1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Enqute over dit forum

Discussie in 'Nationaal Computer Forum' gestart door Abraham54, 9 apr 2016.

Discussie Enqute over dit forum in het Nationaal Computer Forum forum op nationaalcomputerforum.nl/.

?

Enqute over het NCF

 1. Het forum ziet er thans al behoorlijk gedateerd uit.

  9 stem(men)
  25,7%
 2. Het forum ziet er nog steeds goed en modern uit.

  13 stem(men)
  37,1%
 3. Er hoeft helemaal niks te veranderen.

  22 stem(men)
  62,9%
 4. HTML5 toepassingen worden gemist.

  4 stem(men)
  11,4%
 5. HTML5 toepassingen worden niet gemist.

  5 stem(men)
  14,3%
 6. De forumsoftware dient gemoderniseeerd te worden (graag toelichten).

  3 stem(men)
  8,6%
 7. De forumsoftware hoeft niet gemoderniseeerd te worden (graag toelichten).

  2 stem(men)
  5,7%
 8. De aanbinding met sociale media (zoals Facebook en Twitter) wordt niet gemist?

  15 stem(men)
  42,9%
 9. De aanbinding met sociale media (zoals Facebook en Twitter) wordt node gemist?

  1 stem(men)
  2,9%
 10. Indien het forum goed weergeven wordt in smartphones en tablets, is TapaTalk niet meer nodig.

  5 stem(men)
  14,3%
 11. Indien het forum goed weergeven wordt in smartphones en tablets, blijft TapaTalk nodig.

  1 stem(men)
  2,9%
 12. Missen jullie een forumonderdeel (graag toelichten)?

  4 stem(men)
  11,4%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Abraham54

  Abraham54 Administrator

  Ik wil graag weten hoe jullie over dit forum denken.
  Daarom wil ik graag, dat jullie deelnemen aan deze enqute.
  Wil je meer kwijt dan de enqute mogelijk maakt - dan graag dit toelichten en een bericht hierover toevoegen.
   
 2. porrelaar

  porrelaar Lid

  Ik heb gestemd. Mijn toelichting:

  Veranderen om het veranderen vind ik niet nodig. Hoezo moet een forum er modern uitzien? Voor mij is van belang dat ik er mijn weg kan vinden. Ik geef de voorkeur aan een rustig uiterlijk en dat is momenteel het geval
  Zelf maak ik geen gebruik van Facebook of Twitter. Daarom mis ik knoppen naar die sociale media ook niet.
  Toen ik nog een Nexus (android) tablet had, heb ik kort gebruik gemaakt van Tapatalk. Ik miste allerlei mogelijkheden en vond de app te beperkt. Ik heb de app daarom al snel verwijderd. Op een tablet met een grootte van 7 inch of meer geef ik duidelijk de voorkeur aan de gewone webversie.
  Nadeel van Tapatalk vind ik dat die app permanent draait. Op het forum word je dan altijd als zijnde online aangegeven, terwijl dat meestal helemaal niet het geval is.
  Toen mijn Nexus tablet overleed, heb ik een iPad aangeschaft. Tapatalk heb ik daarop nooit genstalleerd. Misschien is Tapatalk wel handig op een smartphone omdat die een nog kleiner scherm heeft, maar ik heb geen smartphone, dus daar kan ik niet over oordelen.
   
 3. Abraham54

  Abraham54 Administrator

  @ Porrelaar

  Met jouw iPad kan je dus op dit forum niet de video's zien.
  Was dit forum modern en met HTML 5 dan weer wel.

  Dat kan je op mijn forum controleren overigens.
   
  Laatst bewerkt: 9 apr 2016
 4. porrelaar

  porrelaar Lid

  Ok, bedankt voor de toelichting over het nut van HTML 5. Ik heb inderdaad een keer gemerkt dat ik via mijn iPad een video op het NCF niet kon zien. Dan zou HTML 5 dus inderdaad zijn nut kunnen hebben. Persoonlijk til ik daar niet zwaar aan. Die iPad gebruik ik 's avonds om nog even mijn webmail te checken, iets op te zoeken op internet en te checken of er nieuwe vragen/antwoorden op het NCF zijn. Vragen zelf beantwoorden doe ik nog steeds liever via mijn desktop pc. Daarmee vind ik het veel makkelijker om tekst te kopiren en te plakken, afbeeldingen in te voegen enz.
  Voor mij is de iPad een (duur) speeltje, maar ik ken ook mensen bij wie de iPad (of een andere tablet) de pc vrijwel vervangen heeft. Die zouden dan zeker voordeel hebben bij HTML 5.
   
