1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Opgelost Bluetooth werkt niet

Discussie in 'Hardware Problemen' gestart door JKL, 16 jul 2017.

Discussie Bluetooth werkt niet in het Hardware Problemen forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. JKL

  JKL Jorrit

  Hoi allemaal!

  Mijn laptop heeft bluetooth aan boord, ook nadat ik van Windows 7 Professional naar Windows 10 Pro had geüpgraded. Vervolgens heb ik een keer mijn Windows schoon opnieuw geïnstalleerd. Sindsdien is er geen spoor meer te bekennen van de bluetoothadapter. Toevoegen via Instellingen werkt niet, in Apparaatbeheer is niks te vinden (ook niet als "Verborgen apparaten weergeven" aanstaat), en programma's als SnailDriver en Intel Driver Update Utility leveren evenmin iets op. Verder leverde ook https://support.microsoft.com/nl-nl/help/14169/windows-10-fix-bluetooth-problems-faq niks op.

  Ik ben er wel achter dat het gaat om Broadcom 2070 Bluetooth. Op HP Software and Driver Downloads for HP Printers, Laptops, Desktops and More | HP® Customer Support (met de instellingen Windows 7 64 bit, onder het kopje Driver-Network) is een driver te vinden, maar ik krijg de melding dat het programma niet werkt in Windows 10. Hetzelfde gebreurt met oudere versies van de driver. Eveneens via Broadcom 2070 Bluetooth Drivers Download for Windows 10, 8.1, 7, Vista, XP doet dit probleem zich voor. Al deze drivers heb ik in de Compatibiliteitsmodus voor Windows 7 geprobeerd uit te voeren, maar dit mocht ook niet baten.

  Via Apparaatbeheer heb ik ook de geavanceerde instellingen van mijn Wi-Fi-adapter erbij gepakt. Hier stond Bluetooth(R) AMP, wat ik zonder resultaat uit- en weer ingeschakeld heb.

  Mijn systeem: Tweakers met Windows 10 Pro.

  Hoe kan ik dit oplossen?

  Of is de adapter simpelweg kapot?
   
 2. aarie25

  aarie25 Moderator

  Hallo,

  Ik zag op hun site het volgende staan, dus zou hij via Windows update aangeboden moeten worden.
  Maar mogelijk ondersteunt de bluetooth geen Windows 10, dus zou er weinig eraan te doen zijn.

  Windows drivers for Broadcom Bluetooth devices are no longer posted here. They should be available through Microsoft's Windows Update service. If drivers were not downloaded automatically by Windows Update, use Device Manager to refresh the driver from Windows Update, or contact the device manufacturer.
   
 3. aarie25

  aarie25 Moderator

  Ik denk dat jou laptop te oud is voor goede drivers, ook zoals jij al aangeeft kun je alleen via de site van HP Windows 7 drivers krijgen.
   
 4. JKL

  JKL Jorrit

  Thnx voor de reactie.

  Dus als ik het goed begrijp, is er geen passende driver te vinden?
  Ik had zelf namelijk vanaf het begin de indruk dat gewoon iets anders aan de hand is, dat de bluetoothadapter om wat voor reden dan ook niet wordt gedetecteerd of uitstaat o.i.d., want anders zou het wel in de device manager te zien moeten zijn. Ik heb alleen een knopje om wifi aan/uit te zetten, geen voor bluetooth, dus daar zal het niet aan liggen.

  Toch vreemd dat de Windows 7 driver niet werkt, gezien ik wel vaker drivers van oudere Windowsversies heb gebruikt voor dit soort dingen.

  Is er misschien een andere oplossing mogelijk, of zal ik op zoek moeten gaan naar een USB-bluetoothadapter?
   
 5. Lange Pier

  Lange Pier NCF Goeroe

 6. aarie25

  aarie25 Moderator

  De ene driver voor Windows 7 werkt wel op Windows 10 de ander helaas niet altijd.
  Kijk eens of je verder komt met de link van Lange Pier. Zo niet kijken we verder.
   
 7. pdexie

  pdexie Deleted

  Heb je ook de HP quick launch buttons geïnstalleerd?

  Ben het bij een medion laptop keer tegen gekomen dat ik soort gelijke software (quick launch) moest installeren om ook de wifi werkend te hebben en misschien is dat het geval met je bluetooth


  En heb je wel sp46063.exe geïnstalleerd want dat is nodig voor je bluetooth, die is te downloaden onderaan bij Driver-Network

  Software Support for HP Integrated Module with Bluetooth Wireless Technology for Microsoft Windows 7
   
  Laatst bewerkt: 17 jul 2017
 8. JKL

  JKL Jorrit

 9. JKL

  JKL Jorrit

  Quick launch buttons geïnstalleerd. SP46063 kreeg echter hetzelfde probleem als de andere drivers: niet geschikt voor Windows 10.

  Verder werken mijn mediaknoppen wel naar behoren, ook zonder Quick Launch Buttons, dus daar zal het waarschijnlijk niet aan liggen, ook gezien het feit dat deze knoppen wel WIFI bevatten, maar er is geen aparte bluetoothknop.
   
 10. pdexie

  pdexie Deleted

  Uhmm misschien rare vraag , maar als je via start naar windows instellingen gaat en daar klikt op aparaten , staat daar het vinkje voor bluetooth aan?
   
 11. Lange Pier

  Lange Pier NCF Goeroe

  Bluetooth Software
  Ze stellen bij Broadcom dat je het via apparaatbeheer kunt updaten
   
 12. JKL

  JKL Jorrit

  Ik kan geen vinkjes zetten bij zoiets. screenshot — Postimage.org
   

Deel Deze Pagina