• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Windows Sandbox

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Abraham54

Gast
Windows 10 1903 - de komende versie, zal zo goed als zeker voorzien van Windows Sandbox.
Deze Windows Sandbox is een Windows binnen Windows.

Zo kan kan je na opstarten van Windows Sandbox daarin programma's testen, ook dubieuze.
De mogelijkheden zijn natuurlijk legio, sluit je de Windows Sandbox daarna - verdwijnt alles wat je daarin gedaan hebt, jouw Windows blijft daardoor onaangetast.

Windows Defender
Windows Defender wordt verder verbeterd en krijgt bescherming tegen manipulaties door malware.

Storingsvrije Updates
Om updates en upgrades goed te laten verlopen gaat Windows plaats reserveren hiervoor.
Ook de tijdelijke (Temp) mappen komen hierin te staan.

Gebleken is al dat de Windows omvang daardoor niet negatief vergroot wordt - omdat de tijdelijke mappen, alvorens ze in de gereserveerde ruimte worden gezet, eerst ontdaan worden van hun inhoud.
 
Da's mooi.

Ik snap echter de voorwaardelijke voorliefde van sommige mensen op bepaalde computerforums voor Windows Defender (nog) niet echt.

Bijv. de toonaangevende testers van AV plaatsen Microsoft ergens op plek 10 of zo. Mijn conclusie uit die plek 10 is dat je Defender vooralsnog handiger links kunt laten liggen en beter kunt gaan voor de jaar in, jaar uit uitstekende (soms best) scorende Bitdefender of Kaspersky. (De laatste onder voorbehoud van het 'gelazer' -al dan niet terecht- van enkele maanden geleden).
 
Laatst bewerkt:
Ik gebruik voor privé niets anders meer dan de Windows Defender. Die werkt echt prima, zeker met de nieuwe virusdefinities.

Al heeft dit niets te maken met de Sandbox discussie die hier wordt gestart. Dit is een heel andere discussie die in een apart topic kan worden gevoerd, misschien is het heel interessant om dat eens te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan