• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Info Social Media Pauze

Status
Niet open voor verdere reacties.
Een reservetijd van 7 jaar is mooi, maar het kan altijd mooier. Heb je dat gevoel van reserve nog steeds? Ik denk altijd: mijn moeder werd 94 en dus heb ik nog veel tijd om van alles te doen. Maar mijn vader werd 39 en daar denk ik dus niet aan!
Soms komt er opeens een periode van gezond eten over me, maar die duurt nooit lang. Net als jij heb ik een hekel aan sport en ik heb nooit gerookt.
Maar ik ben erg fatalistisch: het overkomt me allemaal vanzelf. Wie had nu gedacht aan op een forum schrijven als je 18 jaar met pensioen bent! Maar.......ik geef Lange pier gelijk: je moet wel onderzoeken pakken als je kunt! Daar hebben mensen op gezwoegd om het uit te vinden, weet je. Dus niks afslaan en geen struis zijn!
Ik heb vergeten te kijken: is dit het topic 'psychologie'? Prima uitbreiding van dit forum!
 
Ik ben nu 64 en heb al 50 jaar gerookt.
Ow, een broekie.:)
Heb dezelfde leeftijd hoor en stoppen met roken is heel makkelijk, je steekt gewoon geen sigaret meer op.
Dacht dat ik verslaafd was maar het is gewoon een slechte gewoonte, totaal geen moeite mee gehad buiten het automagisch pakken van de sjagbuil die er niet meer was.
Mensen die mij begin 50 schatten adviseer ik altijd om even langs de opticien te gaan.

Maare, 1 pakkie per dag? tering zeg, wat veel.(een oordeel:cool:)

Enne, lag op Terschelling bij de luchtmacht en er zat daar ook iemand van de Marine naast de SAR met een alouette 3 op de afluisterpost en daar heb ik idd die uitdrukking van.
https://www.google.nl/search?q=ters...o87aAhWQKFAKHVYgDaQQ_AUICigB&biw=1920&bih=948
Dat waren nog eens tijden.

8 jaar geleden gehoord dat ik een enge spierziekte had, kracht was weg terwijl ik 2 x wekelijks fitness deed.
Zou nooit meer over gaan maar vorig jaar voelde dat alles weer terugkwam, weer begonnen met fietsen en fitness, was ooit 108kg spier wat 108kg vet werd na het stoppen met roken en weg sixpack, nu weer 102kg met nog een beetje vet, ben bijna 2mtr.
Spieren zullen nooit meer zo sterk worden als 8 jaar geleden maar dat schijnt normaal te zijn na je 60ste.


Enne, https://health.howstuffworks.com/mental-health/human-nature/health-myths/an-apple-a-day.htm
Ik eet nu 3 stuks fruit per dag, was er ooit mee gestopt en een jaar later darmkanker, verband?
 
@Kate1 Nee, dit is niet het topic psychologie, maar het topic Social Media Pauze. Maar ik doe nu het tegendeel: ik gebruik dit topic als sociaal medium.
Jouw moeder werd 94, de mijne -even rekenen- slechts 49 jaar oud.
Alles wat ik in mijn leven wilde doen (musea bezoeken, reizen, lange fietstochten maken) heb ik al voor mijn 58ste gedaan. Ik heb nu geen enkele behoefte meer aan op vakantie gaan of musea bezoeken. De schilderijen in het Rijksmuseum kan ik nu ook via internet bekijken: https://artsandculture.google.com/partner/rijksmuseum
Daar hoef ik dus niet meer de deur voor uit.
Zo, ik draai nog even een sjekkie en trek een pilsje open.
 
Laatst bewerkt:
Ha, terwijl ik aan het schrijven was had LP al gereageerd. Die reactie had ik even gemist.
O, ik koop wel eens fruit (2 of 3 x per jaar) als ik een aanval van gezondheidsmanie heb, maar dat blijft dan op de fruitschaal liggen totdat de fruitvliegjes zich er meester van maken.

LP is bijna 2 meter. Dat is lang. Dan ben ik een ukkie met mijn 1m87. Ik weeg al 40 jaar ongeveer hetzelfde: zo tussen de 72 en 75 kg. Momenteel wat minder omdat ik fors last van mijn rug heb (verschoven ruggenwervel; daar heb ik af en toe last van). Ik eet nog evenveel als anders, maar bewegingen doen pijn en pijn kost energie. Daar val je dus lekker van af.

Ik heb een paar keer geprobeerd te stoppen met roken, maar ik werd er enorm chagrijnig van. "Ga alsjeblieft weer roken!" zeiden mijn collega's.

Nee, niks Alfa of Palmpje, maar Argus bier van Lidl. Goedkoper kon ik niet vinden. :laughing:
 
https://www.biernet.nl/bier/merken/holger
Bij de Boni te koop en nog goedkoper dan die Argus, die ik ook niet meer te zuipen vind.
Die dronk ik "vrougah" maar na het stoppen met roken smaakt alleen nog Alfa en Palm, de rest allemaal uitgeprobeerd en vond ze niet lekker.

Als je stopt met roken dien je er voor de 100% zelf achter te staan, ik werd er juist vrolijker van, probeer nu iedereen te plagen, best wel koddig.
Dat is een nadeel van het stoppen met roken, je proeft en ruikt werkelijk alles.:D
 
Hum, bedankt voor de Boni tip, maar de dichtstbijzijnde Boni ligt op 26,9 km afstand van mijn woning. Ik heb geen auto en om nou 54 km te gaan fietsen voor een kratje pils wordt me te gek.
Tot nu toe deed ik mijn rookstoppogingen vooral voor mijn vriendin. Die heeft een gruwelijke hekel aan roken. Als ik bij haar ben, dan rook ik buiten, op het balkon van haar flat. Een balkon op het noordoosten.
's Zomers zit ik dan een groot deel van de dag buiten op dat balkon -boekje of tijdschrift erbij-, maar 's winters -met een straffe oostenwind- paf ik mijn peuk in 5 minuten weg om te voorkomen dat ik in een ijspegel verander.
 
Eva gecondoleerd met je grote verlies!

Ach wat ben ik dan nog jong als ik dit allemaal zo lees! Toch lees ik hier een aantal bijzondere dingen:

te beginnen bij het begin. Appen is vervelend omdat het geluidje steeds wordt herhaald als ik de berichten nog niet heb gelezen. Die optie zit inderdaad tegenwoordig in telefoons maar, is ook uit te schakelen. Staat die optie uit dan zal er eenmalig een melding komen dat er een bericht is binnengekomen daarna niet meer. Tenzij er weer een nieuw bericht binnenkomt. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om alle meldingen uit te zetten. Dan komt er helemaal geen melding meer binnen als er een bericht komt.

En je schrijft: er wacht aan de andere kant toch iemand op een antwoord. Mijn advies lekker laten wachten. Doe ikzelf ook altijd. Als ze echt haast hebben gaan ze mij vanzelf bellen.

Dan nog de vaste telefonie. Die is wel degelijk duur ten opzichte van de huidige mobiele abonnementen. Inderdaad is in de meeste gevallen de aansluiting op zich maar een paar euro. Maar dan de belkosten die je moet neerleggen. Denk aan het instaptarief en de kosten per minuut. Dan wordt een 5 minuten bellen toch al snel een dure grap.

En dan roken: een slechte gewoonte. Wanneer je ermee bent opgegroeid en je doet het al 50 jaar dan zal stoppen een hele opgave worden. Gelukkig ben ik er zelf nooit aan begonnen dus hoef ik er ook niet mee te stoppen.

Een glaasje wijn en een biertje daar houd ik dan wel weer van. Dus daar zal ik ook niet snel mee gaan stoppen.
 
Hum, bedankt voor de Boni tip, maar de dichtstbijzijnde Boni ligt op 26,9 km afstand van mijn woning.
https://www.superunie.nl/winkelformules/
Wordt door meer winkelketens verkocht die bij Superunie zijn aangesloten.
Gebrouwen door.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_Martens_(Bocholt)
Wanneer je ermee bent opgegroeid en je doet het al 50 jaar dan zal stoppen een hele opgave worden.
Not, maar rookte pas 48 jaar, dan is het heel anders.......:D
 
Goed, ik zal het zo omschrijven "Stoppen met roken is een hele opgave. Als het al vele jaren in je systeem zit zal de beslissing om te stoppen een grote stap zijn."

Zo beter? :)
 
Je leven drastisch veranderen is heel simpel, op voorwaarde dat je plotseling een nieuw inzicht verkrijgt. Men moet dus altijd diep blijven reflecteren over de eigen stijl van leven.

Een nieuw inzicht doet het verleden verbleken.

Dit is wellicht gebeurd bij de heer Lange Pier, na 48 jaar paffen.
 
Tis voor sommige een opgave maar in mijn omgeving zijn tientallen kennissen gestopt, de meeste wat jonger qua leeftijd maar niemand die er problemen mee had, daarom meld ik ook dat je voor de 100% achter moet staan en niet omdat anderen dat van je verwachten/willen, dan gaat het vaak ook weer fout.

En de snelste manier van stoppen met roken is..........geen sigaret meer opsteken.:cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan