• Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Desk top internet probleem.

lagoa

Junior lid
#1
Ik heb een 20 MB 4G-abonnement van Vodafone. Met uitzondering van mijn andere apparaten is de snelheid op mijn desktop vaak lager dan 0.5 Mb/ps of zelfs valt de verbinding helemaal weg. Soms heb ik wel de normale snelheid van plus minus 16 MB/ps met uitschieters naar 24 MB/ps. Ook zie ik met regelmaat als ik de snelheid is dat de download speed grofweg 10 keer die van de upload snelheid is. Dat hoort er ook niet?

Ik heb een test uitgevoerd met mijn notebook naast mijn desktop. M.a.w. identieke condities qua afstand (11 m) t.o.v. de TP router M7350. En die bevestigde het probleem, de notebook had 18.4 t.o.v. de desktop die 0.46 MB/ps haalde.

Als ik probleemoplossing draai krijg ik de volgende melding: “de computer lijkt correct geconfigureerd te zijn maar het apparaat (???) of de bron (DNS- server) reageert niet. Ik heb een analyse gemaakt van mijn netwerk zie bijlage. En alle netwerkadapters bijgewerkt. Opnieuw opgestart maar met behoud van het probleem.


En nu nog een bijzonderheid, ik gebruik naast mijn Vodafone 4G soms ook een andere provider van mijn Nederlands mobiele abonnement in Portugal (die waarschijnlijk de snelheid afknijpt) met thetering en daar heb een stabiele verbinding van gemiddeld 8 MB/ps. Daar kan ik natuurlijk ook meewerken maar ik wil mijn snellere Vodafone 4G. Hoe kan ik dit oplossen?
 

Bijlagen

Abraham54

Administrator
Medewerker
#2
Doe onderstaande in de computer met internetprobleem -
post enkel de link, die je via onderstaand tool verkrijgt.

Download
Speccy van Piriform


Bij de installatie van "Speccy" wordt gevraagd om de Google Chrome webbrowser mee te installeren.
Indien je dit niet wenst, verwijder dan de vinkjes.

Speccy van Piriform opstarten:
  • Windows 2000 en Windows XP: start "Speccy" middels dubbelklikken.
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10: start "Speccy" middels rechtsklik en dan kiezen voor Als Administrator uitvoeren.

Speccy van Piriform gebruiken:
  • nadat de analyse van Windows klaar is, plaatst "Speccy" de uitkomst daarvan in een nieuw venster.
  • Klik nu in de menubalk op Bestand (File) en kies voor Publiceren (Publish Snapshot)
  • Bevestig het publiceren door JA (Yes) te klikken.
  • Nu zal een pop-upvenster openen met daarin de vraag voor wel of niet publiceren.
  • Bevestig dat eerste dus.
  • Kopieer nu de link in het nieuw geopende webvenster en plak die link in jouw volgende bericht.
 

Nieuwste berichten