Contacten Hotmail ---> gmail

Status
Niet open voor verdere reacties.

ronnietjuh

Senior
Lid geworden
19 jun 2004
Berichten
3.651
Waarderingsscore
39
Punten
48
Leeftijd
32
Locatie
Hendrik Ido Ambacht
hoi hoi, weeet iemand hoe ik van msn al mijn contacten kan inporteren naar mijn gmail?? ik gebruik ook outlook dus dat kan ook denk.


grzz
 

*Kingpin*

Lid
Lid geworden
23 jan 2004
Berichten
89.558
Waarderingsscore
230
Punten
63
Locatie
De Kempen (B)
Hoi ronnietjuh :)

Heb het zelf nog niet gedaan, maar Gmail verstrekt deze info er over :)
How do I import contacts?
Mss ben je daar iets mee, succes! :)
 

YdieresiS

NCF VIP
Forumleiding
Lid geworden
5 dec 2003
Berichten
36.041
Waarderingsscore
382
Punten
83
Locatie
127.0.0.1
Start msn,

Log in met de naam waar je je contactpersonen hebt staan.
Ga naar het tabje contactpersonen bovenaan.
Kies contacpersonenlijst opslaan.
Sla deze op.

Meld je af, en log in met je gmail.
Ga weer naar tabje contactpersonen.
Kies contactpersonen uit een opgeslagen bestand importeren.
Zoek hier je opgeslagen bestand op,
Open deze en je hebt al je contactpersonen weer in je msn.

Greetz,
YdieresiS
 

ronnietjuh

Senior
Lid geworden
19 jun 2004
Berichten
3.651
Waarderingsscore
39
Punten
48
Leeftijd
32
Locatie
Hendrik Ido Ambacht
Originally posted by *Kingpin*@18-01-2005, 17:18:05
Hoi ronnietjuh :)

Heb het zelf nog niet gedaan, maar Gmail verstrekt deze info er over :)
How do I import contacts?
Mss ben je daar iets mee, succes! :)
dat bedoel ik maar ik kan bijna (haast geen engels) dus miss dat iemand het in het NL uit kan leggen

Start msn,

Log in met de naam waar je je contactpersonen hebt staan.
Ga naar het tabje contactpersonen bovenaan.
Kies contacpersonenlijst opslaan.
Sla deze op.

Meld je af, en log in met je gmail.
Ga weer naar tabje contactpersonen.
Kies contactpersonen uit een opgeslagen bestand importeren.
Zoek hier je opgeslagen bestand op,
Open deze en je hebt al je contactpersonen weer in je msn.

Greetz,
YdieresiS

nee dat bedoel ik niet, ik krijg namelijk dat g-mail adres niet voor msn

grzz
 

*Kingpin*

Lid
Lid geworden
23 jan 2004
Berichten
89.558
Waarderingsscore
230
Punten
63
Locatie
De Kempen (B)
dat bedoel ik maar ik kan bijna (haast geen engels) dus miss dat iemand het in het NL uit kan leggen
Als het niet te dringend voor je is, wil ik het vanavond wel eens pogen te vertalen / uitwerken :), maar dat gaat wel maar eerst iets voor tussendoor & vanavond laat zijn want ben voor de moment nogal met veel dingetjes bezig die eens moeten afraken :blush: :lol: :)

(tenzij iemand je ondertss al sneller kan voorthelpen natuurlijk :lol: )
 

ronnietjuh

Senior
Lid geworden
19 jun 2004
Berichten
3.651
Waarderingsscore
39
Punten
48
Leeftijd
32
Locatie
Hendrik Ido Ambacht
jah graag king :D :D ik moet daalijk naar een opleidingsmarkt en kom vanavond om half elf ongeveer thuis dus doe maar rustig aan hoor, het is niet heel erg belangerijk maar het is wel super makkelijk. ik wil heel veel mensen van me lijst een e-mail sturen omdat ze dan daar op moeten mailen want dat vertikken ze :angry: :angry: :(

grzz
 

*Kingpin*

Lid
Lid geworden
23 jan 2004
Berichten
89.558
Waarderingsscore
230
Punten
63
Locatie
De Kempen (B)
Hoi Ronnietjuh :)


kmoet zeggen, tis een beetje werk als je veel contactpersonen hebt over te zetten, maar het werkt :D
Lees het best eerst even door en als er iets onduidelijk is, of probl met eens stap, laat het maar horen :)

Succes! :)


.
Contacpersonen van Hotmail importeren in Gmail

Kort overzicht van de verschillende stappen:
1/ Van je adressenlijst (contactpersonen) in Hotmail een .csv bestand maken
2/ Het bestand compatibel maken met Gmail dmv een .txt bestandje
3/ Het bestand importeren en overplaatsen in de lijst met je Gmail contactpersonen



1/ CVS bestand aanmaken en exporteren

# Browser = Internet Explorer:

[*]Meld je aan bij je Hotmail-account
[*]Neem het tabbladje "Contactpersonen"
[*]Klik tabbladje "Afdrukweergave"
[*]Kopieer de lijst van contactpersonen: de hele lijst highlighten en dmv rechtermuisklik, Ctrl + c of "Bewerken --> Kopieren" alles kopieren.
[*]Open Microsoft Exel (of soortgelijk spreadsheet progje waarbij je een lijstscheidingsteken kan gebruiken)
[*]Selecteer in Exel de cel "1/1" (of "A/1") (links bovenaan)



[*]Druk op de toetsen Ctrl + v (of rechtermuisklik --> plakken of Bewerken ---> plakken) om de lijst die je net gekopieerd had te plakken in het excel-bestand



[*]Mogelijk geeft je Firewall melding dat "Microsoft Excel for Windows is trying to connect to .... using remote port 80 (world wide web). Do you want to allow this program to access the network?" (Sygate) oid --> klik "yes" (remember my anwser..... oid niet nodig aan te vinken)
[*]Ga naar tabbladje "Bestand" en kies voor "Opslaan als" --> selecteer het type "*.CSV (Comma delimited / gescheiden door lijstscheidingsteken)" en sla op naar een plaats waar je het gemakklijk weet terug te vinden (bv bureaublad).




Opm: Het kan zijn dat je bij het opslaan meldingen krijgt bv. wanneer de lijst met contactpersonen meer dan 1 blad vult (dan moet je elk blad afzonderlijk opslaan) of ivm functies die mogelijk verloren gaan door het als *.cvs op te slaan ---> Klik daarbij "Ja"






# Browser = Mozilla of Firefox:

Dezelfde stappen tot bij de stap om de gekopieerde lijst te plakken in de cel 1/1 (A/1)
[*]Rechtermuisklikken in de cel en 'Plakken Speciaal' kiezen
[*]Kies dan "Text" ---> klik "OK"
[*]Eveneens opslaan bij Bestand --> Opslaan als (locatie kiezen) --> selecteer onderaan bij "opslaan als " ook als type "*.CSV"




2/ Het bestand compatibel maken met Gmail

Als je het opgeslagen .csv bestandje opent (dubbelklik) ziet dat er zo uit:



Je moet het nu zo gaan aanpassen, dat het compatibel kan worden met Gmail.

Je CSV file moet (minstens) uit twee kolommen bestaan: een eerste kolom moet om compatibel te zijn met Gmail bovenaan met de header "Name" beginnen. Deze bevat de namen van je contactpersonen.
De tweede kolom, met daarin de e-mailadressen, moet bovenaan met "Primary Email" beginnen. Hier staan de e-mail adressen.
[*]Als er geen header (Name, Primary Email, ...) aanwezig is, maak deze dan even (rij invoegen en benamingen zetten)
(Gmail accepteert meerdere headers, je kan evtl ook met "middle name", phone number ed gaan werken maar dat kan je later nog verder uitzoeken / uittesten)
[*]Sla de veranderingen op
[*]Open nu een Kladblok-bestandje (Start ---> Alle Programma's ---> Bureau-accessoires ---> Kladblok
[*]In Kladblok open je dan het opgeslagen .csv bestand (Bestand ---> Openen...---> er opent een apart schermpje waarbij je kan bladeren naar het csv-bestand, let er op dat onderaan bij bestandstype "alle bestanden" weergegeven worden en niet enkel de .txt bestanden)



[*]Je ziet tussen elke naam en e-mailadres een komma-punt ( ; ) --> Verander deze overal in komma's (,) (ook die tussen "Name" en "Primary Email" bovenaan)en haal ook de evtle restjes achter de namen weg als er nog staan



[*]Sla dit bestand op als .txt bestand (kladblok) op in een locatie waar je het makkelijk kan terugvinden, bv op het bureaublad




3/ Het bestand importeren en overplaatsen

# Contactpersonen importeren in Gmail

Nadat je van je hotmail contactpersonen een lijst gemaakt in .csv formaat en deze compatibel gemaakt hebt met Gmail door aan te passen en op te slaan in een .txt bestand, moet je deze .txt nog importeren in Gmail. Dat doe je zo :

[*]Log je in bij Gmail
[*]Klik in het menu links op "Contacts"



[*]De lijst met contactpersonen opent
[*]Klik "Import Contacts" (rechts bovenaan)
[*]Klik op de "Bladeren"-knop en blader naar de locatie waar je je .txt bestand(en) opgeslagen had (bv bureaublad)



[*]Selecteer het aangemaakte .txt bestand en klik onderaan "openen" en daarna "Import Contacts"
[*]Als de upload van het bestandje gelukt is, krijg je een schermpje dat het aantal nieuwe items dat aan je Gmail Contactenlijst toegevoegd werd, te zien. De namen staan dan bij je "All Contacts"



(Wanneer je error meldingen krijgt bij het importeren van contactpersonen, is er wschl iets mis met je csv-bestandje en moet je dat nog eens even checken.)



Succes ! :)

.
 

Broek75

Nieuw lid
Lid geworden
27 okt 2020
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
45
Hoe kom ik aan afdrukweergave?
Rechtermuisknop kom ik op afdrukken, maar hoe kom ik op weergave??
 

Rubensky

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
20.296
Waarderingsscore
253
Punten
83
Reageren op een topic van 15 jaar oud is zinloos. Ik zal dit topic sluiten.
 

YdieresiS

NCF VIP
Forumleiding
Lid geworden
5 dec 2003
Berichten
36.041
Waarderingsscore
382
Punten
83
Locatie
127.0.0.1
@Broek75 voor je probleem kun je beter een eigen topic aanmaken, waarin dan ook duidelijker wordt omschreven wat het probleem is en waar het zich precies afspeelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan