1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Acronis True Image upgraden?

Discussie in 'Software' gestart door Berend Jansen, 16 jun 2017.

Discussie Acronis True Image upgraden? in het Software forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. Berend Jansen

  Berend Jansen Vaak hier

  Ik gebruik op dit moment Acronis True Image versie 2014.
  Tot grote tevredenheid overigens, omdat onlangs de data-hd is gecrashed en deze op mappen- en bestandsniveau kon worden hersteld.
  Ruimt ook eens lekker op.

  Is het handig/verstandig op te waarderen naar versie 2017 vanwege meer mogelijkheden?
  Zou dan wel graag een licentie voor 2 of 3 pc's willen.
  Ik vind verschillende prijzen via Google, maar misschien zijn er goedkopere sites te vinden.
   
 2. porrelaar

  porrelaar Lid

  Lees dit topic eens door: https://forum.acronis.com/forum/acronis-true-image-2017-forum/2017-vs-older-versions
  Daarin schrijft Steve Smith dat versie 2017 verbeterde ondersteuning biedt voor nieuwe hardware. Tevens is de support met die versie niet slechts 30 dagen, maar een jaar.
  Voor Windows 10 zou je versie 2015 of nieuwer moeten gebruiken.
  Versie 2014 zou nog wel kunnen werken, maar "you are likely to encounter issues with 2014 on Windows 10 if you go with the latest Creators Update due to changes that Microsoft have introduced in this latest upgrade."

  Nu lijk jij echter niet Windows 10, maar Windows 8.1 te gebruiken, zodat dit laatste niet voor jou van toepassing is.
  Ik geef deze informatie enkel als waarschuwing voor de meelezers. Op mijn nieuwste pc gebruik ik ATI 2015. Op een wat oudere, die eerst draaide op Windows 8.1, maar nu ook op Windows 10, gebruik ik ATI 2014. Ik zit dus met die oudere pc zelf in de gevarenzone...

  Ik heb voor jou geen info over prijzen. Neem contact op met Acronis. Misschien hebben ze wel een leuke aanbieding voor jou als trouwe klant. Zelf heb ik voor Acronis True Image slechts 1 x de volle mep betaald. Acronis stuurt je daarna regelmatig een mail met een aanbieding om te upgraden met korting. Die goedkope upgrade zette ik dan op een andere pc. Ging zonder problemen. Ik moest dan wel ook de licentiesleutel van de oudere versie (die dus op een andere pc stond) nog weten en invullen, wanneer ik de upgrade installeerde.
  En soms kon het nog goedkoper, namelijk helemaal voor niets. Ik had een keer problemen met het terugzetten van een image met een vrij oude versie van Acronis. De oorzaak bleek te zijn dat die oude versie niet overweg kon met UEFI. Had ik nooit bij stilgestaan.
  Ik had wel kort daarvoor voor een andere pc een upgrade naar ATI 2014 gekocht. Omdat dat minder dan een jaar geleden was, had ik recht op een gratis upgrade naar ATI 2015. En die gratis upgrade heb ik toen op de probleem pc gezet. En zo porrelt een mens wat af...
   
 3. weballey

  weballey Administrator

 4. artstudiog

  artstudiog Gewaardeerd

  Ik heb vorig jaar oktober de upgrade gedaan naar True Image 2017 voor 33 euro (3 pc's). Heb jij een officiële versie 2014 licentie?
  Nu merk ik eigenlijk niet echt veel verschil met de versie 2014. Op mijn test pc staat nog steeds de versie 2014, op de 2 werk-pc's en de laptop staat de nieuwe. Ik had wel ergens gelezen dat nieuwe pc's met full uefi-bios beter werken met de 2016/2017 versie maar daar heb ik dus nog geen ervaring mee. Ik heb het herstellen reeds vele malen gedaan, zeker op de testpc en loopt steeds als een fluitje van een (euro)cent. Telkens ik iets nieuw uitprobeer/instaleer maak ik eerst een nieuwe image zodat ik nadien (bij errors ofzo) makkelijk kan terugkeren naar een bestaande werkende versie.
  Mijn idee: heb je een "oudere" pc, dan is een update niet echt nodig.
   
 5. Berend Jansen

  Berend Jansen Vaak hier

  Dank voor je antwoord.
  En ja, ik heb een officiële licentie.
  Waar heb je die upgrade gekocht?
   
 6. artstudiog

  artstudiog Gewaardeerd

  Ik heb die toen gedaan tijdens een promotie. Momenteel kost een upgrade naar 3 pc's 59,99 euro voor een eenmalige aankoop. Je vindt alle mogelijkheden hier: http://www.acronis.com/en-eu/personal/upgrade-backup/ Ik heou het altijd bij de syandaard-1malige aankoop. Mijn backups gaan steeds naar een externe schijf, cloud boeit me niet zo.
  Hou wel ergens je bestaande licentienr bij de hand als je gaat bestellen. Je krijgt daarna gelijk een email met een nieuwe licentie en een download-link.
   

Deel Deze Pagina