• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Advies Sommige mappen in start menu leeg

Status
Niet open voor verdere reacties.

Hageneezz

Nieuw lid
Lid geworden
17 jun 2018
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Hallo allemaal

Ik heb een probleem met Windows 7 64 bit.
Als ik op start druk, en dan navigeer naar de mappen onder alle programma's, zijn sommige mappen leeg. Als ik via de Explorer de mappen check zijn die echter niet leeg, dus op de een of andere manier kan ik niet de snelkoppeling zien die er dus wel hoort te zijn. Ik heb het systeem op virussen en malware gescand maar er wordt niks gevonden. Ook heb ik het programma Unhide gedraaid, maar dat mocht niet baten. Het gebeurt niet bij alle programma's. Wel het een en ander in het Engels gevonden over dit probleem, maar tot nog toe geen oplossing kunnen vinden...

Ook ontbreekt bij mij de map Smtmp

Hoop dat iemand mij kan helpen die dit probleem misschien herkent

Alvast bedankt!
 
Wat ik zelf altijd constateer, als ik kijk bij "Alle programma's", zijn namen van software die ik ooit uitprobeerde. Die verwijder ik dan.

Wat zoekt u eigenlijk bij "Alle programma's"?
 
Wat ik zelf altijd constateer, als ik kijk bij "Alle programma's", zijn namen van software die ik ooit uitprobeerde. Die verwijder ik dan.

Wat zoekt u eigenlijk bij "Alle programma's"?

Hallo Leono,

Als ik bijvoorbeeld een nieuw programma installeer, en ik wil dit openen via Start - Alle programma's, staat er wel de map van het geïnstalleerde programma, maar als ik daarop klik staat eronder 'leeg' echter t programma is wel geïnstalleerd, want als ik de map opzoek staat wel alles in die map...
 
Nadat ik een hele reeks mappen had geopend (allemaal vol), kwam ik bij de Gemist Downloader en die gaf inderdaad aan: "Leeg", terwijl ik dit programma wel degelijk kan gebruiken.

Maar, persoonlijk zou ik dan zeggen: als ik de programma's die ik wil, normaal kan gebruiken wat is dan het probleem? De Gemist Downloader zit bij mij vastgepind aan de taakbalk.

Hopelijk kan iemand anders hier nog iets zinnigs over zeggen.

Als ik de Gemist Downloader vastmaak aan het Menu Start, komt hij wel in de "primaire lijst" (eerste pagina), maar bij 'Alle programma's' blijft het leeg.

U heeft een interessante ontdekking gedaan. :)
 
De mappen in 'Alle programma's' maken deel uit van de folder 'Menu Start' in de usersettings (c:\users\<gebruikersnaam>\ of c:\users\all users). De mappen bevatten alleen een snelkoppeling naar de betreffende programma's. De mappen kunnen dus leeg zijn terwijl het programma wel degelijk geïnstalleerd is in de map c:\Progam Files of c:\Program files(x86). Op deze manier kun je het startmenu voor elke gebruiker individueel aanpassen: als je de mappen en/of snelkoppelingen in c:\users\all users verwijdert zullen ze niet meer zichtbaar zijn in het startmenu, tenzij je ze in de folder c:\users\<gebruikersnaam> per gebruiker weer toevoegt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan