Geen internet vlak na opstarten

maulem

Gevestigd lid
#1
Als de pc langer dan 10 minuten uit heeft gestaan, heb ik na het opstarten enkele minuten geen internet. Mail ophalen werkt wel gewoon. Ook het netwerkikoon in de Taakbalk ziet er normaal uit.

Ik heb gescand met:

MalwareBytes Anti-Malware/AdwCleaner
F-Secure Online Scanner
ESET Online Scanner
Bitdefender Adware Removal Tool
MiniToolBox
TrendMicro HouseCall

Deze scans hebben niks uitgewezen, enkel een handvol onschuldige items, deze heb ik laten verwijderen. Ik heb ook gescand met FarBar Recovery Scan Tool, maar of dit iets uitwijst weet ik niet zeker.

Ook de router heb ik enkele minuten uitgezet, maar dit helpt niet.
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#2
Werkt jou netwerk adapter wel goed?
Als jij een speedtest doet is hij dan wel stabiel?
 

Abraham54

Administrator
Medewerker
#5
Controleer middels energiebeheer van de netadapter of door Windows tijdelijk uitgeschakeld worden actief is.

Zoja - dan het vinkje weghalen en akkoord geven.
 

Abraham54

Administrator
Medewerker
#7
Waar zie jij dat?
Via het Netwerkcentrum - Adapterinstellingen?

Klik de betreffende netwerkadapter met rechts aan en kies Eigenschappen.
Klik vervolgens op de knop Configureren en dan de tab Energiebeheer.

Lukt het nu wel?
 
TS
TS
maulem

maulem

Gevestigd lid
#8
Nee, nog steeds geen tabje Energiebeheer.

Ik denk ook niet dat de netwerkadapter uitgeschakeld is, want ik heb vanaf het eerste moment na opstarten de mogelijkheid om mail te checken.
 

Abraham54

Administrator
Medewerker
#9
Raar.
 

Emi

NCF Goeroe
#11
@maulem
je dient via het oude configuratiescherm naar je netwerkcentrum te gaan … klik dan vervolgens op adapterinstellingen wijzigen....rechtsklik nu op de netwerkadapter en kies eigenschappen ...configureren ....energiebeheer ….en je ziet vervolgens het onderstaande afbeelding .
 
TS
TS
maulem

maulem

Gevestigd lid
#13
De netwerkadapter is sowieso niet uitgeschakeld, want ik kan gedurende de storing toch mijn e-mail checken. Dus ik hoef niks aan het energiebeheer te veranderen.
 

Rubensky

Moderator
Medewerker
#15
Start het commandprompt als administrator en typ het volgende in: netsh winsock reset druk vervolgens op Enter, en wacht tot de bewerking is voltooid. Hertstart daarna de computer.
 
#17
Werd gevraagd welke browser je gebruikt, geheim? en die start wel, ook al eens gevraagd maar geen antwoord op gekregen.
En welke DNS adressen gebruik je?

Haal de spanning van de router een minuutje van het sap.
 
TS
TS
maulem

maulem

Gevestigd lid
#18
Ik heb zojuist eens opgestart in veilige modus met networking, dan doet het internet het meteen. Dus een of andere applicatie die start met Windows zit in de weg.

Browsers starten zonder probleem, ik maak gebruik van Google Chrome en Firefox.

DNS adressen worden gewoon automatisch toegewezen. Er is ook geen probleem met de nameservice want ik kan direct bijv. google.nl pingen na het opstarten. Ook de e-mail kan zonder problemen worden gecheckt. Alleen dus de http-internetverbinding van de browsers komt laat op gang.
 
TS
TS
maulem

maulem

Gevestigd lid
#19
Wat verder vreemd is, is dat bepaalde sites wél starten en andere niet. Zo kan ik bijvoorbeeld zonder problemen direct verbinden met het nationaalcomputerforum.nl en IMGDumper.nl, en ook soundcloud.nl doet 't. Maar andere sites, zoals marktplaats.nl, rabobank.nl, astronieuws.nl, en weeronline.nl timen out gedurende de eerste anderhalve minuut na opstarten, en voorheen kwamen ze meteen.
 
Bovenaan Onderaan