Advies 2/4 LAN ports router werken niet

TVA

Gevestigd lid
Lid geworden
24 aug 2008
Berichten
226
Reaction score
0
Punten
16
Hoi allemaal,

Ik heb een probleem met mijn Router, een Huawei HG659. Met LAN-poorten 1 en 2 werkt alles prima, maar zodra ik eenzelfde ethernetkabel naar port 3 of 4 verplaats, mislukt de netwerkidentificatie. Maakt niet uit welk apparaat, ze werken allemaal in 1 en 2, maar 3 en 4 lijken disabled. In de router settings kan ik niks vinden waaruit blijkt dat ze zijn uitgeschakeld o.i.d.

Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen?

Thanks!

TVA
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.220
Reaction score
313
Punten
83
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
Hallo,

Er zijn meer mensen die dat probleem ervaren.
De poorten 3 en 4 zijn uitsluitend voor de interactieve tv kastjes. Deze poorten zijn dus niet te gebruiken voor internet. Alleen poorten 1 en 2 zijn voor internet. Indien deze al in gebruik zijn kan je op ėėn van deze twee poorten er een switch tussen zetten.
 

TVA

Gevestigd lid
Lid geworden
24 aug 2008
Berichten
226
Reaction score
0
Punten
16
Oh, nou dat komt uit want in poort 2 zit nu het tv-kastje. Als die in 3 of 4 kan, heb ik aan de 2 andere genoeg voor pc's.

Ik ga het vanavond even proberen, bedankt!
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.220
Reaction score
313
Punten
83
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
Dan heb je dus genoeg aansluitingen.
Geen dank!
 

TVA

Gevestigd lid
Lid geworden
24 aug 2008
Berichten
226
Reaction score
0
Punten
16
Het tv-kastje doet helaas ook niks met poort 3 of 4..
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.220
Reaction score
313
Punten
83
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
Ik denk dat jij dan geen interactieve tv hebt.
Want daar zijn die twee aansluitingen voor.
Dan zou je een switch er tussen kunnen zetten om zo meer lan aansluitingen te krijgen
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.316
Reaction score
124
Punten
63
Kijk eens even naar de specificaties van dat die poorten. Zitten die niet in een ander Vlan?
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.220
Reaction score
313
Punten
83
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
Gebruik jij 1 van de laatste Windows 10 versies? Dan werkt een thuiswerk net weer iets anders. Ik zal vanavond even een link plaatsen mocht dat nodig zijn.
 

porrelaar

Heel veel posts
Lid geworden
17 nov 2011
Berichten
16.388
Reaction score
115
Punten
63
Ik heb zelf de TP-Link TL-SG108: TP-LINK TL-SG108 - V3 - switch - onbeheerd - 8 x 10/100/1000 - desktop - Azerty

Bij Azerty toch € 6,- goedkoper dan de Netgear GS108, en ik zie zelf geen verschil in mogelijkheden tussen die 2 switches. Rubensky misschien wel, hij heeft meer verstand van netwerken dan ik.
Vroeger had ik ook een 5-poorts switch, maar na een aantal jaren kwam ik toch een poort tekort.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.316
Reaction score
124
Punten
63
@porrelaar Er is wel verschil maar dat zit hem in de gebruikte standaarden. Niet interessant voor een basic netwerk dus zijn ze allebei prima.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan