• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Info Flexera stopt support Secunia Personal Software Inspector

Status
Niet open voor verdere reacties.

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
25.736
Waarderingsscore
1.389
Voor mensen die Secunia gebruiken is het goed om te weten de stekker uit dit programma wordt getrokken.

Softwarebedrijf Flexera is gestopt met de ondersteuning van de Secunia Personal Software Inspector (PSI), een programma waarmee internetgebruikers kunnen controleren of de software op hun Windows-computer nog wel up-to-date is. De PSI werd in 2007 gelanceerd in een tijd dat veel programma's niet over een automatische updatefunctie beschikten.
De tool werd dan ook geregeld door experts aan gebruikers geadviseerd, aangezien het hielp bij het up-to-date houden van de computer. Secunia werd in 2015 door Flexera Software overgenomen, maar de laatstgenoemde bleef de PSI aanbieden. Nu meldt Flexera dat de Personal Software Inspector "end of life" is en vanaf 20 april niet meer wordt aangeboden. Het bedrijf wil zich alleen nog op de zakelijke markt richten.
Gebruikers die zich willen beschermen krijgen het advies om voor alle software de automatische updatefunctie in te schakelen en voor programma's waarbij dit niet kan de updates handmatig te installeren. Verder wordt aangeraden om de computer na de installatie van updates te herstarten en ongebruikte software te verwijderen.

Bron Security.nl
 
Ik kijk af en toe wel eens naar ScanCircle
http://www.scancircle.com/nl/scan
die geeft een "rapportcijfer" voor je beveiligingsgraad, maar ook als er twee concurrerende AV programma's draaien. En meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan