desktop of notebook ?

broemies

Bekend gezicht
Lid geworden
18 aug 2017
Berichten
131
Waarderingsscore
8
Punten
0
Leeftijd
61
Hallo aan een ieder die dit leest. Mijn vraag is : Kan iemand van jullie mij zeggen of het volgende in de apparaatspecs van mijn refurbished EliteBook 840 G3 juist is : In het notebook apparaat specs overzicht staat : Desktop-BEC8PS2. Maar het is geen desktop. Dit vind ik bijzonder. Zitten er in de notebook misschien desktop onderdelen ?
 

Black Tiger

Netwerk hobbyist. :)
Lid geworden
16 sep 2019
Berichten
1.068
Waarderingsscore
199
Punten
0
Locatie
State Penitentiary
In het notebook apparaat specs overzicht staat : Desktop-BEC8PS2.
Op welke manier precies roep je deze specs op?
Want ik heb het idee dat wat hier getoond wordt gewoon de computernaam is.
Dat is na een Windows installatie veelal Desktop-xxxxxxxx waarbij de xxx voor een willekeurige waarde staat.
 

quandor

Gewaardeerd
Lid geworden
27 jan 2016
Berichten
1.250
Waarderingsscore
89
Punten
0
@broemies:

Nee, da's een hele normale 'kreet' van Windows. Zo ben ik inmiddels al aan mijn 3e laptop bezig en als ik in Windows naar de specs kijk, dan staat daar (wederom) :
DESKTOP-CHFNHOG

terwijl mijn laptop toch echt een hele echte laptop is.
 

quandor

Gewaardeerd
Lid geworden
27 jan 2016
Berichten
1.250
Waarderingsscore
89
Punten
0
Laat ik er dit aan toevoegen : het zou Billy Gaatjes sieren als de Windowsherkenning van een desktop of een laptop wat 'strakker' geregeld zou gaan worden.
Ik kan mij zo voorstellen dat het voor diagnostische tools redelijk eenvoudig moet kunnen zijn om een desktopprocessor te onderscheiden van een laptopprocessor en dienovereenkomstig het beestje overal het juiste naampje te geven.
 
TS
TS
B

broemies

Bekend gezicht
Lid geworden
18 aug 2017
Berichten
131
Waarderingsscore
8
Punten
0
Leeftijd
61
Hoe ik die specs heb opgeroepen : re klikken op start, en dan 'systeem' en dan verschijnen de apparaatspecs waaronder dus de apparaatnaam 'Desktop-BEC8PS2'
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.709
Waarderingsscore
1.169
Punten
0
Leeftijd
42
Hoe ik die specs heb opgeroepen : re klikken op start, en dan 'systeem' en dan verschijnen de apparaatspecs waaronder dus de apparaatnaam 'Desktop-BEC8PS2'
Als je Windows herinstalleert krijg je weer een nieuwe naam.
Bij mij stond er ook desktop, terwijl ik een laptop gebruikte.
Maar ik maak mij er niet druk om.
 

quandor

Gewaardeerd
Lid geworden
27 jan 2016
Berichten
1.250
Waarderingsscore
89
Punten
0
@broemies :

doe het eens anders :

klik op het Windowslogo linksonder, scroll naar systeem, klik Windows systeembeheer en tot slot in het rechterschermpje op 'systeeminformatie'.
Daar ga je vervolgens keurig netjes lezen dat je een lap(notebook)top hebt.

E.e.a. binnen Windows 10 want ik heb geen 11 'draaien'.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.709
Waarderingsscore
1.169
Punten
0
Leeftijd
42
Hier staat wel Laptop-70KSAUU2 en daar onder de goede laptop -> Lenovo Ideapad 3 17ADA05.
Dus Microsoft weet wel wat ik gebruik.
Onder Windows 11 kan je de naam veranderen, dus ik neem aan dat het onder Windows 10 ook mogelijk is. Rechtermuis knop op startknop-systeem- naam van pc wijzigen.
 
TS
TS
B

broemies

Bekend gezicht
Lid geworden
18 aug 2017
Berichten
131
Waarderingsscore
8
Punten
0
Leeftijd
61
Quandor : ja, klopt, bedankt, er staat als systeemnaam 'Desktop-BEC8PS2 en als systeemmodel HP Elitebook 840 G3. Ik zie daar in het systeemoverzicht gelijk dat het geïnstalleerde fysieke geheugen 8.00 GB is terwijl het 'beschikbare fysieke geheugen slecht '4,30 GB is. Waar is de rest gebleven ?
 

nlreiniernl

Vaak hier
Lid geworden
10 jun 2007
Berichten
816
Waarderingsscore
57
Punten
0
Leeftijd
31
Screenshot?
Waarschijnlijk is het het verschil tussen het totale geheugen en het bruikbare geheugen nadat Windows etc is opgestart. Het OS en alle andere zaken die draaien gebruiken natuurlijk geheugen.
 

Black Tiger

Netwerk hobbyist. :)
Lid geworden
16 sep 2019
Berichten
1.068
Waarderingsscore
199
Punten
0
Locatie
State Penitentiary
waaronder dus de apparaatnaam 'Desktop-BEC8PS2'
Dat is inderdaad niet meer dan alleen de apparaatnaam. Zoals ik in mijn eerste reactie al schreef wordt deze standaard door Windows gegeven, ongeacht of het een laptop of desktop is.

Ik zie daar in het systeemoverzicht gelijk dat het geïnstalleerde fysieke geheugen 8.00 GB is terwijl het 'beschikbare fysieke geheugen slecht '4,30 GB is. Waar is de rest gebleven ?
Kun je eens bij de systeemconfiguratie kijken of Windows in 32-bits of 64-bits geinstalleerd is?
Als het 32-bits is komt ie sowieso niet boven de 4 GB uit. Veelal wordt dan zelfs slechts iets meer dan 3 GB weergegeven.

Als het 64-bits is, dan is de kans groot dat de rest van het geheugen aan andere zaken is weggegeven, met name zaken als bijv. de ingebouwde grafische kaart en drivers die geladen zijn. Zoasl Reinier ook al schreef, gebruikt het OS ook het nodige aan geheugen.
 

Enigma147

Gevestigd lid
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
382
Waarderingsscore
100
Punten
0
Het zit anders. Met een desktop bedoeld Microsoft een computer waar gebruikers direct op werken. of het fysiek in een laptop verpakking zit, of een kastje voor op/onder je bureau heeft het niets te maken. Dit in tegenstelling op een server, waar gebruikers indirect gebruik van maken.

Servers hebben trouwens een standaard naam die begint met "win-" bijvoorbeeld "WIN-ABBUZQST"
 

Black Tiger

Netwerk hobbyist. :)
Lid geworden
16 sep 2019
Berichten
1.068
Waarderingsscore
199
Punten
0
Locatie
State Penitentiary
Ik krijg het niet gevonden
Wat precies krijg je niet gevonden?

Geheugen overzicht? Dat kan ook anders.
Open taakbeheer (ctrl-shift-esc), ga dan naar het tabblad "prestaties" en klik op "geheugen".
Je ziet dan rechts ook hoeveel er gereserveerd is voor hardware.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan