Apple geeft toe dat ze in het geheim oude iphones trager maken.

Abraham54

Administrator
Team lid
Apple erkent stiekem oudere iPhones te vertragen. Apple rekent af met langdurige samenzweringstheorieën rond claims, dat het bedrijf opzettelijk oudere iPhones vertraagde, om mensen te dwingen nieuwere modellen te kopen - endaarvoor is een "perfect goede" verklaring.

ACCU'S

Begin december plaatste Reddit-gebruiker TeckFire een rapport in de iPhone-subreddit, waarbij hij opmerkte dat na een pijnlijke vertraging op zijn iPhone 6S, een gloednieuwe batterij resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de benchmarkscores - zoals te zien is in de foto's die in de thread zijn geplaatst:Na tests, uitgevoerd door Geekbench-ontwikkelaar John Poole, werd inderdaad bevestigd, dat iPhones werden vertraagd om de levensduur van de batterij te behouden of onverwachte shutdowns te vermijden, terwijl de batterij degradeert.

Het is waar dat Apple opzettelijk oude iPhones vertraagt. Bewijs: mijn iPhone 6 is drie jaar geleden gekocht en is onlangs erg traag geworden. APP 'CPU DasherX' laat zien dat de CPU van de iPhone terug geklokt draait op 600MHz. Na het vervangen van een iPhone-batterij: CPU-snelheid weer terug naar de fabrieksinstelling 1400MHz
pic.twitter.com/pML3y0Jkp2
— Sam_Si (@sam_siruomu) December 20, 2017
Het bedrijf in Cupertino reageerde op de internet speurneuzen en gaf toe in een verklaring: "Lithium-ion batterijen worden minder goed in staat om piekstroom te leveren wanneer ze in koude omstandigheden zijn, of eeneen lage batterijlading hebben of veroeuderen, wat kan resulteren in een apparaat dat onverwachts afsluit, om elektronische onderdelen te beschermen. ""Vorig jaar hebben we een functie uitgebracht voor de iPhone 6, iPhone 6s en iPhone SE om de onmiddelijke pieken af te vlakken alleen wanneer nodig om te voorkomen dat het apparaat onverwachts wordt afgesloten tijdens deze omstandigheden. We hebben die functie nu uitgebreid voor iPhone 7 met iOS 11.2 en zijn van plan in de toekomst ondersteuning voor andere producten toe te voegen ", zei het bedrijf.

Zoals TechCrunch uitlegt:
Kort gezegd, de processor in iPhones produceert pieken, welke de accu niet kan leveren en de telefoons worden uitgeschakeld. Apple voegde vervolgens energiebeheer toe aan alle iPhones op het moment dat die pieken zouden worden "gladgestreken" door ofwel de beschikbare stroom van de accu te verminderen of door stroomverzoeken over verschillende cyclussen te verspreiden. Dit wordt duidelijk weergegeven in de grafieken van Poole in zijn voorbeeld:


Velen hebben erop gewezen hoezeer het erop lijkt dat Apple - die ervan beschuldigd werd om oudere telefoons te verlangzamen om te dwingen tot nieuwaankoop - werd betrapt bij het afremmen van telefoons.
Ongeacht hoe legitiem de reden is, het feit dat ze werden betrapt - en gedwongen om dat toe te geven - zal complottheorieën nog een tijdje van brandstof voorzien.

Jarenlang hebben we mensen gerustgesteld dat nee, Apple vertraagt niet in het geheim hun oudere iPhones om tot nieuwaankoop te dwingen.
Als dit gedaan moet worden, moet dit een instelling zijn. Als dit standaard is ingeschakeld, moet de gebruiker worden ingelicht als het voor de
— Marco Arment (@marcoarment) December 20, 2017

De reputatieschade door het in het geheim vertragen van oude iPhones, ongeacht de reden, zal waarschijnlijk een decennium duren.
Kort samengevat: vanwege problemen met de verslechtering van de prestaties van de batterij, veroorzaakt de stroombehoefte van de iPhone-processor afsluitproblemen. Om dit op te lossen, versimpelde Apple heimelijk hun telefoon om het probleem te voorkomen ... en werd betrapt door internet speurneuzen voordat zij een verklaring uitbrachten, met hun staart tussen hun benen. Was er een impact op de aandelenkoers? Natuurlijk niet: tenslotte is 2018 het jaar waarin bedrijven inruilacties weer geweldig maken.

BRON
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Maar zullen alle telefoonmakers geen trucjes toepassen om meer te verkopen?
Want ik denk niet dat alleen Apple dit soort dingen zal doen.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Dat is een vraag die ook in de Agelsaksiche wereld is opgeroepen.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Ik moest even Googelen wat een Angelsaksische wereld was :)
Ik denk dat bijvoorbeeld Samsung zich ook wel schuldig maakt aan iets, om maar meer te verkopen.
 

Korrigan

6 tigger met gebreken.
Ik heb een paar jaren geleden 2 asus tabletjes t101 aangeschaft, de enen een maand later dan no 1. Na goed twee jaar begonnen ze langzamer te worden, precies tegelijkkertijd. Terwijl op de ene nagenoeg geen apps stonden. En nu, zijn totaal onbruikbaar. Ik gebruik ze nu als monitor voor de beveiligingscamera. Daarna maar overgegaan ipads, ik benieuwd wanneer hier dus de vermoeidheid toeslaat.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Dat zal dan ook met de accu te maken hebben.
Zeker omdat er bij 1 weinig apps op staan.
Een slimme truc om maar weer iets te verkopen.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
5 mensen hebben Apple aangeklaagd om de trage telefoons.
Ik vermoed dat dit er nog meer zullen worden.
Tweakers
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Waarom worden smartphones gemaakt zodat ze echt niet langer dan 3 á 4 jaar meegaan?
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Omdat fabrikanten geen zin hebben voor smartphones ouder dan 3 jaar software updates te maken!

Dat is een van de redenen waarom custom roms zo populair zijn omdat je daardoor toch een nieuwere versie Android op je telefoon kan krijgen!
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Dat is een reden maar ook gewoon zodat mensen een nieuwe kopen!
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Apple komt mensen te gemoed door een nieuwe accu stukken goedkoper te maken
en door een update zodat mensen de status van hun accu kunnen controleren.
Tweakers
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Een nieuwe accu van Apple zal echt niet zoveel goedkoper worden.
Apple kennende zal de minprijs voor een accu door Apple wel weer ergens anders in verwerkt gaan worden.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Zullen dat ze echt doen?
Het bericht over de goedkopere accu`s is zelf op het nieuws te horen.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Daarnaast kunnen de meeste mensen die accu niet zelf vervangen. Dat moet je dus laten doen en dat kost geld.
 
Bovenaan Onderaan