foto's in Dpreview website slecht weergegeven

#1
Bij de website Dpreview zijn vaak (goede) foto's in "challenges" te vinden. Op mijn scherm staan ze in de website helaas in zichtbare pixels; als ik ze eventueel download zijn ze prima. Ik heb al eens een vraag gesteld ergens bij Dpreview, maar daar komt niks uit.

en

mooi te zien aan de snorharen bijvoorbeeld
 
#3
ik gebruik FG.F. als 1e browser.
En is jouw prent wel een (printscreen van) Dpreview? het kan zijn dat andere fotowebsites zoals Flickr bij mij ook prima zijn: zie daar bij Flickr in eerste instantie niet veel verschil met een foto op de website en dezelfde foto na downloaden.
 
#5
de hyperlink werkt niet. Img-dumper komt mij bekend voor; ik gebruik Tinypic, maar het verschil in kwaliteit van hermelijn+muis is duidelijk toch.
Ik kan de foto's op Dpreview wel bekijken, maar de kwaliteit is dus zichtbaar "geblokt"
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#7
Ik heb even met Google chrome gekeken en ik krijg gewoon een scherpe foto te zien ( ik heb er meerdere bekeken)
Op volle grote geen blokken te zien.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
#8
@ abraham: in Dpreview zijn een aantal mogelijkheden in eerste instantie foto's te bekijken, o.a. in diaserie.En inderdaad, als ik dan op "full size"klik komt er een fraaie foto.
@ aarie25: ik denk ook niet dat het aan de browser ligt bij mij.
Kortom: ik jaag wellicht hersenschimmen na, maar zo af en toe wil ik zo'n foto wel eens nader inspecteren, exif-data zien etc.
Er zijn in Dpreview nogal wat manieren waarop een foto gepresenteerd wordt: bij finished challenges > de uitslag van de wedstrijd > de foto als ik op n speciale R klik > via de slideshow > of Full Size > of in e gallery van de inzender met keuze uit small/medium/large. Behalve op "full size" zij alle geblokt. Hangt natuurlijk ook af van de grootte waarme hij ge-upload is naar de site. Enfin, ik red mij er mee.
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#9
Ik heb even gekeken hoe jij dit hierboven beschrijft, maar ik zie weer geen blokken.
Maar het zal goed kunnen, zoals jij al zegt dat de foto te klein wordt ge-upload en hij dan blokken vertoont, als te groot wordt gemaakt.
 
#12
Dank je wel. Aldus gedaan, maar helaas blijven de blokjes in de Dpreview pagina, en niet als ik de desbetreffende foto bij de afzender bekijk of download. Er valt mee te leven.
 
#16
dit is een printscreen - met tekst nu - van de eerste post. Ik zie het duidelijk: bovenste foto met, onderste foto zonder blokjes. Zo is het nog steeds

ook oog van hermelijn en daaronder: duidelijk!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Abraham54

Administrator
Medewerker
#17
Ik denk dat ik nu begrijp wat jij bedoeld: de snorharen zien er niet strak uit maar rafelig.

Geef een link naar die foto op Dpreview indien dat nog mogelijk is.
 

Abraham54

Administrator
Medewerker
#19
Afbeelding gedownload en de eigenschappen bekeken
Digitale diepte van de foto bedraagt 24 dpi.
Dat si de verklaring waarom deze foto's ook een beetje vervormd overkomen - ik vermoed dat dit gehel bewust zo laag is gezet.
Normaal voor webfoto's is en digitale diepte van 72 dpi.

Ter vergelijking: de digitale diepte van foto's gemaakt met mijn camera bedraagt 350 dpi.
 
#20
en inmiddels is het zo als ik op "full size"klik van de foto van deze website er een prima prent verschijnt. Misschien heeft je "truc" in FF toch geholpen? .In de dia-serie zelf zijn ze nog "rafelig"; misschien iets van flashplayer?
 
Laatst bewerkt door een moderator: