CMS advies (voor asp.net website)

Erick

Gewaardeerd
#1
Hoi,

Voor een nieuw te bouwen website wil ik gebruik gaan maken van een CMS, bijvoorbeeld Orchard, Composite C1, Kentico, etc..

De huidige site is al gebouwd met asp.net, maar heeft nog geen CMS. Dat is wel een wens en ben benieuwd of er iemand ervaring(en) heeft met een of meerdere CMS'en die voor asp.net geschikt zijn.

Ik hoor graag van jullie!

Erick :smile:
 

weballey

Administrator
Medewerker
#3
Wordpress is php/mysql. Maar dat kan waarschijnlijk ook best op de server draaien. Beide zijn vrijwel altijd standaard aanwezig.
 

weballey

Administrator
Medewerker
#5
Niets. Maar asp draait meestal op een windows server, met IIS en MS SQL server. Waar dan weer niet altijd php en/of mysql naast draait. Overigens schijnt asp wel weer op linux te kunnen draaien, en php ook op IIS, met enige haken en ogen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Erick

Gewaardeerd
#6
De keuze voor een asp-cms heeft ermee te maken dat de huidige site ook al gebruik maakt van asp.net-code. Aangezien ik hier enige kennis van heb en van php nauwelijks tot niet, is het praktischer om hiervoor te kiezen omdat bestaande stukken script niet hoeven worden omgezet.
 

weballey

Administrator
Medewerker
#7
Van asp weet ik hoegenaamd niets. Heb je al eens rondgekeken op www.hotscripts.com ? Voor wordpress hoef je niks van coden te weten, dat installeer je en gebruik je. Kwestie van uploaden en de gegevens voor de mysql database ingeven en het werkt. Bij diverse providers is het trouwens een standaard script, wat je via het control panel aan kunt zetten. Nog minder werk.
 
Bovenaan Onderaan