Probleem Foutmelding bij overstap naar Windows 10

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Dat heb ik gedaan. Ik heb ook een foto gemaakt van dat scherm, maar die kan ik niet posten omdat de foto te groot is.
 

Enigma147

Junior lid
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
56
Waarderingsscore
8
Punten
8
Welke hardware heb je precies?
Dus niet 2Ghz dualcore, maar Intel i3-4000,
Western digital WD40EFRX, ipv 1 TB Harddisk,
enz.

welk moederbord?

Als het een merk PC/laptop is, Merk en precieze typenummer. Ja het is lastig en geneuzel, maar bij problemen hebben we in dit soort situaties dat gewoon nodig.


Heb je een rollback folder op de harddisk staan? Daarin zou een bestandsetupapi.dev.log moeten staan. Kan je die hier delen?
 
Laatst bewerkt:

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.677
Waarderingsscore
751
Punten
113
Leeftijd
40
Dat heb ik gedaan. Ik heb ook een foto gemaakt van dat scherm, maar die kan ik niet posten omdat de foto te groot is.
Afbeeldingen kunt je met Imgdumper hier plaatsen.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
@Enigma147

Geen probleem zoveel vragen, uiteindelijk gaat het om de oplossing.

Het gaat om een Toshiba P200-1A4 laptop. Zie voor de specificaties: Satellite P200-1A4 - dynabook

Hieraan heb ik de volgende hardware gewijzigd:
2 x 2 Gb DDR2 667 Mhz (PC2-5300) Kingston So-Dimm
1x 1T Seagate Barracuda Compute 2.5" harddisk

De HDD heb ik inmiddels geformatteerd (voor een nieuwe poging) via een andere PC met W10 (nu staat er alleen niet toegewezen ruimte voor de HDD dus dat moet goed zijn), dus de rollback folder heb ik niet (meer).
 

Enigma147

Junior lid
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
56
Waarderingsscore
8
Punten
8
Heb je Windows voor 64 bit of voor 32 Bit gedownload?
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
32 Bit. 64 Bit trekt mijn laptop niet.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Hierbij wat foto's van wat ik allemaal tegen kom en gedaan heb. Als je ze vergroot zijn ze scherp.

2 Partities voorafgaand aan het installeren van W10


1 Partities voorafgaand aan het installeren van W10


Error na upgrade van W7


Error na schone installatie van W10
 
Laatst bewerkt:

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.116
Waarderingsscore
78
Punten
48
Leeftijd
64
Na de installatie van Windows 7 heb je toen wel alle (!) updates geïnstalleerd voordat je de upgrade deed ? Steeds weer opnieuw checken voor updates dus ?
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Nee, Windows update gaf namelijk een foutcode. Dat heb ik ook bij een verse installatie van Vista (uiteraard beide geactiveerd).

Ik heb het idee dat Microsoft geen updates meer aanbiedt aangezien de ondersteuning is verlopen.
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.116
Waarderingsscore
78
Punten
48
Leeftijd
64
Even het BIOS op defaults gezet ? Want:
" 0xc0000001 A required device isn't connected or can't be accessed. "

Zorg ook dat er niets op aangesloten is, b.v. ook geen SD kaart in de lezer.
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.570
Waarderingsscore
192
Punten
63
Locatie
beringen /België
de foutcode 0xc0000001 heeft inderdaad betrekking op het niet kunnen benaderen (lees opstarten van het besturingssyssteem ) er word nergens vermeld of het hier om een desktop pc gaat of eerder een laptop .. betreft het een desktop dan kan mogelijk de sata aansluiting het probleem veroorzaken .. is deze aansluiting goed dan dient men voor een opstartherstel te gaan .
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Het gaat om een laptop. Er is niks op aangesloten, alleen de oplader. Verder zijn alle stekkers er uit.

Er zit wel een SD kaart in de sleuf, maar deze zit er los ingeschoven en is niet doorgedrukt tot de klik.

Bios op default zetten heb ik nog niet geprobeerd. Dat kan gewoon door tijdens het opstarten op F2 te drukken en dan in het bios default op te zoeken?

Opstartherstel ook al geprobeerd, maar dat werkt niet (“systeemherstel / opstartherstel heeft het systeem niet kunnen repareren”)
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.116
Waarderingsscore
78
Punten
48
Leeftijd
64
In mijn oude Toshiba (ESC tijdens opstarten) moet je in het BIOS op Home drukken, maar dat staat daar beschreven.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Ik ga het morgen even bekijken. Ik heb inmiddels wel via de Media Creation Tool (zo heet ie volgens mij) van Microsoft een installatie USB stick gemaakt van W10. Die had ik vanmiddag al even geprobeerd en het werkt via USB in ieder geval een stuk sneller dan via een DVD. Dat maakt het uittesten en proberen ook wat minder tijdrovend.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Nog even een vraagje voordat ik de bios herstel naar de default:

Ik gebruik de laptop nog bijna dagelijks met (uiteraard) de oude HDD er in. Als ik de bios terug zet naar default, krijg ik daar dan problemen mee als ik de oude HDD er weer inzet en er mee wil gaan werken?
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.116
Waarderingsscore
78
Punten
48
Leeftijd
64
Ik denk het niet, maar dat is niet genoeg voor je...
Maar ik snap het niet helemaal, want ik lees hier uit dat de oude schijf onaangeroerd gewoon opstart ? Windows 7 ?
En nieuwe schijf een SSD ?

Dit is overigens je Engelstalige foutmelding:

"Your pc couldn't turn off properly, the operating system on your pc failed to turn off properly and needs to be repaired. Error code 0xc0000001 "

Hier iemand met hetzelfde, maar die had een nieuw mobo nodig:
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Ik heb gewoon een nieuwe HDD gekocht (geen SSD) waarop ik W10 wil zetten. Bestanden zet ik dan zelf over als W10 draait.

Op de oude HDD staat van alles en nog wat en door elkaar. Bovendien heeft die minder capaciteit.

Windows vista draait op de oude HDD.
 

JanGroen

Junior lid
Lid geworden
19 feb 2021
Berichten
77
Waarderingsscore
7
Punten
8
Leeftijd
42
Zou de error tijdens het installeren (bij het opnieuw opstarten) te maken kunnen hebben met de kleine partitie die W10 zelf aanmaakt tijdens het installeren?

Ik begin zoals op de foto uit post #20 met een volledig lege HDD met "niet toegewezen ruimte". Na de error aan het einde van de installatie zie ik (als ik de HDD aan een andere PC hang) dat er 2 partities op de HDD staan: een kleine van 50Mb en de andere met de rest van de opslagruimte.

Ik kan mij voorstellen dat herstarten op de kleine partitie een error geeft, want Windows staat op die andere partitie. De kleine partitie heeft uit mijn hoofd als omschrijving "door systeem gereserveerd volume".
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.116
Waarderingsscore
78
Punten
48
Leeftijd
64
Je kan eens met diskpart op een andere PC de schijf echt schoonmaken om opnieuw te beginnen. (Je kan dit ook in een Herstelomgeving van b.v. een installatiemedium doen)
Maar wel opletten dat je diskpart exact gebruikt, want één foute schijf kiezen en je wist de verkeerde, zonder herstelmogelijkheid.

Als de schijf aangesloten is:

open een opdrachtprompt als Administrator
type diskpart wat de diskpart prompt start om opdrachten in te voeren
type list disk en kijk goed in de lijst om welke schijf het gaat, onthoudt het nummer ( # )
type select disk # (met uiteraard het juiste nummer voor # )
type clean ( ! dit wordt zonder bevestiging uitgevoerd)
type exit om diskpart af te sluiten.

Dit wist de hele opstartsector.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.028
Waarderingsscore
496
Punten
83
een kleine van 50Mb
Is dat wel een partitie?
Op een MBR systeem heeft W10 eentje van 500MB, de recovery partitie en de C:.
Zonder netwerk opstarten al geprobeerd?
Welke foutcode?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan