Probleem Foutmelding bij overstap naar Windows 10

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Na het succes bij 1 computer om over te schakelen naar Windows 10 heb ik de smaak te pakken en wil ik nog een computer voorzien van Windows 10.

Op dit moment draait een schone installatie van Windows 7 Home Premium. Ik heb een Windows 10 DVD gedownload via de website van Microsoft en gebrand met ImgBurn.

Bijna de hele installatie gaat het goed, tot ik het bekende blauwe scherm krijg met de melding:

“Windows 10 kan niet worden geïnstalleerd.

Uw pc is weer helemaal zoals deze was voordat Windows 10 werd geïnstalleerd.

0xC1900101 - 0x30018
De installatie is mislukt in de fase FIRST_BOOT met de fout tijdens de SYSPREP_SPECIALIZE-bewerking”.

De pc was voorzien van een schone Windows 7 installatie. Er was geen randapparatuur op aangesloten.
 

Johannes1956

Gevestigd lid
Lid geworden
27 apr 2019
Berichten
271
Waarderingsscore
25
Punten
28
Leeftijd
64
Locatie
Nuth-Limburg
🙄 meestal ligt de fout bij de drivers van Microsoft, ook de Virusscanner kan roet in het eten gooien.
U zegt geen Randapparatuur aangesloten, ja dat help altijd wel.
ik zou wel de Virusscanners uitschakelen.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.028
Waarderingsscore
496
Punten
83
Welke hardware?
Weblink van Speccy hier neerzetten.
Haal de pc van het netwerk en probeer het nogmaals, tis een update fout.
Die kan ook later, je hebt wel de laatste versie W10 gebruikt?
DVD? we leven al jaren in de USB stick jaren.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Het betreft hier een schone installatie van Windows 7, daar zit geen virusscanner bij.

Netwerkkabel zat geloof ik wel aangesloten. Ik heb de oktober 2020 (2H2020) versie van Windows 10.

Reden dat ik een DVD gebruik is dat ik die had liggen en geen lege USB had. Maakt dat uit?

Hardware: 2 GHz intel, 4 GB ram, 1T HDD, NVIDIA GeForce Go 7600
 
Laatst bewerkt:

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.677
Waarderingsscore
751
Punten
113
Leeftijd
40
Zoals Lange Pier aangeeft de upgrade zonder internet uitvoeren.
Als die gelukt is, dan weer verbinden en dan kijken of het updaten wel lukt.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Zojuist geprobeerd. Alles losgekoppeld van de laptop en bij de installatie aangegeven Geen updates downloaden.

Op precies dezelfde plek gaat het fout met dezelfde foutmelding.
 

Enigma147

Junior lid
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
56
Waarderingsscore
8
Punten
8
Harddisk helemaal leeg maken, dus alle partities eraf. Booten vanaf de Windows 10 DVD en die meteen installeren. (partities verwijderen kan ook in de setup van windows 10 gedaan worden) Bij de installatie je windows 7 key gebruiken.

Ik denk dat Windows 10 een partitie wil toevoegen, maar dat er geen ruimte voor is.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
De HDD is nieuw. Bij installatie van Windows 7 heb ik aangegeven dat de HDD eerst nog geformatteerd moest worden.

Verder zag ik in dat venster dat er nog een aparte kleine partitie is op de HDD die niet geformatteerd kan worden. Ik geloof dat die 100 Mb was. Geen idee waar die voor is.
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.570
Waarderingsscore
192
Punten
63
Locatie
beringen /België
de HDD is nieuw zeg je wel deze dient in zijn geheel leeg gemaakt te worden als zijnde een niettoegewezenruimte tijdens het installatie proces zal deze opgedeeld worden en verkrijg je eerst een 500mb en vervolgens dan de C met daarna een 500mb herstel partitie
*dus zoals Enigma 147 al meedeelde dien je nu al de aanwezige partities te verwijderen van de HDD dit kan via de DVD voordat het installatie proces eigenlijk gestart word ..
 

Enigma147

Junior lid
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
56
Waarderingsscore
8
Punten
8
De HDD is nieuw. Bij installatie van Windows 7 heb ik aangegeven dat de HDD eerst nog geformatteerd moest worden.
Daar ligt imho juist het probleem, omdat je al W7 geïnstalleerd hebt. Dus booten van de dvd, eerst alle partities verwijderen en dan meteen W10 installeren.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Dat heb ik ook al geprobeerd. Tijdens de boot van W10 de HDD geformatteerd maar die ene gekke kleine partitie blijft. Lijkt wel of die vastgebakken zit in de HDD.

Heb net W7 SP1 geïnstalleerd. Nu weer met W10 bezig, kijken of dat werkt. Anders de tip van hierboven nogmaals proberen, alhoewel ik W10 al eens direct heb geprobeerd te installeren.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Zojuist geprobeerd W10 direct te installeren: geboot vanaf de W10 DVD. Alles losgekoppeld, taal en toetsenbordindeling bevestigd, optie W10 nu installeren gekozen, product code ingevoerd en akkoord met de licentievoorwaarden.

De 100 Mb partie verwijderd (de andere partitie werd toen 100 Mb groter). Deze overgebleven partitie kon ik toen niet meer formatteren (optie bleef grijs) en de installatie is weer mislukt: blauw scherm, installatie mislukt en uw pc moet opnieuw worden opgestart (en dat zo oneindig door).
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.677
Waarderingsscore
751
Punten
113
Leeftijd
40
Er zijn verschillende oplossingen te vinden op het internet, hopelijk kun je Engels lezen.

De tweede oplossing gaat over programma`s die in de weg zitten.

Een derde oplossing zou via de bios gaan.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
De tweede optie valt sowieso af, want het betrof steeds schone Windows installaties. Dan staan er geen andere programma’s op de HDD. De overige 2 ga ik morgen nalopen.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.028
Waarderingsscore
496
Punten
83
Waarom je het steeds hebt over formatteren?
Als alle partities weg zijn valt er niets te formatteren en is ook helemaal niet nodig, W10 deelt zelf de schijf in.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Omdat ik dat steeds doe in het installatiescherm van W10. Op een gegeven moment kun je een schijfstation kiezen. Bij deze stap heb je ook de mogelijkheid tot formatteren. Dat doe ik tot nu toe steeds. Maar als het geen nut heeft (omdat W10 zelf de schijf indeelt) schaadt het niet toch?
 

Enigma147

Junior lid
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
56
Waarderingsscore
8
Punten
8
Tijdens installatie moet je in de setup van windows kiezen voor "aangepast" en alle partities verwijderen. Dus uiteindelijk moet je dit schermpje hebben:

1615052481943.png

Zo lang hier nog partities te zien zijn zal het fout blijven gaan. Dus selecteer elke partitie en kies dan "Verwijderen"

Duidelijk genoeg?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan