Windows 10 Administratie account

catmen

learning senior
Hallo,
Ik heb juist mijn nieuwe pc met Windows 10, ik stelde een paswoord in om op te starten, met beveiligings vragen, ik zie nu dat dit gebeurde als “local account” maar hoe en waar stel ik in dat ik als administrator met inlog paswoord wil inloggen, en wat voordelen (of nadelen) zou dat kunnen hebben, is het eigenlijk voor iets nodig? Als ik de enige gebruiker ben.
Bedankt
Catmen
 

porrelaar

Heel veel posts
Het eerste account dat je aanmaakt op een pc heeft altijd administratorrechten. Het maakt daarbij niet uit of dat eerste account een Microsoft account is of een lokaal account.
Je bent dus al administrator.
Wanneer je op diezelfde pc nog een extra account zou aanmaken, dan wordt dat een standaardaccount. Een gebruiker met een standaardaccount kan zelf geen programma’s installeren, of hij moet het wachtwoord van de administrator kennen, want daar zal dan naar gevraagd worden, wanneer die standaard gebruiker een programma wil gaan installeren.
Overigens kan de administrator (jij dus) daarna dat tweede gebruikersaccount opwaarderen van standaard naar administrator, zodat ook de tweede gebruiker de rechten van een administrator krijgt

Als enige gebruiker moet je dus een administratoraccount hebben. En dat heb jij al.
 
Bovenaan Onderaan