Sticky App verhindert afsluiten

RuiterLeo

Gevestigd lid
Dit is wellicht honderd keer gevraagd, maar kan niet vinden wanneer. Ik heb wel het euvel met een app en naar alles gezocht, ook hier, om hem weg te krijgen. Lukt niet. Er staat dat een app verhindert dat de PC afgesloten wordt en kan dan kiezen uit toch afsluiten en annuleren. Als ik op annuleren zou drukken krijg ik te zien welke apps nog werken, op de achtergrond werken wordt het genoemd. Nou ik zie niks. Ik krijg gewoon het scherm van Windows of Microsoft dat de PC aan is. Als ik een tijdje wacht met de sluitingspagina en de app, zou hij, werd gezegd vanzelf sluiten. Nou bij mij niet, na ongeveer een minuut gaat hij weer terug naar het gewone scherm, en is dus aan en niet uit. Alle vragen zijn gesteld, alles is geprobeerd, in elk geval werkt bij mij niets wat geadviseerd wordt. Ik heb ook alle zgn. achtergrond apps uitgeschakeld, helpt niet. Is er niet een begrijpelijke oplossing voor een leek.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Topic verplaatst van Algemeen naar Windows 10.

Dat zal je in het register moeten regelen.

Dat doe je dan als volgt:

Start de register-editor (druk Windows toets +R en typ regedit Druk daarna op Enter.

Ga naar Computer\HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop Maak een nieuwe tekenreekswaarde met de naam AutoEndTasks Verander de waarde van de tekenreekswaarde in 1 Sluit de register-editor
Herstart de computer

Bron: https://www.windowscorner.nl/handleidingen/windows10/voorkom-de-melding-deze-app-voorkomt-dat-uw-pc-wordt-afgesloten.php
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Beste forumleden en moderator, dank voor de adviezen, ga ze eens nauwkeurig lezen er zijn handleidingen bij van tig velletjes. En ik ben echt een leek, ben nog nooit het register in geweest, maar zal ook kijken wat Lange Pier bedoelt met niet in het register prutsen, want als ik zoiets ga doen heb ik geheid daarna geen beeld meer. In elke geval dank voor het meedenken en ga in elk geval iets proberen.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Onderaan mijn tweaks vind je een downloadbare regtweak die alles in één keer regelt.
Dan hoef je niet het register te bewerken.
Wel nuttig is eerst alles lezen wat er gebeurt.
Na opnieuw opstarten zal je naar alle waarschijnlijkheid merken dat Windows sneller is en beter afsluit.
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Geachte Abraham54, dank voor je mail. Ik heb totaal nog niet naar de gebruiksaanwijzing van dit Forum /Community kunnen kijken, ik heb steeds geprobeerd @, maar er komen geen namen tevoorschijn. Moet nog kijken of jullie @...... enz. ook hebben. Maar zo gaat het ook. Ik heb de onderste download regtweak gebruikt. Weet niet wat het is, weet ook niet wat ik gedaan heb, maar dat geeft allemaal niet. Ik heb de adviezen en de wegen gevolgd, gekopieerd en geplakt en uiteindelijk verscheen een pictogram met Tweak op het bureaublad. 2x geklikt met de muis rest gevolgd en inderdaad de app is totaal verdwenen. Ik heb nog extra afgesloten en weer gestart en nog extra opnieuw opstarten, de app is echt weg, en blijft ook weg hoop ik. Nog wel is bij het opstarten de keuzemogelijkheid tussen volume 2 en volume 4 aanwezig, maar ik heb daar als tijd om te blijven staan 2 seconden van gemaakt die is dus zo weg. Dank voor de hulp.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Mooi zo.
Is jouw Windows inmiddels ook sneller geworden?
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Hij sluit sowieso sneller af. Opstarten gaat normaal, zie geen groot tijdverschil, maar uiteraard zit daar dat volume 2 en volume 6 nog tussen. De rest moet zich verder nog bewijzen, het is pas 5 minuten geleden. Nogmaals bedankt.
 

Emi

NCF Goeroe
@RuiterLeo in een ander topic van u heb ik je al meegedeeld wat je diende te doen ...
daar vermelde je eerder wel dat het over volume 2 en 6 ging en nu blijkbaar over 2 en 4 zie nu echter dat je schrijft 2 en 6 …?
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Beste Emi, ik heb me vergist, door alle consternatie, de snelheid waarin alles gaat enz. Maar ik heb nog eens extra gekeken via weer opstarten en het is Windows 10 volume 2 en volume 6.
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Beste forumleden die geholpen hebben bij de topic een app verhindert het afsluiten van de PC. Het hardnekkige euvel is opgelost. Buiten dit forum heb ik 'eerder' tal van oplossingen aangedragen gekregen, maar deze werkten geen van allen. Bijvoorbeeld het totaal uitschakelen van alle op de achtergrond werkende apps hielp ook niet. Abraham54 kwam met de oplossing maar ik kreeg daarbij wel een 3 á 4 schermpagina's tekst hoe ik in het register moest prutsen (term van Lange Pier). Wel lang werkend met een PC maar volslagen leek op technisch gebied, ben ik ook nog nooit in het register geweest, dus dat zag ik totaal niet zitten. Maar Abraham54 had ook een speciaal programmaatje zodat ik niets zelf in het register hoefde te veranderen. En nu is het probleem verholpen. De PC sluit weer gewoon af, niet gehinderd en volledig tegengehouden door een zgn. app. Allen dank voor de hulp en de adviezen.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Fijn dat alles geregeld is en je probleem verleden tijd is.
Ik zal deze discussie op opgelost zetten.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Kijk eens aan. Een van je problemen hebben we al kunnen oplossen.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan