. Hoewel dual/triple fan ook geen garantie is voor stilte.

Een voeding van 200W is te licht. Je ontkomt dus niet aan een nieuwe voeding. Kan ook nog wel iets goedkoper.
https://tweakers.net/pricewatch/416253/corsair-vs450.html

Dat ligt eraan hoeveel je uit wilt geven. Een vergelijkbare nieuwe pc zit toch gauw op 600 euro of meer.
In principe zou dit ook moeten werken.
 
Oke, dankje! en die voeding die dus standaard in die pc is geleverd, kan ik er gemakkelijk uithalen en de Corsair er in plaatsen?

Oke, ik vraag me af of ook die videokaart geen probleem gaat geven omdat die stekkers direct onder de aansluiting van de videokaart op het moederbord zitten. Maar goed kan het altijd proberen
 
Voeding vervangen stelt weinig voor, paar schroefjes en stekkers. Zou alleen problemen geven als de voeding geen standaard atx model is.

Je bedoelt de usb2 en audio headers? Denk dat het wel meevalt. Er zit nog een beetje ruimte onder zo'n koeler.
https://ic.tweakimg.net/ext/i/2001455105.jpeg

In de usb3 header komt meestal wel een grote stekker en een stugge kabel, maar die zit volgens mij ver genoeg naar achteren.
 
Beste webally,

Er schoten mij toch nog een paar vraagjes binnen. Heeft de GTX 1060 AERO ITX 6G OC precies dezelfde prestaties als de gtx 1060? Dit vroeg ik mij af omdat ze qua prijs verschillen

Als tweede vroeg ik mij af, is het slim om een extra van oid te plaatsten om te zorgen dat er genoeg gekoeld wordt?

Mocht ik deze itx kaart aanschaffen, heb ik dan genoeg aan 400 watt of is het slimmer om vieding aan te schaffen met meer dan 400 watt?

Tot slot de vraag; Ik had de gtx 1060 via de mediamarkt bestelt. Echter wilde ik m ruilen maar daar deddn ze nog al moeilijk over en kreeg uiteindelijk het aankoop bedrag terug als waardebon. Mocht ik de voeding en videokaart bestellen, doe ik dit via alternate/azerty. Mocht het niet goed zijn, weet jij of zij moeilijk doen over retouneren van videokaarten?
 
Onbeschadigd en in originele verpakking MOETEN ze het terugnemen, met iets anders hoef je geen genoegen te nemen. Standaard is dat 7 dagen, bij postorderen meer, bij veel winkels 30 dagen of zo.

De gtx1060 is een zuinige kaart, dus tenzij je een heel bedompte kast hebt, valt de koeling volgens mij wel mee. Als er een fanopening in zit, kan een extra fan natuurlijk nooit kwaad. Zeker als de voeding bij jou de enige fan is.

400W is meer dan voldoende, denk dat je 250W maximaal verbruikt. Let wel even op dat er voldoende PEG stekkers aan de nieuwe voeding zitten. Welke je nodig hebt verschilt per videokaart: 6 of 8 pins, een of twee.

Qua prestatie is er marginaal verschil tussen de kaarten. Dat is echt procentenwerk. Die MSI is ook wat hoger geklokt dan standaard (OC).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan