• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Paar vragen over gtx 1080

Status
Niet open voor verdere reacties.

Yoshi

Bekend gezicht
Lid geworden
22 nov 2017
Berichten
168
Waarderingsscore
14
hallo



ik had een paar vragen over gtx 1080 sinds ik net me 2e heb bestelt. ik weet niet welke HB brige ik nodig heb?
heb hier onder een foto van asus site gepakt in die gemarkeerde PCIe slots gaan me videokaarten.
hfSxTRh.png


en me 2e vraag is ik heb een 5820k die op 4,5ghz loopt en 28 lanes heeft maar door me CPU wordt Lanes 16/8 verdeelt gaat dat veel uitmaken met 16/16 zie wel testen erover maar die gaan allemaal over kaarten van de 9xx serie?

ff nog me post edited had nog een vraagje is een 650w voeding genoeg voor dit systeem. heb calc geprobeerd maar wordt er juist onzeker van outervision,coolermaaster,etc wel verschillen van 100-300w.

dit is me rig
GPU: 2x gtx 1080
CPU: 5820k @ 4,5ghz 1.35v
RAM: kingstonhyperx 16gb 3000mhz 15-17-17-35(quad channel 4x4gb)
MOBO: Asus x99-A
SSD: 4x Samsung evo 850 120gb in raid 0
HDD: 2x WD RED 2TB in raid 1
FAN: 2x 120mm outake 4x 120mm intake( corsair h100i GT in push/pull config)
DAC: dragonfly(via usb)
PSU: Aercool 650w( PSU was trouwens meegenomen uit me first gen i7 rig dus die is eigelijk ook al een goede 6-8jaar oud)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hallo Yoshi :)

Voor de SLI gebruik je best een 2-way SLI Bridge zoals deze:
MSI 2Way SLI HB Bridge M - (1 Slot Spacing) - High Bandwidth SLI-brug voor videokaart - Azerty

Wat de lanes betreft je zult zeker winst boeken met het bijplaatsen van een tweede kaart. Het verschil tussen 8 en 16 lanes is beperkt.

650W is dan wel weer veel te weinig. Niet voor standaard gebruik, maar onder stress is meer power vereist en moet je toch kijken naar een voeding van 850W - 1Kw. Te weinig vermogen merk je misschien niet meteen maar resulteert in ingekorte levensduur van je onderdelen.

Groetjes,

Dave
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Welke videokaart heb je precies? Merk + Typenummer graag.

De voeding die je hier aanhaalt is prima.
 
GIGABYTE GeForce GTX 1080 WINDFORCE OC 8G het is een 2 slots kaart
 
ik wil graag me kaarten in 1e PCIe en 3e PCIe omdat space ertussen better is voor koeling aangezien me windforce al 88 graden wordt tijdens 4k gaming wil ik ze liever niet tegen elkaar aanzetten
 
okeej dan ga ik ff op ebay kijken voor een 3slot brige,vindt bijna 60 euro voor een brige wel erg duur dat zijn beetje appel dingen veel geld vragen voor iets wat niet een hogere productie kost heeft als 1 euro
 
Kijk maar wat je kan vinden. :)
 
bedankt nog voor de hulp =)
 
net me 2e gtx 1080 in me rig gedrukt helaas valt me pc nu uit als ik een game opstart, heb op het moment het geld niet voor een nieuwe voeding lmao, dus me gtx 1080 kan ik weer in de doos stoppen en ff 2 weken wachten tot ik betaald heb gehad -.-
 
Klinkt niet goed. Het bewijs dat je voeding tekort schiet. Dan maar best even wachten en met één kaart verder gaan. Beterschap is onderweg! ;)
 
ik heb een 850w voeding gekregen van een vriend naja geruilt voor me 650w hij had een 1000w voeding gekocht. dus ik ging rustig rise of tomb raider spelen, maar me videokaarten maken zo herrie. dus mij vraag was verlies ik me garantie op me nieuwe kaarten als ik me standaard cooler eraf haal en er waterblok aanhang van EK. gamen met zoveel sound killt de gaming xp voor mij
 
Goede vraag, ik zou voor alle zekerheid de standaardkoeler bijhouden. Mocht je dan ooit de kaart moeten terugsturen, dan kan je de oude koeler erop zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan