Vraag branden van audio mislukt

frederiek_1981

Junior lid
hallo,

ik heb een laptop dell vostro 15 3000 series.
maar ik kan met geen enkel programma een cd branden. als ik op branden klik begint hij te draaien (hoor je wel) e-dan zegt hij brandproses voltooit.....brandproces mislukt.
en hij spuwt de cd er terug uit

iemand een idee
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Mogelijk vervuilde laserogen.

Er bestaan schoonmaaksetjes om dat op te lossen.
 

Veng

Elite lid
Ik weet niet hoe goed de lasers tegenwoordig zijn, maar als je veel brand kan ook de laser achteruit gegaan zijn. Bij mij wilde dat nog wel eens gebeuren, zelfs zonder dat ik veel brandde. Zo'n laserledje krijgt tijdens schrijven tamelijk veel vemogen te verwerken (zeker 10x meer dan bij lezen).
Controleer ook dat het niet aan je CD's zelf ligt.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Ik denk dat je mogelijk voor CD+R moet kiezen.
 

Emi

NCF Goeroe
gebruik ik ook hier soms wel de cd-R van Philips aangekocht in de Action om me een cdtje te branden voor in den auto heb er nog géén problemen mee gehad ..of gekregen als programma om te branden gebruik ik dus Ashampoo burning studio 20
 

Emi

NCF Goeroe
met welk programma brand jij deze cd's en tegen welke snelheid ..
de ashampoo nam de hoogste snelheid maar deze cd's konden vervolgens via de auto dvd speler niet gelezen worden en vervolgens brande ik de cd daarna tegen 4x (de laagste dus) en deze werd ds wel gelezen..
*ik zeg niet dat jij je de ashampoo burning studio dient aan te kopen …eender welk brand programma is goed als je maar de brandsnelheid verminderd naar 4x
 
Laatst bewerkt:

Lange Pier

NCF Goeroe
Openmaken, lensen reinigen met spriritus, na lappen om residu te verwijderen, weer in elkaar zetten.
Of een nieuwe of externe aanschaffen.

Ding gebruik ik al jaren niet meer, USB sticks zijn veel handiger maar daar moet je maar een aansluitng voor hebben in je autoradio als het daarvoor is, BT is dan ook een handige oplossing.
 
Bovenaan Onderaan