• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

2e scherm lijkt ingezoomed

Status
Niet open voor verdere reacties.

gijsvdv

Vaak hier
Lid geworden
16 okt 2013
Berichten
677
Waarderingsscore
1
Hallo mensen,

Sinds gisteren heb ik mijn 2e scherm weer even staan, deze heeft geen HDMI maar een VGA aansluiting.
Het is een 1600x900 scherm. Ik gebruik hem gewoon voor normale zaken als Youtube/Netflix en Office.

Sinds het aansluiten van dit scherm lijkt het op alleen het 2e scherm alsof alles is ingezoomed, terwijl de resolutie goed staat, en hij niet extra erg is ingezoomed. Voorheen was dit niet zo met dit scherm.
Als ik in Windows instel dat alleen mijn 2e scherm wordt gebruikt, is het probleem over.

Ik heb de drivers van mijn videokaart (GTX 960 4gb) al opnieuw geinstalleerd, en natuurlijk mijn pc opnieuw opgestart, en de kabels opnieuw eruit en in gedaan.
Het gaat om een Medion scherm, maar ik weet niet welk type, ik kan het nergens vinden. In Windows 10 staat hij ook niet tussen de apparaten.
 
Kan je niet ergens met de knopjes onderaan je beeldscherm iets instellen? Heb je daar toevallig iets vreemds mee gedaan?
 
Ik heb verschillende dingen daar zonder succes geprobeerd, ik heb ook de optie dat hij alles naar default zet gedaan, helaas zonder succes.
 
Doet hij dit ook aan als je het tweede scherm als eerste scherm omwisselt?
Is de VGA stekker nog wel goed?
 
Als je via start-instellingen-beeldscherm kijkt onder Eigenschappen van beeldschermadapter ( onderaan)
Kun je daar nog een verkeerde instellingen vinden?
 
Beste mensen,

Bedankt voor de hulp, ik heb de vga kabel omgedraaid. Dus de kant die eerst in het scherm zat in de pc gedaan en andersom.

Het probleem was ineens weg.

Toch erg bedankt!
 
Daar het nu goed werkt heb ik het 'ernstige' vermoeden dat de VGA kabel gewoon niet goed was ingeplugd / schroefjes (aanwezig ??) niet goed waren aangedraaid. Waarom ik dat denk? Als die kabel goed was, dan was het omdraaien nutteloos en als die kabel niet goed was, had omdraaien geen nut gehad.

Daaruit kun je m.i. maar 1 conclusie trekken : de 'plug' zat er aan één van beide uiteinden niet goed in.
 
@quandor

Ik bedoel ook echt wisselen van de schermen, dit wel via de instellingen, want je kun in Windows instellen wat het hoofdscherm moet zijn. Dus kan een externe scherm ook als hoofdscherm dienen.
Het is wel een beetje verwarrend om te lezen hoe ik het in bericht 4 heb staan.

Hier kunt u verschillende instellingen wijzigen: de onderlinge relatieve positie van de schermen, weergavegrootte (vergroting), staand/liggend beeld, welk scherm uw hoofdscherm is, of u kunt teruggaan naar de instellingen voor de weergavemethode. Als u uw aangesloten scherm niet kunt zien, klik dan op “detecteren”. Sluit de kabels opnieuw aan en/of start uw computer opnieuw op, als dit niet werkt
 
Dat meende ik later (toen ik het e.e.a. teruglas) te begrijpen ja, vandaar dat ik de oorspronkelijk eerste 2 regels uit mijn vorige bericht verwijderd had.
 
Ik zal het de volgende keer duidelijker verwoorden. Om verwarring te voorkomen:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan