• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Sticky Zwart scherm bij system restore

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb je instructies gevolgd maar helaas is er niets veranderd. Ik heb alle stekkers aangedrukt, voelde niets bewegen of op z´n plek komen, en er is bij de disk management nog steeds hetzelfde te zien. Ook even bij device manager gekeken, en bij disk drives kan ik er maar eentje terug vinden.

Zou dit eventueel de oorzaak kunnen zijn van de problemen? Is het gek dat ik de D en E eerder bij de "instellingen voor prestaties" nog wel kon zien?
 
* heb jij dan met de instellingen van prestaties zitten klooien ...en is daardoor wellicht de D en de E niet meer te zien of te benaderen ...
 
Hmmm... ik heb zo min mogelijk dingen lopen veranderen, aangezien dat ik weet dat ik er geen verstand van heb, en kan me ook niet herinneren dat ik daar iets heb lopen doen. Ik was alleen nieuwsgierig wat dar stond en heb even gekeken ;) is er een manier om dat schermpje opnieuw te zien te krijgen? Dan kan checken wat er allemaal staat.

Ik zie dat ik nog meerdere slots vrij heb op mn moederboard om schijven in te pluggen. Is het de moeite waard om te kijken wat er gebeurt als ik hem in een andere plug?

https://ibb.co/ipuKtd
 
je kunt eens proberen met een andere aansluiting te proberen ….
*deze sata aansluiting betreffende de HDD kan desgewenst ook uitgezet worden in je bios ...kijk ook dit eens na ! (zelf denk ik dus niet dat jij in je bios instellingen aan het klooien bent geweest )

**rechtsklik op deze pc >eigenschappen >geavanceerde systeeminstellingen >geavanceerd >klik nu verder op "instellingen " prestaties >geavanceerd
 
Dingen zitten allemaal op dezelfde controller, vergeet dat en de bootschijf dien je aan de eerste sata connector te hangen.
Sata kabels zijn soms stuk zijn, vervangen dan, maar opnieuw plaatsen wil ook wel eens helpen.

Kom je er niet uit, haal er iemand bij met verstand van zaken of breng dat ding naar de plaatselijk PC boer.
 
Ik heb windows opnieuw geinstalleerd, Het laden van windows duurt nog steeds erg lang. Kan dit kloppen?

Kijk eens of de schijf gedefragameerd moet worden. Toen ik laatst een schone installatie heb gedaan was hij ook traag en moest er 37% gedefragameerd worden.
 
Daar geloof ik nu helemaal niets van, nooit een verhoging van snelheid gemeten na een defrag op een ntfs schijf, op een zwaar gefragmeteerde ook niet, staat hier bij standaard uit, op een ex-fat of fat32 maakt het wel uit.
 
Thanks voor alle hulp!

Als eerste heb ik "instellingen voor prestaties" gechecht. Zie onderstaande screenshots. Op het moment dat ik "automatically manage paging..."had uitgevinkt kreeg ik de C-schijf te zien, voorheen stonden hier de D en E schijf ook mij. (ik heb hem op automatic laten staan).

https://ibb.co/kba2wy
https://ibb.co/hF96Od

Daarna heb ik in de Bois gekeken. Zie onderstaande screenshots. Op poort 1 zit mn DVD-speler, op poort 2 zit mijn C-schijf (SSD) en op poort 0 zit de schijf die ik nu niet meer te zien krijg. Volgens mij, als ik naar de andere twee schermen kijk, zou alles aan moeten staan.

https://ibb.co/dcOu9J
https://ibb.co/isCnUJ
https://ibb.co/nizUby

Betekent dit dat de schijf nog steeds door mijn PC wordt gezien omdat hij in de Bios staat? Of is dit zo geïnstalleerd en zegt het niets over of deze nog werkt? Betekent dit dat het een software probleem is of kan het ook nog steeds een hardware probleem zijn?

Mijn PC start trouwens al een stuk sneller op dan gisteren, het helpt dat deze misschien een paar keer opnieuw is opgestart.
 
Daar geloof ik nu helemaal niets van, nooit een verhoging van snelheid gemeten na een defrag op een ntfs schijf, op een zwaar gefragmeteerde ook niet, staat hier bij standaard uit, op een ex-fat of fat32 maakt het wel uit.

Toch heb ik meerdere keren ervaren dat het sneller wordt.
Ook Menno Schoone zegt het volgende.

Bij een 'gefragmenteerde' harde schijf zijn de bestanden in delen op de harde schijf opgeslagen. Dit komt omdat Windows bij het opslaan van een bestand zoekt naar de eerstvolgende beschikbare ruimte op de schijf, zonder te controleren of de ruimte groot genoeg is voor het bestand. Is de ruimte te klein, dan plaatst Windows de rest van het bestand op een andere vrije locatie, net zo vaak totdat het hele bestand is geplaatst. Een groot bestand kan zo in meerdere delen gesplitst op de harde schijf staan, met onnodige vertraging tot gevolg. Het defragmenteren van de harde schijf creëert weer wat orde in de chaos. De volgorde van de bestanden op de schijf wordt aangepast, zodat de meest gebruikte bestanden vooraan komen te staan. Dit alles met als beoogde resultaat: snelheidswinst.
 
Lol, IK heb er niets van gemeten en gemerkt ondanks wat Menno erover zegt, Windows gaat altijd eerst naar de MFT en als er 25% ruimte is wordt gewoon niets sneller door defragmeteren van een NTFS bestandsysteem alleen in de beleving van de beweerder.
Weet hoe NTFS werkt hoor.
 
En denken jullie dat mijn harde schijf nog te redden is? ;)
 
Weet hoe NTFS werkt hoor.

Ik twijfel ook niet aan jou kennis, maar ook niet aan die van Menno.
Die al jaren een goede bekende is op computer gebied.
 
raar dat hij in de bios wel vermeld word ...
Ashampoo_Snap_donderdag 19 juli 2018_19h04m11s_002_.png

maar bij het virtueel geheugen als ook in de verkenner of zelfs in schijfbeheer dus niet ...
gebruik eens mini tool partition wizard ik heb het sterke vermoeden dat de bestandseenheid van deze HDD veranderd is ...mogelijk dat je de HDD wel te zien krijgt met dit tooltje .
*je download of de free versie of de trial versie ...de free versie is blijvend te gebruiken .
 
Sata kabel al gereseat of vervangen?
Niet in de bios dan ook niet in Windows, maar wel in de bios dan ook in Windows.
 
doe dan eens dat wat Lange Pier vermeld vervang of verwissel eens de sata kabel van je drive met deze van de HDD als blijkt dat dan de HDD wel tevoorschijn komt dien je wellicht een nieuwe te halen voor de drive .
 
Ok, heb eerst de kabel op een andere poort gezet geen schijf in windows, wel in de Bios.
Daarna kabel vervangen door die van mijn DVD-speler te gebruiken voor de harde schijf, geen schijf te zien in windows, wel in de Bios. Heb gecheckt via deze computer, disk management en Minitool Partition wizard.

In google vond ik onderstaande oplossing. Zou dat iets kunnen zijn?
I had similar problem wiith my added disk drive when I upgraded. Don't know if this will help you or not, but I had to go to device manager IDE ATA/ATAPI controllers and delete all ATA channels, back out and restart. Let Windows find all ATA devices and there were both my disk drives. hope this helps you.
 
Dit is dan de eerste keer in mijn 30 jaar ervaring met computers dat de schijf wel te zien is in de bios maar niet in Windows schijfbeheer of een Partitiemanager.

Staat hij miss. in apparaatbeheer met een foutcode?

En dat ding hangt aan de SATA controller en niet aan de IDE controller maar wissen kan geen kwaad, na een reboot staat alles er weer.
 
Erg vervelend om hiermee een uniek geval te zijn. Google is ook niet echt behulpzaam, ook al weet ik misschien niet echt waar ik moet zoeken.

Ik heb de controller gedelete, geen verandering. In device manager staat onder disk drives wel mijn SSD, maar geen andere. Ook zie ik nergens foutcodes staan. Staan deze op een aparte plek?

Misschien gekke vraag, maar kan het zijn dat m'n harde schijf kapot is en het daarom niet doet? Zou ik gewoon een nieuwe harde schijf kunnen kopen en deze installeren? of verwachten jullie dat ik deze ook niet aan het werk kan krijgen?
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan