1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Draytek Vigorap 700 werkt niet?

Discussie in 'Netwerk' gestart door jeltjo, 19 jun 2017.

Discussie Draytek Vigorap 700 werkt niet? in het Netwerk forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. jeltjo

  jeltjo Vaak hier

  Beste Allemaal,

  Ik heb een vraag. Een vriend van mij heeft op advies van een collega een Draytek vigorap 700 aangeschaft omdat zijn wifi niet ver genoeg reikt. Nu heeft mijn vriend dit apparaat één jaar maar het apparaat heeft nooit na behoren gewerkt. Nu heeft hij aan mij gevraagd om te helpen maar ook ik heb hier geen verstand van. Nu is mijn vraag, wie o wie kan mij helpen de draytek juist te installeren?

  Wat praktische zaken;
  - Ik heb de draytek verbonden met een LAN naar de router. Waar de LAN de router in gaat knippert een oranje lampje.(de rest van de lampjes op de router kleuren groen).
  - De router is verbonden met een LAN kabel naar de PC.
  - Momenteel hebben zijn er twee wifi-netwerken. Netwerk 1 is van de providor en werkt naar behoren. Netwerk 2 is het draytek netwerk. Dit wordt op bijv een smartphone wel zichtbaar als wifi-punt maar wanneer er op ingelogd wordt, blijft er staat; Contact maken met ip-adres..... De wifi werkt hier dus niet.
  - De draytek is verbonden met een stroomkabel naar het stroomnet. Er zitten op de draytek 3 lampjes. De eerste is uit(dit is het lampje dat aangeeeft dat de draytek aangesloten is op het stroom netwerk. Echter denk ik dat het lampje kapot is want de draytek is namelijk wel aan.), de tweede knippert (WLAN) oranje en het LAN-lampje kleurt groen.

  Met vriendelijke groet,

  Jeltjo.
   
 2. aarie25

  aarie25 Moderator

  Als hij al vanaf het begin niet goed werkt, had hij hem beter terug kunnen doen, mogelijk is hij stuk.

  Zit er een stuurprogramma bij die je er nog op moet zetten?
   
 3. aarie25

  aarie25 Moderator

  Ik zie dat de firmware al redelijk oud is.
  Firmware Version: 1.08 Date: May 09, 2013 Applied Models: VigorAP 700 V2

  Welke Windows gebruik hij, kan het zijn dat dit een probleem kan zijn?
   
 4. Lange Pier

  Lange Pier NCF Goeroe

 5. Rubensky

  Rubensky Moderator

  Je zal de Draytek eerst aan de computer moeten hangen zodat je daarop kan inloggen. Vervolgens zal je hem waarschijnlijk moeten vertellen dat hij als Accesss Point gaat dienen. Daarna moet je hem koppelen aan het bestaande wifi netwerk.

  Voor dit alles kan je het beste het apparaat even resetten door het kleine knopje wat ergens aanwezig is in te duwen met een paperclip oid.
   
 6. jeltjo

  jeltjo Vaak hier

  Helaas lukt het niet om contact te krijgen met de draytek. Ik heb deze via een LAN rechtstreeks verbonden met de PC. Vervolgens krijg ik in het netwerkcentrum onbekend netwerk te zien. Wanneer ik op status klik, staat er bij ip; geen netwerktoegang. Hoe kom ik in de draytek?
   
 7. aarie25

  aarie25 Moderator

 8. jeltjo

  jeltjo Vaak hier

  Ja die had ik al geopend. Maar het gaat mis bij de eerste alinea namelijk het aansluiten van de draytek via een LAN op de pc. Dan krijg ik bovenstaande situatie
   
 9. aarie25

  aarie25 Moderator

  Heb je de instelling ook zo ingesteld als uit mijn link?

  Heeft jou router een wps optie?

  WPS Wifi Protected Setup
  Het access point beschikt over de functie WiFi Protected Setup (WPS). Met een druk op de WPS-knop van het apparaat wordt automatisch een beveiligde verbinding gemaakt met elk WiFi-apparaat dat compatibel is met WPS. Er hoeft dan geen beveiligingssleutel ingevuld te worden. Door de beveiligingsmogelijkheden van de VigorAP 700, worden inbraken op een draadloos thuisnetwerk voorkomen.
   
 10. Rubensky

  Rubensky Moderator

  Welk ipadres zou dat ding standaard van de fabriek moeten krijgen? Heb je de computer wel even tijdelijk een ipadres in dezelfde range gegeven?
   
 11. jeltjo

  jeltjo Vaak hier

  @aarie25; Ja dat heb ik gedaan.

  @Rubensky; Nee, want ik kan mijn ip-adres niet veranderen toch? Maar ik denk dat het al mis doordat de PC de draytek niet ziet als ik deze aansluit met een LAN-kabel aan de PC?
   
 12. aarie25

  aarie25 Moderator

  Welke Windows versie gebruik jij en jou vriend?
  Wordt daarin de Draytek wel ondersteunt?
   

Deel Deze Pagina