 5. Veng

  Veng Elite lid

  Voor mij hoeft er niets te veranderen.
   
 6. Rubensky

  Rubensky Moderator

  Ik heb ook gestemd. Op dit prachtige forum, laat ik dat in elk geval voorop stellen.

  Wat betreft de onderverdeling van de topics. het is niet te gefilterd, wat ik daarmee bedoel is het volgende: Je blijft niet uitfilteren, voorbeeld: Windows 10 --> problemen met bureaublad --> snelkoppelingen --> ben er een paar kwijt --> waar kan ik die vinden. Nee weet je niet waar je hem moet plaatsen dan doet een lid van het team het even voor je, super!

  Ook iets wat ik heel goed vind is dat je een bericht niet kan verwijderen dit voorkomt halve topics, gemiste antwoorden e.d.

  Daarnaast zou ik bijna smeken niets aan de opmaak en de vormgeving te veranderen, ik vind deze zo geweldig FENOMENAAL!!

  Wat betreft die Tapatalk app die vind ik verschrikkelijk! Wat de rest daar betreft kan ik mij vinden in de uiteenzetting van Porrelaar.

  Wat mis is ik dan wel?

  - Ik heb het eerder al eens aangegeven: Ik mis de knop OPGELOST. Soms zijn er topics die iemand heeft gestart maar dan heeft hij zelf de oplossing gevonden, klik je hem aan staat er "is al opgelost"als update, dat vind ik een gemis.
  - Ik mis nog een forum deel dat volgens mij de naam "opslag" of "cloud" zou moeten krijgen. Die wereld begint wel erg groot te worden met mogelijkheden als de NAS, OneDrive Dropbox, noem maar op. Maar ook de beveiliging daaromtrent.

  Ik kan me voorstellen dat mensen daar vragen over hebben. Misschien moeten we dit aan het begin erg aanzwengelen maar dat hoort erbij. Ik zou voor dit geweldige forum bereid zijn er tijd en energie in te steken dat van de grond te krijgen.

  Mis ik de Social media? Ja zeker, maar dan in een andere vorm dan de vraag is gesteld namelijk: voor het melden van een incident op het forum. bijvoorbeeld het forum is niet bereikbaar, dan mis ik het want, je kan er dan niet op maar je weet niet of het aan jezelf of aan het forum ligt. Hierover is door mij reeds een topic gestart. http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?t=128083

  Dit verhaal wil ik dan ook gebruiken om een ieder die zich inzet zeer hartelijk te danken voor het vele werk dat jullie doen! Achter en voor de schermen!
   
  Laatst bewerkt: 9 apr 2016
 7. vanschagen

  vanschagen Heeft veel posts

  mooi zo laten
  volgens mij doet het wat het moet doen.
  en ik bedank ook iedereen die helpt en het forum onderhoud.
  ik kom forums tegen ,als je een beetje teveel vragen stelt,krijg je op je donder en kommentaar.
  dan durf ik geen vragen meer te stellen.
  bij een forum denk ik daar mag je vragen stellen,maar dat is dus bij veel forums anders.
  op dit forum geen wan klank gehoord,geweldig vind ik dat.
   
 8. Veng

  Veng Elite lid

  Eens met eerdere opmerkingen.
  Dit is ook mijn favoriete forum.
   
 9. aarie25

  aarie25 Moderator

 10. schilder

  schilder Enthousiast

  Wat leuk, zo`n enqute, ik ben positief over NCF, en als het een keer niet bereikbaar is zoals laatst, dan zie ik het de volgende dag wel, facebook, tapatalk en twitter heb ik niet, maar is wel een reclame voor NCF, maar of zij dat nodig hebben, aangezien de bezoeken die er al buiten deze om zijn?, kan dat natuurlijk wel enorm verhogen.

  Veranderen, sommige zweren bij een frisse wind door de zaak, daar ben ik geen voorstander van, waarom moet iets veranderen als het goed in elkaar steekt, en goed functioneert. Alleen geld beluste bedrijven zijn op jacht naar veranderingen.

  Wel belangrijk is(ook voor NCF) de gemiste afrondingen van topics, iedereen doet hier zijn bijdrage/ervaring insteken.....en dan hoor je niets meer over de afloop, en dan denk ik ook weleens egostisch manneke, wij jouw helpen, maar niets melden dat het wel of niet opgelost is, iemand iets opdringen kan natuurlijk niet is pp verschillend!!.

  Tolerantie kritiek op forumleden en moderators, das perfect hier, tolerantie is hoog genoeg om niet geband te worden op schelden en beledigen na, met eigenlijke woorden je kan goed uiten hier wat je bedoeld...

  NCF, blijf jezelf!.

  Schilder
   
 11. porrelaar

  porrelaar Lid

  In de handleiding Youtube filmpjes plaatsen schreef je vandaag:
  Dat kon ik gisteren ook al op mijn iPad. De filmpjes bleken gewoon afspeelbaar. Ik testte dat toen met de video die jij als laatste geplaatst had in het topic WeekendHumorvideo.
  Ik kon dat filmpje toen al op verschillende manieren bekijken:
  • klein
  • beeld in beeld
  • full screen
  • via YouTube

  Wat is er veranderd sinds gisteren? Gisteren had ik bij de standaard weergave op de iPad nog zwarte balken links en rechts van de video; die zwarte balken zijn nu verdwenen, waardoor de video in standaard weergave net zo groot wordt weergegeven als op mijn desktop pc. Dat is zeker een verbetering. (Y)
   
 12. porrelaar

  porrelaar Lid

  Ik kan me jullie ergernis voorstellen. Helaas is het zo dat een vraagsteller soms niet meer reageert nadat hij toch een of meer tips heeft gekregen om het probleem op te lossen. Vinden jullie het dan de verantwoordelijkheid van het NCF team om erachter aan te gaan en een reactie in zo'n topic te plaatsen met deze strekking: "Je hebt een paar tips gekregen. Hoever sta je met de oplossing? Loop je misschien ergens mee vast?" Of is dit eerder de verantwoordelijkheid van de vraagsteller?

  En soms is het probleem opgelost, maar dat weet je pas wanneer je het laatste bericht in dat topic leest. Je kunt het niet zien op de inhoudsopgave (de index) van het forum. In principe blijven topics hier gewoon open staan, ook als ze zijn opgelost. Wanneer worden topics gesloten? Wanneer een discussie de verkeerde kant op gaat, of wanneer de topic starter daar expliciet om vraagt. De enige uitzondering vormen topics die door Abraham54 zijn behandeld in het onderdeel Hijack This, Virussen en Spyware. Daar worden topics die opgelost zijn of waarop niet meer gereageerd wordt, verplaatst naar het subforum Opgeloste / Inactieve HJT-logs. En op die topics kan dan ook niet meer gereageerd worden.

  Ik vermoed dat het technisch wel mogelijk is om voor de gewone leden een zogenaamde moderatieknop aan te brengen, waarmee ze hun eigen topic kunnen sluiten.
  Het Belgische PC Helpforum heeft zo'n knop bovenaan ieder topic. Die knop is alleen zichtbaar voor de topic starter en voor het team.
  Het blijkt echter dat in 3 van de 4 gevallen (nee, ik heb dat niet nagerekend; het is een schatting) de topic starter die knop niet weet te vinden of het bestaan ervan niet kent. En dan volgt er dus een reactie van een teamlid: "Als je hierover geen vragen meer hebt, mag je dit topic afsluiten door een klik op de knop "Modereer onderwerp" -> Sluiten ... zo blijft het forum voor iedereen overzichtelijk."
  Soms sluit de topic starter dan zelf dat topic, in andere gevallen moet toch een moderator op die knop klikken.
  Ik meen zelfs ergens gelezen te hebben dat zoiets in het verleden ook op het NCF mogelijk was. Misschien vergis ik me daarin. Abe zit hier al veel langer dan ik en kan er vast meer over vertellen.
   

Deel Deze Pagina