1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

account

Discussie in 'Windows XP' gestart door saida, 26 mrt 2012.

Discussie account in het Windows XP forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. saida

  saida Nieuw lid

  hoe kan ik als beheerder een account verwijderen. ik heb er nog 1 aangemaakt maar ook als beheerder zeg maar. dus ik heb nu twee accounts als beheerder. maar ik wil er 1 verwijderen. hoe kan ik dat doen?
   
 2. frankw

  frankw Slumdog millionaire

  In configuratiescherm - gebruikers kan je gebruikers aanpassen / verwijderen.
   
 3. saida

  saida Nieuw lid

  dat staat er niet bij mij. configuratiescherm dan gebruikersaccount, dan kan ik kiezen tussen: een account wijzigen, een nieuwe account maken of de manier waarop gebruikers zich aan-en afmelden wijzigen.
   
 4. Gollem

  Gollem Guest

  Denk erom dat er altijd 2 accounts moeten zijn in Windows XP met administrator-rechten: het ingebouwde "administrator-account" en de eerste gebruiker. Wil je de eerste gebruiker verwijderen, dan zul je eerst een tweede gebruiker als administrator aan moeten maken om de eerste te kunnen verwijderen.
  Daarnaast kun je natuurlijk wel een account uitschakelen...
   
 5. saida

  saida Nieuw lid

  ja oke.ik heb een account die ik al had toen ik die laptop had gekocht dus administrator. en daarnaast heb ik nog 1 aangemaakt maar daar heb ik aangeklikt computer beheerder. want je kan kiezen tussen computerbeheerder of beperkte mogelijkheden. dus is mijn vraag nu hoe kan ik die laatste die ik aan heb gemaakt verwijderen ik wil die account niet meer. ik zie geen enkele mogelijkheid hoe ik het kan verwijderen. er staat ook nergens verwijderen ofso. en als ik die laatste account die ik heb aangemaakt wil verwijderen moet ik dan daar ingelogd zijn of bij administrator? sorry ik heb geen flauw idee hoe het allemaal werkt. :(
   
 6. Gollem

  Gollem Guest

  Je kunt aanmelden als administrator en dan het andere account uitschakelen, niet verwijderen, tenzij je eerst een nieuw computerbeheerdersaccount maakt.
   
 7. saida

  saida Nieuw lid

  en hoe kan ik h'm uitschakelen?:$
   
 8. Gollem

  Gollem Guest

  Log in als Administrator.
  Start een CMD-prompt (start --> uitvoeren --> cmd)
  Tik in het zwarte venster:
  net user [inlognaamvandeuitteschakelengebruiker] /Active:NO
   
 9. saida

  saida Nieuw lid

  thanks het is gelukt:D bedankt voor u moeite.
   
 10. Gollem

  Gollem Guest

  Graag gedaan!
   

Deel Deze Pagina