AUDITION 1.5 geen recording mogelijk.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Roxmarie

Gewaardeerd
Lid geworden
3 jul 2010
Berichten
1.211
Waarderingsscore
104
Punten
0
Je kunt dus nergens opnemen, ook niet in een ander programma zoals b.v. audacity.

Dan moet het aan een instelling liggen in de computer.

Had je de privacy instellingen voor de microfoon en wellicht andere dingen nog nagelopen?
In Windows 10.

Want je denkt wat heeft dat er nu mee te maken, schijnbaar alles. Na het aanzetten van de microfoon onder de privacy opties in Windows 10, deed mijn audacity het weer.

Als je het mengpaneel er eens tussenuit laat en dan de juiste bron selecteert doet hij het dan wel?

Ook hier was er zoiets aan de hand.


En dit oude forum

Een voorbeeld uit bovenstaand topic.
I had recently purchased a usb condersor microphone and set that as my default recording device cause Im recording music all the time and then I unplugged the usb cord thinkng the computer mic would pick it up and thats when it was doing the stopping thing. and giving me that error message ("to start off where you left off, please restart adobe"). As soon as I plugged in my mic it worked.
 
Laatst bewerkt:
TS
TS
theplayer

theplayer

Gewaardeerd
Lid geworden
9 dec 2013
Berichten
1.739
Waarderingsscore
14
Punten
0
Audacity heeft hetzelfde probleem! Inderdaad moet het ergens anders aan liggen.

En over de microfoon. De snelkoppeling van Audition 1.5 staat op mijn Bureaublad. In Privacy staat de microfoon aan:

1652865478938.png

De mixer ertussenuit halen is ook een mogelijkheid. Maar alle! (!) audio komt via die mixer naar buiten (naar koptelefoon en studiomonitoren). Dat is dus voor alle interne computeraudio.

1652865965213.png
 

Roxmarie

Gewaardeerd
Lid geworden
3 jul 2010
Berichten
1.211
Waarderingsscore
104
Punten
0
Dat wordt dan inderdaad een lastige van het afkoppelen van de mixer (meer om te testen, of deze echt niet de boosdoener is).

Staat onder het configuratiescherm, hardware en geluiden, geluid onder opnemen de juiste bron (ik neem aan stereo-mix) als standaard ingesteld?

En is het daar zichtbaar?


Bij mij staat in Audacity de bron op Windows DirectSound maar het aanbevolen MME werkt ook, met de host zou je wat kunnen spelen. Als het daar werkt, zou het volgen mij overal moeten werken.

Zie hier wat punten wat allemaal van invloed zou kunnen zijn.

Ik kreeg dus de melding te zien die je hieronder ziet.



Optie 1 (Microfoon was afdoende bij mij).
 
Laatst bewerkt:

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.715
Waarderingsscore
210
Punten
0
Locatie
beringen /België
het niet kunnen opnemen met de Adobe Audition 1.5 ligt aan een wijziging in het register van de Windows 11 in de W11 ontbreekt deze of staat deze uit .. eerder in de Windows 10 was deze nog actief ..

open regedit en ga naar Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\MMDevices\Audio\Capture
onder de map Capture dien je elke map na te zien en daar waar dat de microfoon vermeld staat dien je de waarde 00000001 te geven om deze in te schakelen om deze uit te schakelen 10000001
 
TS
TS
theplayer

theplayer

Gewaardeerd
Lid geworden
9 dec 2013
Berichten
1.739
Waarderingsscore
14
Punten
0
In Capture zie ik 69 mappen staan: een aantal met FxProperties en Properties en en aantal met alleen Properties. Die FxProperties mappen kan ik uitsluiten want het gaat niet om Fx.

Properties in de 1e map bevat al gelijk een bestand met de naam Microfoon. Ik heb alleen geen idee waar ik die waarde 00000001 in kan vullen...
Zie hieronder:
1652904303606.png

Of moet ik na het openen van dat bestand die waardegegevens Microfoon vervangen door dat getal met 7 nullen en een 1?
Zie hieronder:

1652904441421.png
 

Bijlagen

  • 1652903710991.png
    1652903710991.png
    92,4 KB · Weergaven: 3

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.715
Waarderingsscore
210
Punten
0
Locatie
beringen /België
Ashampoo_Snap_woensdag 18 mei 2022_23h52m52s_003_.jpg

je dient via Properties na te gaan of der een microfoon vermeld staat in elke map onder Capture

je zie dat ik in dit voorbeeld van je een regel heb ingekleurd wel this deze regel die je dan dient te openen en welke je dan dient te bewerken

de DeviceState heeft standaard een REG_DWORD met een waarde 0x00000004 (4)
deze dient dus de waarde 0x00000001 (1) te krijgen

**let op de (1) komt er zelf bij te staan jij dient enkel de waarde 0x00000001 in te geven dus de 4 word een 1

controleer en bewerk indien nodig al de mappen onder Capture !
 
TS
TS
theplayer

theplayer

Gewaardeerd
Lid geworden
9 dec 2013
Berichten
1.739
Waarderingsscore
14
Punten
0
OK! Duidelijk.
Ik zag overigens in een Propertiies-map ook een Engelse versie staan: Microphone. Die geldt dus ook...?
(wordt vervolgd...)

oh, ja...dit nog: Je hebt het over WIN 11. Ik heb nog steeds WIN 10, maar ik neem aan dat dit voor het probleem geen verschil maakt...
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
6.401
Waarderingsscore
111
Punten
0
Uit interesse ben ik aan het meekijken. Ik zie echter dat "REG_DWORD met een waarde 0x00000004"
niet staan.
Ik zie 4 opties"
1) Aanpassen
2) Binaire gegevens aanpassen
3) Verwijderen
4) Naam aanpassen
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.715
Waarderingsscore
210
Punten
0
Locatie
beringen /België
OK! Duidelijk.
oh, ja...dit nog: Je hebt het over WIN 11. Ik heb nog steeds WIN 10, maar ik neem aan dat dit voor het probleem geen verschil maakt...
de oorspronkelijk site waar ik het volgende had gevonden betrof om de Windows 10 te gaan..
daar werd er vermeld dat dit ook voor de Windows 11ging ..

op de oorspronkelijke site haalden ze 8 punten aan welke jij reeds herhaaldelijk heb geprobeerd en enkel dit punt betreffende het register had jij nog niet geprobeerd zodoende vond ik het onnodig je de voorgaande 7 punten (stappen ) te herhalen ..
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.715
Waarderingsscore
210
Punten
0
Locatie
beringen /België
@Veng lees jij eens bericht #64 en #66 na .. hopelijk word het je dan duidelijk !
*zo niet koop je best eens een nieuwe bril mocht je er eentje dragen ..
niet kwaad bedoeld maar het staat er duidelijk vermeld !
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
6.401
Waarderingsscore
111
Punten
0
@Emi: Je slaat de spijker op zijn kop. Ik heb behoorlijke zichtproblemen maar die berichten lossen niet op dat ik niet herken hoe het Dword aangepast zou kunnen worden. De stappen die je aangeeft kan ik ook wel maken. Mijn scherm ziet er hetzelfde uit als jou voorbeelden.
Voor andere register entries is dat nl geen probleem. Al is aanpassen bij mij niet nodig want ik heb geen probleem met Audition.

Deze selectie kan ik niet vinden:
62865c371d1f0-Dword1.jpg
 
Laatst bewerkt:

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.715
Waarderingsscore
210
Punten
0
Locatie
beringen /België
@Veng ik hoop dat het je nu duidelijk word via deze 2 afbeeldingen .
*let op aangezien ik geen microfoon en de Adobe Adition niet gebruik hoef ik hier niets te wijzigen !

Ashampoo_Snap_donderdag 19 mei 2022_17h58m41s_001_.jpg

Ashampoo_Snap_donderdag 19 mei 2022_18h03m12s_002_.jpg


*mijn spatiebalk laat soms steken vallen tussen "DeviceState " en vermeld hoort natuurlijk een spatie te staan .
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
6.401
Waarderingsscore
111
Punten
0
Dank je. Stom dat ik daar niet gekeken heb.
 
TS
TS
theplayer

theplayer

Gewaardeerd
Lid geworden
9 dec 2013
Berichten
1.739
Waarderingsscore
14
Punten
0
OK. Ik denk dat ik het doorheb... Ik laat hier even zien wat ik nu gedaan heb voor de eerste Properties (onder Capture) waarin ik Microfoon heb zien staan...(dat is trouwens echt al meteen de eerste van die 69!)
1
1652995606791.png
2
1652995814440.png

Dan ga ik terug naar die map waar Properties in zit en daar klik ik op. Dan zie ik daarin Standaard en DeviceState staan.
DeviceState staat bij Type REG_DWORD op 0x00000004 (4) (zie hieronder):

1652996269505.png
Dan klik ik vervolgens op DeviceState en wil die Waardegegevens wijzigen in 0x00000001.
Die eerste 0 ingeven is geen probleem. Maar dan komt het x-teken en dan geeft de computer een geluidssignaal. Niet toegestaan, dus...



Wat doe ik hier dan verkeerd?
 

Bijlagen

  • 1652994469587.png
    1652994469587.png
    10,2 KB · Weergaven: 2
  • 1652994899399.png
    1652994899399.png
    6,4 KB · Weergaven: 0
TS
TS
theplayer

theplayer

Gewaardeerd
Lid geworden
9 dec 2013
Berichten
1.739
Waarderingsscore
14
Punten
0
Aha, dat is een stuk simpeler. Dank je. Ik ga weer aan de gang 👍 :blush:
 
TS
TS
theplayer

theplayer

Gewaardeerd
Lid geworden
9 dec 2013
Berichten
1.739
Waarderingsscore
14
Punten
0
Ik heb alle 69 Properties bekeken op de aanwezigheid van Microfoon en die 5 keer gevonden.
Toen in REG_DWORD elke keer de 4 in een 1 gewijzigd, zodat er daarna in REG_DWORD een waarde van 00000001 (1) werd aangegeven. In totaal dus 5 wijzigingen.

Hier een voorbeeld:
1653045310874.png


Daarna Audition 1.5 gestart, MONITOR RECORD LEVEL aangevinkt en toen een audiofile geopend.
Helaas geen resultaat...
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.715
Waarderingsscore
210
Punten
0
Locatie
beringen /België
heb jij ie systeem herstart nadat je deze register aanpassing heb uitgevoerd ..
ene je voorbeeld laat niet het resultaat zien van de DeviceState
*je voorbeeld laat zien dat je de aanpassing heb gedaan maar deze tevens nog niet heb bevestigd met ok ..
 
TS
TS
theplayer

theplayer

Gewaardeerd
Lid geworden
9 dec 2013
Berichten
1.739
Waarderingsscore
14
Punten
0
Ik heb inderdaad de computer opnieuw gestart. Maar je kunt inderdaad gelijk hebben dat ik een OK niet heb bevestigd. Ik kijk morgen alles nogmaals na....!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan