1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

CMS advies (voor asp.net website)

Discussie in 'Web Development' gestart door Erick, 8 apr 2014.

Discussie CMS advies (voor asp.net website) in het Web Development forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. Erick

  Erick Gewaardeerd

  Hoi,

  Voor een nieuw te bouwen website wil ik gebruik gaan maken van een CMS, bijvoorbeeld Orchard, Composite C1, Kentico, etc..

  De huidige site is al gebouwd met asp.net, maar heeft nog geen CMS. Dat is wel een wens en ben benieuwd of er iemand ervaring(en) heeft met een of meerdere CMS'en die voor asp.net geschikt zijn.

  Ik hoor graag van jullie!

  Erick :smile:
   
 2. jorenman

  jorenman Gevestigd lid

  Is Wordpress niet geschikt voor asp?
   
 3. weballey

  weballey Administrator

  Wordpress is php/mysql. Maar dat kan waarschijnlijk ook best op de server draaien. Beide zijn vrijwel altijd standaard aanwezig.
   
 4. jorenman

  jorenman Gevestigd lid

  Wat kan je eigenlijk met asp, wat je niet kan met PHP, HTML en CSS?
   
 5. weballey

  weballey Administrator

  Niets. Maar asp draait meestal op een windows server, met IIS en MS SQL server. Waar dan weer niet altijd php en/of mysql naast draait. Overigens schijnt asp wel weer op linux te kunnen draaien, en php ook op IIS, met enige haken en ogen.
   
  Laatst bewerkt: 11 apr 2014
 6. Erick

  Erick Gewaardeerd

  De keuze voor een asp-cms heeft ermee te maken dat de huidige site ook al gebruik maakt van asp.net-code. Aangezien ik hier enige kennis van heb en van php nauwelijks tot niet, is het praktischer om hiervoor te kiezen omdat bestaande stukken script niet hoeven worden omgezet.
   
 7. weballey

  weballey Administrator

  Van asp weet ik hoegenaamd niets. Heb je al eens rondgekeken op www.hotscripts.com ? Voor wordpress hoef je niks van coden te weten, dat installeer je en gebruik je. Kwestie van uploaden en de gegevens voor de mysql database ingeven en het werkt. Bij diverse providers is het trouwens een standaard script, wat je via het control panel aan kunt zetten. Nog minder werk.
   
 8. jorenman

  jorenman Gevestigd lid

  Bij Wordpress moet je wel dingen ingeven in de files. Zoals functions.php en codes voor de menu's.
   

Deel Deze Pagina