Vraag Beeld loopt zo nu en dan een paar seconde vast

stargaternl

Junior lid
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
45
Reaction score
0
Punten
6
Leeftijd
26
zou dat het kunnen veroorzaken? ( het toetsenbord doet het goed, alleen het beeldscherm dat erop zit doet het niet meer en hapert, alsof hij telkens reconnect ofzo)
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
268.519
Reaction score
355
Punten
83
Leeftijd
65
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Website
piepcomp.nl
Heb jij geen ander toetsenbord om te kijken of het dan beter gaat?
 

stargaternl

Junior lid
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
45
Reaction score
0
Punten
6
Leeftijd
26
op dit moment niet nee. heb er maar 1 en mijn financiële situatie is ivm met een aankomend huwelijk ook niet zo geweldig haha. maar ik zal kijken of ik er 1 kan regelen
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
268.519
Reaction score
355
Punten
83
Leeftijd
65
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Website
piepcomp.nl
Ja, trouwen kost ook wat nietwaar.
 

stargaternl

Junior lid
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
45
Reaction score
0
Punten
6
Leeftijd
26
blijft zo nu en dan gebeuren helaas. ben best een beetje radeloos wat het kan zijn. het is niet heel storend maar niet fijn tijdens het gamen.

het enige dat ik nog niet gedaan heb is het proberem van een ander toetsenbord. zal eens kijken of ik die kan vinden
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
268.519
Reaction score
355
Punten
83
Leeftijd
65
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Website
piepcomp.nl
Succes beste; al getrouwd of wanneer ga je dat doen?
 

erikdenhouter

Bekend gezicht
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
146
Reaction score
7
Punten
18
Leeftijd
62
Niet geschoten altijd mis....

Deze twee uitspraken zijn tegenstrijdig:
het gebeurt niet eens tijdens het gamen. ik ben gewoon op internet, of kijk naar games op twitch.
...het is niet heel storend maar niet fijn tijdens het gamen.
Is het soms alleen tijdens gamen via Internet ? Of games kijken via Internet ?
Zo ja, dan kan het zijn dat de DHCP lease tijd (voor het vernieuwen van het IP) te laag staat in je router. Die kan voor een thuisgebruiker rustig op 2 dagen gezet worden, maar staat soms standaard op een half uur.
 
Laatst bewerkt:

predator

Gewaardeerd
Lid geworden
30 mrt 2008
Berichten
1.668
Reaction score
4
Punten
38
Locatie
Amsterdam
@erikdenhouter
Scherp van je die tegenspraken, dat kan gebeuren als topic maker wil je zoveel als mogelijk aan info geven dan vergeet je soms iets of geeft juist weer iets dubbel op door. En idd die leas tijden die willen nog wel eens verschillen die van mij stond meestal op een dag of twee dagen dat was toen ik nog KPN had. Ik heb er nu eigenlijk niet meer naar gekeken sinds ik ziggo heb. Maar ga dat maar weer eens doen, niet dat ik problemen heb maar is kijken of die twee erg verschillen van elkaar.
 

erikdenhouter

Bekend gezicht
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
146
Reaction score
7
Punten
18
Leeftijd
62
Nou de kern van het probleem kan hierdoor verborgen blijven, namelijk dat het misschien alleen bij live streams vanaf Internet gebeurt. Skype is ook al genoemd.
Alleen is er helaas ook gemeld dat het bij video kijken vanaf twitch gebeurt, en dat is dan weer twijfelachtig, want een video wordt gebufferd.
 

stargaternl

Junior lid
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
45
Reaction score
0
Punten
6
Leeftijd
26
Wat ik daar bedoelde is dat het niet specifiek tijdens het doen van intensieve activiteiten gebeurt zoals gamen. Ik kijk naar filmpjes, skype, kijk naar livestreams. Als het tijdens gamen gebeurt zou dat heel lastig zijn.. zo een vertraging kan '' dodelijk zijn''.

Heb een oud toetsenbord van mezelf kunnen vinden. Met deze gebeurt het helaas ook nog gewoon. Niet vaak, soms een dag niet, dan ineens wel weer.

Ondertussen doe ik niks bijzonders op mijn pc en schommelt mijn moederbord tussen de 50 en 70 graden en zijn de CPU en graphic card 50 graden.

Ik ga begin augustus trouwen:) Erg blij mee, maar ik maak me wel zorgen om mijn andere liefde (de computer) haha.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
268.519
Reaction score
355
Punten
83
Leeftijd
65
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Website
piepcomp.nl
Ik denk dat de boel ontstoft moet worden en dat daarin het euvel zit.

Indien jij de PC gaat uitblazen - doe dat dan in ieder geval niet binnenshuis, want de anderen en jijzelf zullen daar echt niet blij mee zijn!
 

stargaternl

Junior lid
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
45
Reaction score
0
Punten
6
Leeftijd
26
Ik heb die pc pas sinds januari. kan het stof zich echt zo snel ophopen?
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
268.519
Reaction score
355
Punten
83
Leeftijd
65
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Website
piepcomp.nl
Iedere PC en notebook is een stofzuiger.
Als jouw moederbord boven de 50 graden zit, is er duidelijk een koelingsprobleem.
De oorzaak kan stof zijn, maar ook iets anders natuurlijk, bijvoorbeeld fans die niet goed werken.
Dus maak de kast in ieder open om zeker te gaan dat het geen stof is.
 

erikdenhouter

Bekend gezicht
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
146
Reaction score
7
Punten
18
Leeftijd
62
Toch even de lease tijd bekijken ? Baadt het niet dan schaadt het niet.
Je kan de leasetijd ook via Windows bekijken, in een opdrachtprompt:
Code:
ipconfig  /all
en dan het tijdsverschil tussen 'Lease verkregen' en 'Lease verlopen' berekenen.
 

stargaternl

Junior lid
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
45
Reaction score
0
Punten
6
Leeftijd
26
Bij de lease tijd wordt dit gezegd:

Lease Obtained. . . . . . . . . . : dinsdag 16 juli 2019 20:14:33
Lease Expires . . . . . . . . . . : dinsdag 16 juli 2019 21:14:33
 

erikdenhouter

Bekend gezicht
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
146
Reaction score
7
Punten
18
Leeftijd
62
Jouw IP wordt dus elk uur vernieuwd (ofwel elk half uur gecheckt voor vernieuwing).
Dan is het aan jou of je probeert het te verhogen of niet. Jouw probleem komt niet zo vaak voor, of het ooit vaker dan 1x per uur gebeurde kan je vertellen of het de moeite waard is. Baadt het niet dan schaadt het zeker niet, een leasetijd van 2 dagen is prima voor een simpel thuisnetwerk. Leasetijden van een uur zijn voor een bedrijf of b.v. een café, waar de inloop hoog is.

Het is simpel inloggen op je (modem/) router en die waarde verhogen onder DHCP. Een herstart van de router is hiervoor waarschijnlijk niet eens nodig.

Of het helpt ? Geen idee, proberen.
 

erikdenhouter

Bekend gezicht
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
146
Reaction score
7
Punten
18
Leeftijd
62
Nog een manier om een mogelijk verband met DHCP te leggen is om het tijdstip te noteren nadat een blokkering heeft plaatsgevonden, en je Windows logboeken te openen, en in het Systeem logboek rond die tijd te kijken voor meldingen over DHCP.
 

stargaternl

Junior lid
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
45
Reaction score
0
Punten
6
Leeftijd
26
Wat ik net in ieder geval gedaan heb is windows helemaal opnieuw geinstalleerd. Vervolgens keek ik een livestream op twitch en meteen geeft de temperatuur van de processor 60 a 70 aan en mijn moederbord zelfs 70 a 80 graden

Tijdens het installeren van een aantal programmas gaf speccy zelfs 98 graden aan bij mijn moederbord...
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
24.333
Reaction score
211
Punten
63
Kijk met Hardwaremonitor naar de temps, Speccy heeft het soms fout.

En als het daar hetzelfde is, waarom blijf je ermee doormodderen zonder aanspraak te maken op de garantie?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan