• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Windows 7 krijgt telkens windows 10 update

Status
Niet open voor verdere reacties.

Callimero

Junior lid
Lid geworden
3 jun 2004
Berichten
31
Waarderingsscore
0
Beste Forumleden,

Sinds een week probeert Microsoft op mijn computer (systeem: Windows 7 Home Premium 64-bit SP 1) aanhoudend en zonder succes de volgende update te installeren: NVIDIA - Display - 10/27/2017 12:00:00 AM - 23.21.13.8813

Extra informatie:

NVIDIA Display driver update released in October 2017
Type update: belangrijk
Downloadgrootte: 401,1 MB

In mijn computer zit wel een videokaart ingebouwd van NVIDIA: GeForce GT 640, maar als ik de updateknop inschakel geeft deze aan up to date te zijn.

En op de updatecatologue-website van Microsoft las ik dat deze NVIDIA-update alleen bedoeld is voor Windows 10.

Mijn hulpvragen aan jullie:

1) Weet jullie misschien waarom Microsoft op mijn Windows 7 SP 1 systeem aanhoudend een NVIDIA-update probeert te installeren die alleen voor Windows 10 bedoeld lijkt te zijn?

2) Hoe kan ik deze automatische installatiepogingen van Microsoft stoppen?

Met vriendelijke groet,

Calllimero
 
Hallo Callimero,

Dus je krijgt een update aangeboden, maar kunt hem niet installeren?

Je zou het vinkje weg kunnen halen bij -> updates voor Microsoft producten ontvangen en zoeken naar nieuwe optionele Microsoft software. Te vinden via -> Configuratiescherm-systeem en beveiliging-windows update-instellingen wijzigen
 
Ik denk dat je beter deze ene update kunt verbergen. Als je de andere updates uitschakelt, krijg je ook geen updates meer voor bijvoorbeeld Office...
 
Hallo Callimero,

Dus je krijgt een update aangeboden, maar kunt hem niet installeren?

Je zou het vinkje weg kunnen halen bij -> updates voor Microsoft producten ontvangen en zoeken naar nieuwe optionele Microsoft software. Te vinden via -> Configuratiescherm-systeem en beveiliging-windows update-instellingen wijzigen

Beste Aarie25,

Bedankt voor je reactie.
Je advies heb ik opgevolgd maar lost het probleem niet op. Het uitvinken van de NVIDIA-update lijkt ook niet te worden geaccepteerd. Microsoft blijft de update constant opdringen. Volgens mij worden andere Microsoft-updates niet geblokkeerd door de NVIDIA-update. Het probleem is meer dat er telkens onder de start/afsluitknop in het startmenu een uitroepteken staat dat er updates zijn en vervolgens bij het afsluiten de computer een tijdje een installatieprocedure gaat doorlopen die telkens mislukt. Hoe kom ik van dit probleem af?

Groet, Callimero
 
Heb je al geprobeerd om zoals Palladin aangeeft de betreffende update te verbergen?
 
Probeer anders een via de Nvidia site om de nieuwste drivers te downloaden en installeren: Drivers | GeForce
Na installatie pc herstarten en dan zou die update melding moeten weg zijn.

Je kan er ook naartoe gaan via Google ... "geforce drivers" ... Drivers | GeForce ... manual driver search ... daar al je zoekgegevens inbrengen. Zou op hetzelfde resultaat moeten uitkomen als mijn eerste link hierboven.
 
Beste Palladin, aarie25, en artstudiog,

Op het internet blijken wel meer Windows 7 gebruikers met hetzelfde NVIDIA-update probleem te maken te hebben en daarover tevergeefs vragen te hebben gesteld aan Microsoft. Anderen raden aan een DDU-tool (geen idee wat dit is) te downloaden enz. Maar ik ben ook hetzelfde advies tegen gekomen dat Palladin gaf: de Windows-optie inschakelen om de update te verbergen. Dit heb ik gedaan en nu lijkt het alsof het probleem is opgelost.

Wat betreft het advies van artstudiog om naar de Nvidia site te gaan en daar drivers| geforce te updaten: Ik heb op die site gekeken, maar ik ben geen gamer en kan niet goed beoordelen welke driver ik nodig heb. Ik vermoed dat ik dan iets ga installeren waardoor ik er een tweede probleem bij krijg in plaats van het eerste probleem oplos.

De videokaart in mijn systeem: NVIDIA: GeForce GT 640 heb ik al sinds 2012. Daarbij heb ik altijd de automatische update ingeschakeld gehad. Ik ben nooit naar de NVIDIA site gegaan om drivers handmatig te updaten. Is mijn systeem hierdoor kwetsbaarder?

Groet, Callimero
 
Hallo Callimero,

Mooi dat de update niet meer wordt aangeboden.

Je kunt hier op de site van Geforce een tool downloaden en die kijkt of er een nieuwere drivers zijn.
Gelijk bovenaan -> Automatic Driver Updates
Drivers | GeForce

Maar aangezien jij al automatisch updaten aan hebt staan, zal er waarschijnlijk geen update zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan