• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

Opgelost Bing na opstarten

Kijk eens in taakbeheer onder opstarten.
Staat daar Bing tussen, zo ja daar uitschakelen.

Ook kun je dit eens proberen.

Open een browser en ga naar Bing.com.
Selecteer het pictogram in de rechterbovenhoek van Bing.com-venster. Selecteer Instellingen en selecteer vervolgens Meer.
Kies uw SafeSearch-voorkeur: Strikt,Gemiddeldof Uit. Selecteer Opslaan onder aan het menu.
 
Beide opties hebben geen resultaat opgeleverd
 
Heb jij ook al de zoekmachine in bijvoorbeeld Google gezet?

De startpagina van Edge is eenvoudig te wijzigen via de knop Instellingen en meer (de drie puntjes rechts bovenin het venster), optie Instellingen, onderdeel Tabbladen, Start, Home en Nieuw, activeer de optie Deze pagina's openen, knop Een nieuwe pagina toevoegen. Geef hier het adres van de gewenste zoekpagina op (in dit voorbeeld de zoekmachine www.google.nl) en bevestig met de knop Toevoegen.
 
Anders deze register aanpassing uitvoeren, die is anders van jou eerste.

Zie je Bing-resultaten nog steeds, dan is er ook een andere manier om de zoekmachine van Microsoft uit te schakelen. Ga weer naar het register en ga naar de map HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search. Kun je de map zelf niet vinden, dan kun je het pad in zijn geheel kopiëren en plakken in het zoekvenster van het register. In de map klik je weer op de rechtermuisknop en kies voor Nieuw en daarna DWORD (32-bits)-waarde. Geef de waarde nu de naam BingSearchEnabled mee.

Controleer of bij Waardegegevens een 0 staat door te dubbelklikken op de waarde. In dezelfde map dien je ook Cortana uit te zetten met een dubbele klik op CortanaConsent. Zorg ook hier dat de waarde op 0 staat. Zie je CortanaConsent niet in de map staan, dan kun je de waarde aanmaken op dezelfde manier als we eerder in dit artikel beschreven.


Zie link voor meer info.
 
Het gaat er niet om de startpagina van Edge te wijzigen maar om te voorkomen dat Bing zich meldt direct na het inloggen.
Ook de registerwijziging had ik al doorgevoerd.
 
Komt dat niet door Windows Spotlight? Die achtergrond die je bij het inloggen ziet?
En als je daar dan per ongeluk op klikt wordt bing zoekmachiene geopend met de link wat je op die achtergrond zag.

 
Ik had inderdaad twee registerwijzigingen uitgevoerd: zowel een extra sleutel Explorer als in Search
Het probleem ligt inderdaad bij Spotlight: door te ver in het midden te klikken komt inderdaad na het inloggen Bing tevoorschijn (niet slim dus). Probleem is hierbij opgelost. Bedankt voor jullie support.
 
Fijn dat het met de oplossing van Roxmarie is gelukt.
 

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan