2 virus scanners op 1 pc

hobbygirl

Bekend gezicht
Lid geworden
20 mei 2016
Berichten
165
Waarderingsscore
8
Is het mogelijk om 2 virusscans op 1 computer te gebruiken?
 
Mogelijk ja, wenselijk normaliter niet i.v.m. resource gebruik, ligt er ook een beetje aan welke virusscanners. In sommige vallen (combinatie met Malwarebytes bijv. kan handig zijn).

Waarom wil je er 2 gebruiken en welke heb je in gedachten?
 
Beter gebruik je Malwarebytes of Adwcleaner naast een virus scanner. Scan daar één keer per week mee. Dan blijft de computer tenminste sneller dan met twee virusscanners.
 
Mij is altijd verteld dat 2 verschillende virusscanners elkaar heerlijk in de weg gaan zitten, of het moet zoals Blacktiger schrijft een aanvulling zijn op de werking van b.v. Windows Defender.

Zelf gebruik ik die en doe ik af en toe een scan met Malwarebytes (gratis versie).
 
Mij is altijd verteld dat 2 verschillende virusscanners elkaar heerlijk in de weg gaan zitten,
Los van of het aan te bevelen is. Ik heb in het verleden Malwarebytes samen met AVG gebruikt. Geen probleem. Wat ik wel ingesteld had was dat de ene scanner de andere uitsloot ("exclude").
 
Normaliter heb je geen extra nodig. Ik gebruik Windows defender, die is tegenwoordig goed genoeg. De enige reden dat ik er nu AVG naast heb, is dat ondanks alles die defender op onregelmatige tijden (of gewoon als het mij niet uit komt) met zijn automatische scan begint en dat wil ik niet en is niet uit te schakelen.
Ook houdt die zich niet aan de ingestelde drukke uren dus vandaar AVG erbij en automatische dagelijkse scan uitgeschakeld. Klaar.

Met enige regelmaat eens scannen met Malware Bytes doe ik sowieso. Dus feitelijk heb je niet meer nodig dan Windows Defender en Malware Bytes als je per sé iets extra's wilt.

Maar juist daarom ook mijn vraag waarom je er 2 wilt gebruiken en welke je in gedachten had.
 
Nou..... Er is gewoon geen reden meer om nog iets extra's te draaien.
Bij Avast (en Avira) moet je wel opletten met je gegevens, is al een rechtszaak tegen Avast hierover.
 

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan