• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Advies verschil in printopties tussen IE en FF

Status
Niet open voor verdere reacties.

Sjobyl

Vaak hier
Lid geworden
24 feb 2014
Berichten
926
Waarderingsscore
37
Via de site van https://imslp.org/wiki/Category:Composers, waar alle klassieke muziek te vinden is waarop geen uitvoerrechten meer bestaan, print ik zo af en toe iets uit. Nu valt me op dat ik in IE veel meer opties heb dan in FF, als ik bijvoorbeeld één pagina uit een hele reeks wil printen kan ik in IE kiezen voor 'current page', in FF zie ik die optie nergens. Ook de optie 'selectie' is niet beschikbaar (grijs), alleen de opties 'all' en 'pages x tot x' zijn aktief. In IE heb ik 4 opties: 'all', 'current page', 'current view' en 'pages x tot x'.

En dit: als ik vanuit IE een pagina als deze afdruk krijg ik een keurige print:

pavane1.jpg

en als ik vanuit FF dezelfde pagina afdruk krijg ik dit:

pavane2.jpg

Iemand enig idee waar deze verschillen vandaan komen?
Ik heb zelf al zitten zoeken maar kom er zo gauw niet uit.
 
Gebruik je in een van beiden browsers geen plugins voor dit soort doeleinden?
 
Vreemd , ik krijg in FF die printopties wel te zien .
Het is toch Afdrukbereik (Print Range) wat je bedoelt ?
Ik doe maar een gokje , zou het misschien te maken kunnen hebben met het lettertype dat je in FF gebruikt ?
 
Gebruik je in een van beiden browsers geen plugins voor dit soort doeleinden?
Nee, in geen van beiden.

Vreemd , ik krijg in FF die printopties wel te zien .
Het is toch Afdrukbereik (Print Range) wat je bedoelt ?
Ik doe maar een gokje , zou het misschien te maken kunnen hebben met het lettertype dat je in FF gebruikt ?
Ja, afdrukbereik; ik zie echt alleen maar twee opties, de derde 'selectie' is grijs en die andere ontbreekt dus helemaal.

M'n lettertype is gewoon de standaard Times New Roman. Als PDF-viewer gebruik ik Nitro Reader, zou het één of ander conflictje tussen die reader en FF kunnen zijn?
 
Voorzover ik kan zien treedt dit Firefox-probleem met printen alleen op wanneer ik bepaalde stukken van de IMSLP-site wil afdrukken. Het is heel raar: sommige stukken kan ik gewoon direct vanaf het web printen en dan is het ook gelijk goed, andere stukken komen er totaal verminkt uit (zoals bovenstaand voorbeeld) en weer andere slechts heel gedeeltelijk.

Als ik in FF via Bestand op 'afdrukvoorbeeld' klik krijg ik van sommige stukken een correcte weergave, die kan ik ook gewoon afdrukken, van andere stukken krijg ik alleen maar een totaal blanke pagina, daar staat dus helemaal niks op en de prints slaan ook nergens op.

Op één of andere manier moet het toch iets zijn in Firefox, of de combinatie IMSLP-Firefox, want in IE gaat gewoon álles goed. Misschien is Firefox strenger/nauwkeuriger/kieskeuriger (??) Zolang ik alleen tekst print is er niets aan de hand, in FF noch in IE. Ik heb vanavond verder zitten zoeken maar vind niet echt iets van een heldere verklaring. Waarom bij mij een aantal printopties ontbreken snap ik ook (nog) niet. Misschien eens een 'clean-install' van FF?
 
Dank je, Swaken. Die site 'Afdrukproblemen in FF verhelpen' had ik op mijn zoektocht naar een oplossing al eens doorgespit, ook voor de zekerheid het lettertype veranderd, zonder dat er iets verandert.

Zoals ik al schreef: ik denk dat het gewoon een dingetje is tussen IMSLP en FF, of dat FF niet zoveel snapt van notenschrift en de muzikanten onder ons een beetje in de kou laat staan ;)

Een stukje uit een tekst bijvoorbeeld kan ik in FF altijd selecteren en dát dan afdrukken, met noten lukt dat gewoon niet. IE biedt dan de optie: 'Current view', dan print je gewoon uit wat je voor je neus ziet maar die optie ontbreekt in FF, bij mij in ieder geval. Ik heb in FF wel de optie 'page x tot x' maar dat is erg onhandig omdat de nummering in het afdrukscherm heel vaak afwijkt van de nummering in de partituur en dan moet je eerst álle bladzijden nalopen.

Allemaal niet zo'n ramp, FF blijft m'n standaardbrowser maar zo af en toe is het dus handig om IE ernaast te hebben.
 
Het kan ook sterk te maken hebben met de manier waarop de content wordt aangeboden. Heb je dit verschijnsel in bijvoorbeeld Chrome ook?
 
Chrome gebruik ik niet als browser, maar zoals gezegd: in IE heb ik er geen last van, Edge weet ik niet, heb ik nog nooit gebruikt.
 
Oké, je zou het een keer kunnen proberen in Edge. Als je het daar ook niet hebt hebben we meer referentiekader om te zoeken.
 
Heb het geprobeerd in Edge maar de printopties die ik in die browser krijg zijn zó miniem dat ik daar niets mee kan:

print edge.png

Afgezien daarvan lijkt het erop dat ik eerder in mijn eigen systeem naar de oorzaak van dit probleem moet zoeken aangezien anderen dat met dezelfde pagina's niet hebben. Nog geen flauw idee waar het aan zou kunnen liggen. Het is wel alleen een Firefox-probleem, bij mij althans.
 
Het kan ook sterk te maken hebben met de manier waarop de content wordt aangeboden. Heb je dit verschijnsel in bijvoorbeeld Chrome ook?
Ik heb maar eens iets geprobeerd en adware gedraaid. Of dat er iets mee te maken heeft weet ik niet maar de pagina van Fauré, die ik hierboven heb laten zien, wordt nu zonder problemen correct uitgeprint.

Wat nog niet goed gaat is het printen van pagina's die in FF op ware grootte worden weergegeven, zoals deze, links de originele muziekbladzijde en rechts zoals het uit mijn printer komt, als ik direct vanuit FF afdruk, als ik direct vanuit IE afdruk is de print ook gelijk goed:

voorbeeld prokofiev.jpg

Daarbij valt me op dat de pagina in FF op ware grootte wordt aangebonden en in IE direct 'fit screen'. Als ik in FF via bestand op 'Afdrukvoorbeeld' klik krijg ik ook alleen maar een geheel blanco, lege bladzijde terwijl ik in IE gewoon de content zie. Zou dat iets te maken kunnen hebben met wat Rubensky schrijft: 'Het kan ook sterk te maken hebben met de manier waarop de content wordt aangeboden'?

Als iemand het op zijn of haar PC en printer eens wil proberen: het gaat om deze pagina:
http://petruccilibrary.ca/files/imglnks/caimg/4/41/IMSLP00425-Prokofiev_-_Six_Pieces_Op52.pdf
ik ben benieuwd of de weergave bij jullie ook zo verschilt in FF en IE.
 
De partituren die je mij via PB had doorgegeven om eens te testen ondervond ik geen enkel probleem .
Het zal nu misschien ongelooflijk maar waar klinken .
Bij deze link na openen in FF en IE zijn er geen verschillen te merken , maar om af te drukken krijg ik in afdrukvoorbeeld blanco pagina's te zien en om eens te testen 2 bladzijden laten afdrukken en die zijn er ook blanco uitgekomen .
 
Even anders geprobeerd en bij afdrukvoorbeeld niet gekozen voor ware grootte maar voor passend en netjes afgedrukt in A4 formaat .
 
Even anders geprobeerd en bij afdrukvoorbeeld niet gekozen voor ware grootte maar voor passend en netjes afgedrukt in A4 formaat .
Was dat in IE of in FF? Ik vraag dat omdat ik die twee opties 'ware grootte' en 'passend' helemaal niet krijg in FF en in IE wordt het afdrukvoorbeeld sowieso 'passend' afgebeeld.
 
In beiden .
Wat voor type printer gebruik jij ? Ik denk het maar dat ware grootte A2 of A1 is .
 
@Sjobyl Wat ik met de opmerking "de manier waarop de content wordt aangeboden" bedoel is: je ziet nog steeds websites die in bijvoorbeeld Chrome of IE goed werken maar in FF niet. Of andersom natuurlijk.

Misschien is dat hier ook het geval.
 
@Rubensky in #12 gaat het niet hoe de content in de browser word weergegeven maar om een PDF document . Ik denk daarom dat het met de printer en printopties te maken heeft .
Als ik op kies om op ware grootte af te drukken is het afdrukvoorbeeld blanco en komen er blanco bladen uit de printer . Kies ik voor passend en ik ga eerst naar afdrukvoorbeeld zie ik A4 formaat en komt het netjes afgedrukt uit de printer .
Hier valt er iets over te lezen .
https://www.onemorething.nl/community/topic/pdf-bladmuziek-printen-drukt-geen-noot-kop-af/
 
Ja, als ik de PDF's eerst opsla en dán afdruk is er niets aan de hand, gewoon openen met Nitro en dan heb je meerdere opties. Ik denk ook dat het probleem ligt bij de PDF-weergave in FF: A2 of ander groot formaat wordt in IE keurig en 'printklaar' afgebeeld als A4, in FF zie je domweg de A2 en dan krijg je inderdaad die blanco vellen, als je tenminste direct vanaf het scherm in FF afdrukt. Zou je hieruit kunnen afleiden dat de IE beter omgaat met bladmuziek dan FF? In ieder geval werk ik nu vanuit IMSLP standaard in IE.
 
Ja, als ik de PDF's eerst opsla en dán afdruk is er niets aan de hand, gewoon openen met Nitro en dan heb je meerdere opties.

Dat is dus een ander verhaal .
Als ik klik op je link in #12 opent automatisch Adobe Reader het PDF bestand .Zowel in IE als in FF.
En dan krijg ik een volgevuld scherm te zien in Adobe reader terwijl de weergave maar op 20 % staat .
Als ik dan kies om af te drukken en in mijn printerinstellingen kies ik voor ware grootte denkt mijn printer ik moet op ware grootte afdrukken maar ik heb maar een A4 printer .
Dan kies ik voor passend en komt het uit de printer in A4 formaat .Ik heb wel voor staand gekozen . De notenbalk en noten worden wel maar klein afgedrukt wat maar logisch is .
In de vroegere versies van FF kon je via toepassingen het juiste programma koppelen aan de toepassing maar die optie is verdwenen sinds FF versie ...... , weet het niet juist meer .
Staat Nitro als standaard toepassing ingesteld om PDF te openen .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan