• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Controle formulier

Status
Niet open voor verdere reacties.

Taaajn

Nieuw lid
Lid geworden
27 sep 2023
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Hoi,

ik heb een google formulier nagemaakt om dit, als het mij zou lukken, volledig zelf vorm te geven.
Alleen loop ik hier op vast. Het lukt om het formulier te verzenden maar de controle of alles wel is ingevuld en de melding daarvan lukt niet. Alle velden zijn namelijk verplicht in te vullen.

Wanneer er dus op Volgende en Submit (bij de allereerste Volgende knop moet die dan weer niet) wordt geklikt mag je niet verder kunnen gaan als niet alles is ingevuld. Die volgende werkt eigenlijk gewoon door de display met css te veranderen. Dit doe ik op deze manier omdat ik het anders niet voor elkaar kreeg dat hij alle gegevens, die reeds zijn ingevuld, wil onthouden. In de code staat er dat dit via "pageHistory" en de daarbij behorende values, maar dat is niet gelukt. Misschien maak ik het mijzelf dus veel te moeilijk?

Als je op volgende klikt bij de tweede sectie er dan vanuit sectie 3 terug gaat met de vorige knop, krijg je de meldingen wel te zien. Maar je kan, ondanks deze meldingen, gewoon op de volgende knop klikken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Ik zou eigenlijk graag willen dat van zodra je de eerste keer bij sectie 2 komt, je niet op Volgende kan klikken zolang de meldingen dat je een optie moet selecteren, er nog staan. Van zodra er dan wel iets wordt aangeduid, verdwijnen de meldingen en kan je dus wel verder naar sectie 3.

Code van het formulier: https://codepen.io/taajn/pen/BavxYop

Hoe ik de controle wil, kan je hier zien: https://codepen.io/taajn/pen/dywedMb
Daar werkt dat stukje dus wel. Maar ik krijg beide functies niet samengevoegd.
Of is dit eigenlijk zelfs niet mogelijk op deze manier?

Hopelijk is alles duidelijk en alvast bedankt voor het meedenken.
Tine
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan