Een app programmeren

Geachte leden,

Via Fisherland - Leer zelf apps maken las ik een artikel waarin staat dat een app programmeren één van de manieren is waarop jezelf een app maken kunt. Ze noemen daar verschillende cursussen, maar is er ook een manieren waarop je gratis kunt leren programmeren? Android, iOS het maakt niet uit, als het maar gratis is ;)
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Welkom op het forum.

Voor het leren programmeren heb je aanleg nodig. Daarnaast is Google je grootste vriend. Daar kan je bijna alles vinden.

Tip: Google in het Engels!
 

maarten70

Gevestigd lid
Wat je in ieder geval moet hebben is geduld. Niet alleen het maken van apps/software kan tijd kosten, maar het leren zelf ook. Ik ben begonnen met programmeren op mijn 11e, toen ben ik begonnen met basic. Na een paar jaar andere programmeer talen leren kennen ben ik op mijn 13e aan een veel te enthousiast, maar veel te leuk, project begonnen.

Voor het maken van apps kan je op Google veel opzoeken, je kan video's kijken. Zo zijn op Youtube Derek Banas en thenewboston een hele goeie start om programmeer talen zelf te leren, beide Engels. Ik raad je aan om niet zomaar dingen over te schrijven van andere mensen, maar vooral zelf uitproberen. Van zelf uitproberen leer je meer dan als je dingen overschrijft. Dat is ook de rede waarom je op school nooit het nakijkboekje mocht gebruiken bij het maken van de opdrachten... :p

Voor Android wordt vooral Java gebruikt (C is geloof ik ook compatible) en voor IOS gebruikt Swift (en oudere apps gebruiken objective-C). Je moet eigenlijk gewoon kijken naar welke taal je fijn/leuk vindt en welk doel je ermee hebt.

Misschien zeg ik dingen die al bekend zijn, maar ik wilde ze even kwijt. :D
 

ZENODotus

Bekend gezicht
Op zowel edx als coursera staan er verschillende cursussen om te leren apps maken in android over het algemeen door gebruik te maken van java... Die op edx van GalileoX zijn vrij goed trouwens. En als je geen certificaten ambieert zijn de cursussen gratis te volgen.
 
Bovenaan Onderaan