• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Advies CCA utp-kabel goed?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.333
Waarderingsscore
45
Ik heb onlangs een aantal utp-kabels aangeschaft. Ik zie echter dat deze niet van massief koper zijn, maar van CCA. Aluminium met een koperlaagje, dus.
In de audiowereld worden deze niet als wenselijk gezien, omdat de geleiding niet optimaal zou zijn, vanwege de hogere weerstand van aluminium.
Geldt dit voor utp-kabels ook? M.a.w. wordt de snelheid er door beïnvloed?
 
Ook eerste hit....
 
I'm a blind man and you're my guide dog, Long Eartworm!
 
Bij audio (speakers) heb je grote stromen (geluidsvermogen). En volgens de wet van Ohm is er een spanningsverlies U (in Volt) = I x R (ofwel spanningsverlies is stroom x weerstand). Dus als de weerstand van de leiding hoger wordt, zal er aan de boxen minder spanning over blijven, ofwel: vermogensverlies.
Maar bij netwerken zijn de stromen zéér laag. Dus al zou de weerstand van de leiding wat hoger gemaakt worden, het heeft geen of zeer weinig invloed op de verbinding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan