Bestaande partitie vergroten zonder hem eerst te verwijderen(windows 7)

rick007

Gewaardeerd
Hallo,

Op mijn laptop heb ik 2 partities gemaakt, eentje voor het windows 7+andere belangrijke programma's en eentje voor alle games, films, muziek etc. Nu zit die partietie voor games etc. zowat helemaal vol en ik wil hem graag vergroten.

Mijn vraag is nu of ik die partitie kan vergroten zonder dat ik hem eerst moet verwijderen en vervolgens weer een nieuwe aanmaken.

Alvast bedankt.

Groeten,
Rick
 
G

Gollem

Guest
Als de vrije ruimte na de huidige partitie zit, kun je de partitie daarheen uitbreiden. Dit kan onder Windows 7 zonder verdere tooling.

Als de vrije ruimte (of de vrij te maken ruimte) voor de te vergroten partitie zit, dien je de partitie eerst te verplaatsen en daarna te vergroten. Ik gebruik voor dat soort acties altijd GParted, maar er zijn meer programma's die dat kunnen. GParted dient in zo'n geval apart opgestart te worden, buiten het OS om.
 

rick007

Gewaardeerd
Ik heb 2 partities; een C partitie en een E partitie. De E is voor games enzo, de rest van de schijfruimte zit in partitie C.
E zit inderdaad na C, dus dat zou ik met het programma van Lange Pier aan moeten kunnen passen.

Bedankt heren!
 

Najsnarf

Elite lid
Partition Wizard is inderdaad een aanrader. Onlangs mijn oude HD laten overztten op een veel grotere HD van 1 terabyte. Toen werd alleen de oude herkend met bijbehorende grootte. P.W. openen , aanwijzingen volgen,slider verschuiven en klaar.
 
Bovenaan Onderaan